Vinterglädje

Av: Jag

21 01, 2019

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, is, naturkonst, photography, photos, vinter

71 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Efter julkulorna – vintersåpbubblorna. Äntligen kallt nog för att göra dem!

grå

slingbubbla

fjäderis

blått

dubbel

hörnbubbla

solig

lyktbubbla

71 kommentarer på “Vinterglädje”

 1. very nice ice flowers 👍👍👍

  Gilla

 2. Så fantastiska bilder. Jag blir jag varm innombords och lyrisk.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Anki! Jag har längtat, redan för några dagar sedan testade jag, men det ville inte bli några mönster. Var uppe och tittade på månen och tog en titt på termometern och tjoho! Då visste jag vad jag skulle syssla med på förmiddagen! Riktigt roligt att blåsa med sugrör och vifta med piprensaröglan. Solen sken och jag kände mig lycklig.

   Gillad av 2 personer

 3. que c’est magique !!! magnifique jag et merci…sourire

  Gilla

 4. Wow så läckra bilder! Det här har jag inte provat. Hur gör du? Både hinna blåsa & fota med skärpan på rätt ställe?

  Gilla

  • Tack så mycket Eva! Jag hade gjort i ordning vätskan redan för flera dagar sedan, det ska vara en för sega bubblor och hade den i kylskåpet. Sen använde jag i år ett sugrör, förra vintern lyckades jag inte med det, utan då gällde öglan tillverkad av piprensare. Du kanske har tillgång till blåsöglor från ditt jobb. Man får testa sig fram, blåsa på prov tills du hittar hur hårt du kan blåsa för att få bubblan att stanna. Jag blåste flera på en snöhög, men såg inget mönster på dem, så jag beslöt mig för att se om de frös i sugröret och till slut gick det. Kameran i ena handen och sugröret i andra, testa var man vill ha ljuset, kolla bubblan… och puff så går den sönder men då testar man igen och igen. Jättekul är det men man blir lite trött – men glad. Hos dig är det ju kallt nog, jag har fått vänta på kylan, men till slut så kom den!

   Gillad av 1 person

 5. Men du så vackert! Hoppas kylan håller i sig (men vad skriver jag… det vill jag ju egentligen inte alls – ha ha) till helgen så jag också får fota (fast jo, lite vill jag nog att kylan är kvar ändå)!

  Gilla

 6. Åh så fina!

  Gilla

 7. Oj, vilken lycka! Du fixade det i år. Kommer ihåg att det inte blev av förra vintern. Vilka fantastiska mönster och då ska vi inte prata om ljuset! Man kan ju bli lyrisk för mindre.

  Gilla

  • Jag hade två såpbubbleinlägg i början på mars förra året. Vid det första tillfället så fick jag inte till regelrätta bubblor utan fick nöja mig med halva och så den där sorten där det fryser i öglan. Men fina kristaller blev det till min glädje ändå. Några dagar senare var det för varmt och inga kristaller visade sig. Mönstren nu var överraskande, det där slingermönstret i tredje bilden har jag aldrig sett tidigare, jättekul! Jag hade hoppats kunna ”parkera” bubblorna på snön och sen fota, men jag såg inga mönster alls i dem jag försökte med på det sättet. Men alla sätt är bra bara det blir resultat. Sol och kallt är perfekt väder för den här leken och jag frös inte ett dugg, hade klätt mig väl. Men att ha kameran i en hand är ansträngande.
   Tack snälla Kristallina!

   Gillad av 1 person

 8. WOW!! Såå läckra mönster … så snyggt du fick till det! Har ju testat och vet hur svårt det är – har aldrig lyckats som du, men någon gång kanske 🙂

  Gilla

  • Tusen tack Anki! Det ville sig inte riktigt först, men sen så. Man får ha lite tur ibland. Minst -12° krävs det, gärna kallare. Jag blev jätteförvånad över slingermönstret.

   Gillad av 1 person

 9. Asså va häftiga bilder
  Ett riktigt hantverk

  Gilla

  • Tack så mycket Molle! Haha, det kanske man kan säga, det kräver en del handgrepp och blåsteknik och en massa tur! Och timingen är kanske det viktigaste, kallt som tusan ska det vara.

   Gilla

 10. Vet inte vilket superlativ som stämmer bäst in på dessa iskonstverk. De är grandiosa. Så snyggt med blått i bakgrunden.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Eva! Du må tro att jag var glad när jag lyckades denna gång att få till riktiga bubblor som frös med synliga kristaller. Det gäller att ha rätt sorts såpbubbleblandning, rätt väder, ljus, redskap, teknik – och tålamod. Det blå får du när du fotar mot ljuset, skuggor i snön blir alldeles blåa bland annat. Och himlen var alldeles blå.

   Gillad av 1 person

 11. Using the macro lens nicely! Beautiful!

  Gilla

 12. Häftigt och jäääääääääääääääääkligt läckert! Älskar sådana här bilder. Unika mönster. You’ve done it again 🙂 Kram

  Gilla

  • Visst är det läckert, man blir på sååå gott humör när man lyckas få till detta vackra. Jag höll på att ge upp men sen så… man får vara lite envis, milt sagt. Tack snälla Lena!!
   Kram

   Gillad av 1 person

 13. Winter magic!

  Gilla

 14. Fantastiskt vackra vintersåpbubblor!

  Gilla

 15. Wow. Amazing!

  Gilla

 16. Så häftigt! Det har jag aldrig sett förut. Och tjusiga bilder blev det ju också!

  Gilla

  • Tack Christina! Det är häftigt och roligt att leka med såpbubblor på vintern. Men det måste vara ordentligt kallt.

   Gillad av 1 person

   • Jag förstår nu att det måste vara riktigt kallt. Inte konstigt att jag som Skåning inte kände till det. Vi har ju sällan så värst kallt hos oss 😀

    Gilla

    • Det är ju förstås förklaringen. Jag träffade på det här i bloggvärlden första gången och tyckte att det skulle vara kul att prova. Jag tror att jag har testat tre olika vintrar men lyckades nog bäst i år, övning ger färdighet – eller så handlar det en hel del om tur också, eller experimentlust och ork. Nedanför bilderna, i Relaterade finns två inlägg från förra året om du vill se fler bilder: Såbubblor och röda kinder och Som i en bubbla.

     Gillad av 1 person

 17. Oj, Så snyggt!!!! Att du har en konstnärlig ådra är helt klart. Du är duktig på att skapa vackra ting som är en fröjd för ögat. En härlig harmoni mellan färg, ljus och form. Mycket kreativt och snyggt!!

  Gilla

  • Tack snälla Anita! Dina ord gör mig så glad. Det här är en form av skapande som är lekfull och i princip kravlös, utom förstås fotona som förevigar de flyktiga skapelserna. Dem vill man ju lyckas med och blir jublande glad när det fungerar.

   Gillad av 1 person

 18. Åhhh vilka bilder du är verkligen bra på det här👍☺️ ha en trevlig helg nu ☀️🌹😊

  Gilla

 19. 5.e bubblan är cool.

  Gilla

 20. Haha wow så vackert och spännande Jag! Du har verkligen lyckats med att fota i detta tema 🙂

  Gilla

 21. Magnifique ! Les gemmes du gel

  Gilla

 22. […] med att blåsa vintersåpbubblor. Jag har testat några gånger och ett par gånger fått riktigt lyckat resultat. Men igår gick det inte alls. Skälet var att jag hade glömt att köpa hem glycerol, vilket […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: