Ögongodis

Av: Jag

02 02, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, is, natur, naturkonst, photography, photos, vinter

39 kommentarer

Bländare:f/9
Focal Length:28mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

För en vinterälskare som jag är läget just nu rena drömmen: vitt, vitt, vitt och bedövande vackert. Lite sol på snön så är det perfekt. Men jag har förstått att många nu är trötta på snön och längtar efter nästa årstid. Lite blommor kanske hjälper för att härda ut. Årets iskaka slängde jag ihop för några veckor sedan och som omväxling blev det inte en tulpankaka. Ser ni vad det är för blommor? De skiftar i färg efter ljuset. En stunds lek och glädje i det vita. Varsågoda, kakan är serverad!

Isblommor nära

Isblommor lila

Lila nära

Iskakan

Isrundel

39 kommentarer på “Ögongodis”

 1. Eftersom jag längtar efter våren tänkte jag först scilla men så klart har du inte sådana tillgängliga så här års. Jag tänker om och säger hyacint.
  Härliga och effektfulla foton vare sig jag har rätt eller fel 🙂

  Gilla

  • Nej, det är sant, det är några månader för tidigt för scilla. Men de liknar varandra, scillan och hyacinten. När julblommorna började se bedagade ut plockade jag av blommorna från kolvarna och att se dem en och en är lite annorlunda, tycker jag. Tack Anne!!

   Gillad av 1 person

   • Annorlunda helt klart – annorlunda och vackert!

    Gilla

    • Det var när jag fotade hyacinterna med macrot som jag riktigt såg hur blommorna såg ut. Nu blev de bilderna inte något att hänga i julgranen men en upptäckt gjorde jag.

     Gillad av 1 person

     • Bilderna blir inte alltid som man tänkt sig 😉 Å andra sidan spelar det ju ingen roll om man upptäcker något skoj eller lär sig något nytt 🙂

      Gilla

      • Lite besviken blev jag förstås men det är som du skriver roligt med upptäckter. Jag inser att jag måste öva mer med macroobjektivet, det är inte helt enkelt att få till skärpan på rätt ställe.

       Gillad av 1 person

       • Jo det blir man ju ibland men i alla fall hos mig går det över snabbt 🙂 Det är väl med fotograferande som med allt annat – övning ger färdighet. För egen del så har jag inte så långt tålamod så det är lite irriterande när jag inte lär mig omedelbums. Fler saker än en att öva på med andra ord 🙂

        Gilla

        • Eller som jag har sett någon uttrycka det: Övning ge träning, haha! Det kan ju också vara så att de bilder man tyckte inte blev så bra är helt godkända en annan gång när man granskar dem. Jag har sett många fotografer diskutera detta och det stämmer faktiskt, man har nog de mest kritiska ögonen omedelbart efter, sen kanske man ser annorlunda på fotona. Men man kan ju inte spara allt hur länge som helst. Mitt tålamod är inte heller alltid så långt men jag har ju fler tillfällen att återkomma till tränande, tänker jag.

         Gillad av 1 person

 2. Hyacint, så klart. Jag kan nästan känns doften, trots att den är så väl inkapslad. Fint. 👍

  Gilla

 3. Gillar din blomkaka med hyacinter. Sista bilden är min favorit. Nu fick jag lite inspiration att göra en kaka i is om kylan fortsätter.
  Ha en fin kväll

  Gilla

 4. Jag är inte en vinterälskare.
  Denna glass kaka är helt fantastisk!

  Gilla

 5. Oj så vackert jag! Hyacint och blåstjärna 🙂

  Gilla

 6. Hoppsan! De första 2 sekunderna jag såg bilden trodde jag först det var en massa människofigurer infrusna i is. Men i nästa sekund såg jag vad det föreställer.

  Väldigt fint.

  // Kao

  Gilla

 7. Winter’s freezing temperatures are infinitely more tolerable when seen through your eyes and in the comfort of a warm abode 🙂

  Gillad av 1 person

  • Thank you Ag! I try to see the beauty around me even if it can be hard sometimes. It is easier when your house is warm and comfortable. But as a child I lived in a garage in Lapland and I loved the winter anyway.

   Gilla

 8. Ååhh … så vackert du fick till det! Underbar ”blomkaka” Härliga färger och fint ljus! Snyggt!

  Gilla

 9. Tjusigt!

  /Skvitt

  Gilla

 10. Så fina alla, speciellt den med ljuset som flödar igenom. Vacker vad is och blommor skapar med varandra. Kul val av hyacint, det hade jag inte sett utan texten gissade på scilla. Fin färg på den.

  Gilla

  • När hyacinterna började vissna beslöt jag mig för att testa att frysa in dem i en skål. Scilla är det för tidigt för, får prova med vårblommor när de är på plats. Det är spännande att se resultatet och här blev färgerna väldigt fina, tycker jag. Tack så mycket Eva, kul att du gillar mitt blomisfotoexperiment!

   Gilla

 11. Dina iskakor är alltid speciella. En underbar skapelse. Gillar alla perspektiv och att du fångade ljuset också. Helt fantastiskt underbart!

  Gilla

 12. Tack, den absolut finaste kaka 🍪 jag sett någon gång 👍.. Så snyggt.. Ja nu har vi också massor av snö och idag -13 men det bästa är att solen skiner på alltihop ☀ en vacker frostig dag är det.. Hoppas du njuter av detsamma..

  Gilla

  • En underbar dag att vakna upp till, solen skiner från en klar himmel och snön gnistrar. Vi har ännu kallare, -16°. Jag lär inte komma ut på fotopromenad dock, ska passa höstpojken, men han kanske vill vara ute en liten stund. Tack snälla Nicki och trevlig måndag!

   Gilla

 13. Väldigt vackra bilder på snö och hyacint . Gillar verkligen att se på dem 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: