Januarisol

Av: Jag

27 01, 2019

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, himmel, natur, photography, photos, träd, växter, vinter

29 kommentarer

Bländare:f/10
Focal Length:23mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

blåmes

Januarivädret skiftar snabbt, strålande sol en dag och snöoväder den andra. Nu har vi haft en period med underbara vita vyer ett antal dagar men trots ihärdiga försök har solen inte förmått kämpa sig igenom filmjölkshimlen. Fågelräkning pågår och därför visar jag den jag orkat räkna, en glad liten lärk… hoppsan, blåmes.

Hav hopp mina vänner, snart skiner solen igen!

ahh

29 kommentarer på “Januarisol”

 1. Super Fotos👍👍👍

  Gilla

 2. /// Jag glömde pizza i öppen.((((Fun)))))
  Fortfarande underbara bilder. Tistel till det.

  Gilla

 3. Wow vilken fin bild på pippin. Du har fångat den jättebra. Jag tycker det är jättesvårt, de är så långt borta och små. Sen rör de sig snabbt. Så fint med ljuset i ansiktet, lite modellämne i pippin! 😃

  Gilla

  • Blåmesarna är snabba som bara den, studsar iväg så fort de ser skymten av en. Haha, kanske är det lite modellämne i den här lilla. Tack Eva!

   Gillad av 1 person

   • När jag försökt mig på det hemma på vår gård har rackarna svårt att stanna… men det kanske beror på mina följeslagare 😺😺….

    Gilla

    • Det har sällan varit så svårt att fota fåglar som den här hösten och vintern, jag vet inte vad det beror på, de verkar så nervösa och ändå får de så mycket gott av mig.

     Gilla

 4. Vintern kan vara vacker (till och med jag tycker det). Härliga vinterfoton och kanonbild på den näpna lilla mesen 🙂

  Gilla

  • Snön är så förlåtande, skyler det mesta som är fult. Våren är förskräcklig på det viset, allt tinar fram, i buskar och diken och i slänter ligger massor med skräp överallt. Men så är det det där med blommor och knoppar… Tack så mycket Anne, januarisolen är så välkommen och mesen satt still precis den tid jag behövde.

   Gillad av 1 person

 5. Ska nog inte avslöja vad jag trodde det var för fågel, är värdelös på sånt där. 🙂 Ha en fortsatt bra dag!

  Gilla

  • Haha, det är inte lätt om man aldrig har börjat titta noga på dem. När man har börjat mata dem blir man lite mer uppmärksam och kollar upp. Tack detsamma Tony!

   Gillad av 1 person

 6. Ja det är konstigt väder. Vi har fått ca15 cm snö under helgen och det snöade på morgonpromenaden. Nu är de +2 och lätt regn. Inte roligt.
  Blåmesen är så söt och du har lyckats fånge den på bild.
  Ha en bra dag

  Gilla

  • Först snö och sen regn är ju inte roligt, särskilt inte samma dag. Hos oss snöar det lite lätt och vi har några minusgrader. Jag föredrar ännu lite kallare, då är snön torr, sånt väder var det i går och jag gick en lång promenad.
   .
   Blåmesen är en näpen liten fågel som är snabb i sina rörelser. Jag ville ha den annanstans än i talgbollarna och rätt som det var gick det, till min glädje.
   Tack detsamma Anki!

   Gilla

 7. Vädret växlar verkligen. Idag skall det komma mer snö här. Temperaturen ligger runt 0:an så det blir mest tung tö.Förstår inte hur du bär dig att få fram så vackra bilder. Blåmesen är så man vill ta på den. Det dröjer nog lite till innan lärkan kommer…:)

  Gilla

  • Haha, ja… som tur är så känner jag igen en blåmes. Tack för bildberöm, det gör mig glad. Blåmesen är fotad med lilla kameran och den använder jag oftast till att fota fåglar genom fönstret med. Men det här fotot verkar inte vara ett sånt, kan vara att jag stod på altanen. Det är taget för tio dagar sedan. Lite lätt snöfall idag och några minusgrader, jag är glad så länge snön inte är blöt.

   Gilla

 8. Januarisol? Vad är det? Efter gårdagens snöstorm och dagens snöande hoppas jag på en solstråle imorgon. Vädergudarna har lovat men jag är skeptisk, ha..ha….
  Härligt soliga vinterbilder. Min favorit är också blåmesen.

  Gilla

  • Jag tror vi har konstaterat att du måste ha hamnat i en del av Sverige som vädergudarna har ett ont öga till. Vi får verkligen hoppas att ni får en solglimt i morgon! Vi har fått en massa snö de senaste dagarna så solen lyser inte just nu, men allt är vackert vitt.

   Tack Kristallina! Blåmesen är jag glad i själv.

   Gillad av 1 person

 9. Du tar verkligen fina bilder som dessa härliga soliga vinterbilder..
  Vi har den där solen idag och det känns verkligen fint som en liten förvarning om vår…
  Ha en riktigt härlig dag nu och hoppas du ser samma sol som jag…

  Gilla

  • Tusen tack Nicki! Roligt att solen finns hos er idag, hos oss gömmer den sig och det snöar ännu mer. Jag vilar lite idag och tar hand om bilder. Njut av din dag!

   Gillad av 1 person

   • Ska göra detsamma idag, det känns bättre när man får lite ordning på sina foton, idag har vi en grå dag så det känns som en lämplig pyssel dag.. 🙋

    Gilla

    • Hoppas att du hade en trevlig stund med dina bilder. Jag tycker att det alltid är så svårt att välja vilka man ska visa.

     Gilla

 10. Blåmesen är så söt!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: