Tre gånger en

Av: Jag

17 01, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, design, foto, fotografi, foton, photography, photos, skuggor, vinter

36 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:20mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Få ting är så efterlängtade som januarisolen. När ljuset spelar sin skuggteater på väggarna är det svårt att låta bli att hänföras. Ute råder full vinter men oxalisen som har fått en ny kruka visar sina skira blomklockor som tack. Varför det blev just denna kruka tror jag nog att ni förstår.

kruka

oxalis

36 kommentarer på “Tre gånger en”

 1. Mycket vackra bilder 😍

  Gilla

 2. Ja, och nu är det bara lite mindre än hälften kvar av den här månaden, men när vi väl har kommit in i februari brukar det gå rätt fort fram till vår sen. Ha en fortsatt bra dag.

  Gilla

  • Jag är ju en vinterälskare så jag vill ha riktig vinter innan det blir vår. Nu verkar det som om vintern är på plats och solen tittar fram då och då. Bättre kan det inte bli, det är så vackert! Sen får nästa årstid komma, haha. Tack detsamma Tony!

   Gillad av 1 person

 3. Läckra bilder! Snygg kruka och vackra bilder med väldigt snyggt ljus!

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Vintersolen som smyger sig in gör mycket. Krukan föll jag för, kom på att den matchade formen på oxalisens blad. Det är nog egentligen en vas.

   Gillad av 1 person

 4. Ja nu börjar ljuset komma tillbaka. Krukan är så häftig och passar perfekt till oxalisen.

  Gilla

  • Det är så vackert med vintersolen, men vissa dagar vågar den inte riktigt titta fram. Krukan är jag väldigt nöjd med, tvekade först, den är så väldigt modernistisk, men blir glad varje gång jag får syn på den. Idag såg oxalisen buskigare ut och klädde krukan ännu bättre.

   Gillad av 1 person

 5. A very beautiful plant that accompanies you with the flowers through the dark winter

  Gilla

  • The plant is lovely with its color and the tiny flowers. I think it loves the new pot that I planted it in. Thank you for your nice comment Werner!

   Gilla

 6. Fint ljus i de vackra bilderna. Snart februari och då blir det mer ljus.

  Gilla

  • Tack Eva! I tisdags var jag ute i många härligt soliga timmar i snön. Flera minusgrader, men jag frös inte alls, bara njöt. Sol på snö, ljuvligt.

   Gillad av 1 person

 7. Samma sak händer här – jag hänförs av solen som skapar skuggmönster ❤

  Gilla

 8. Vilket vackert skuggspel! Kul att sedan se blomman i fråga. Helt olika bilder fast samma motiv. Känslan kan verkligen skifta-häftigt. Snygg kruka dessutom!

  Gilla

  • Skuggspel kan man roa sig mig när man inte ska skynda iväg någonstans. De går över fort men kräver ändå full uppmärksamhet, ändras hela tiden med ljuset som faller in. Ja, bilderna är totalt olika. Egentligen ville jag inte ha oxalisen så där uppåtspretande rak, utan mer bulligt utspridd i krukan, så blev den i går. Såg du att krukans former matchar växtens blad? Det var det jag föll för.

   Gilla

 9. Ljuvliga bilder och skuggspelet gillar jag mycket.

  Gilla

 10. Krukans form är samma som bladen. Perfekt är en underdrift. När man tittar på skuggbilden kunde man tror att bladen är fjärilar. I alla fall om man har min fantasi, ha…ha… Underbara bilder. Gillar sista bilden också. Blomman böjer sig ner till ljuspunkten.
  Ha en trevlig helg!

  Gilla

  • Ja, jag kunde inte låta bli att skaffa den, såg framför mig hur det skulle se ut med lyckoklövern i den. Visst är det en fjärilssvärm i skuggbilden! Roligt att du gillar bilderna, de valde ut sig själva, jag hade en helt annan planering, haha. De där blommorna är så speciella, så små och skira så att man nästan inte ser dem förrän man kommer nära.
   Tack detsamma Kristallina!

   Gillad av 1 person

 11. Du är makalös med din kamera och med din blick för bilden!

  /Skvitt

  Gilla

 12. The first and third, I think, are beauts.

  Gilla

 13. Älskar bilderna speciellt dom två sista 💓💓💓

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: