Cool man

Av: Jag

05 02, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, kläder, personer, photography, photos, snö, vinter

42 kommentarer

Bländare:f/5
Focal Length:13.3mm
ISO:100
Shutter:1/0 sek
Kamera:DMC-TZ40

– Äsch, bara -7°, då duger kortbyxorna.

42 kommentarer på “Cool man”

 1. Lustigt! Vi hadeju en man i Stockholm för några år sedan som alltid gick i kortbyxor – året runt. Tror inte det är samma dock 😁

  Gilla

  • Undrar hur de klarar det. Barhövdad är han också. Jag har ett par coola killar bland inläggen sen tidigare, den ene med shorts i oktober och den andre som tränar med bar överkropp mitt i vintern. Men att gå så här jämt…

   Gilla

   • Jag jobbar ju som brevbärare och där har vi en som kör med kortbyxor till okt/nov någon gång. Och börjar tidigt på sen vintern. Han jan sitta ute och fika i kortbyxor när det är minusgrader ❄😨

    Gilla

    • Aha, som brevbärare, det ger bra motion kan jag tro! Höst och vår kan jag nog tänka att man klarar kortbyxor om man är frisk, men i minusgrader… jag satt och åt min lunch ute på trappan igår, haha, höstpojken sov ute och jag ville inte lämna honom obevakad. Bytte dock ut youghurten mot kaffe med knäckebröd. Och täckbyxorna var på.

     Gilla

 2. Burr, ser kallt ut 😁

  Gilla

 3. It’s already freezing when watching 🙂

  Gilla

 4. Kul bild! En riktig viking som väljer att gå klädd som om det vore sommar. Fast jackan och skorna ser han ut att ha valt efter vädret. Har hört att är man ordentligt klädd för övrigt så fryser man inte så mycket om man går barbent. Bara mössan som saknas på mannen. 😁

  Gilla

  • Man blir allt lite paff när man ser något så avvikande. Det var verkligen inte varmt utan riktigt ruggväder och många minusgrader. Mössan sägs vara en viktig detalj för att man inte ska frysa, så det har han missat eller så stämmer inget på honom. Tack för kommentaren Anita! Mitt förra inlägg hade lite mer färg.

   Gilla

 5. Oj jag fryser när jag ser det. Har sett en del tonårsflickor komma från innebandyn med shorts, lågskor och jacka. Det ser kallt ut.

  Gilla

  • Visst fryser man om hans ben, mitt i vintern! Ungdomarna kanske ändå bara ska en kortare sträcka, men vad jag förstår så rör sig den här karln så här varje dag.

   Gilla

 6. När jag bodde i Lund förut, så hade vi en som alltid gick i sandaler, sommar som vinter.

  Gilla

 7. Han kanske bara gick mellan tvättstugan och där han bor. 😉

  Gilla

 8. Vilken kul bild 😀 Men oj så kallt det verkar. Fattar inte hur denne man kan gå så barbent 😀

  Gilla

  • Ja, jag klev ur bilen och beslöt mig för att försöka hinna få en bild på honom. Blev så häpen när jag såg honom. Inte precis något som man själv skulle välja att göra, skippa brallorna så där.

   Gillad av 1 person

 9. Ha ha… verkar ganska tokigt men det finns, som vanligt, folk till allt 🙂

  Gillad av 1 person

 10. Om inte det är ”cool” vet jag inte vad det är. Han har säkert så mycket egenvärme att det räcker och blir över, ha..ha… Kul!

  Gilla

 11. Oh så kallt, ja cool måste man vara för att gå i shorts. Undra om han var ute länge? Fy jag hurvas! Jag gick nyss in från bilen i -29 grader, fullt påpälsad. Det svåraste är ansiktet….

  Gilla

  • Roligt ord, hurvas, väcker minnen! Visst fryser man om hans ben, huvva! (Som vi sa när jag var barn där i norr). Lite väl kallt har ni där uppe nu, väninnan skrev att man knappt vill gå ut och jag förstår att det just är ansiktet man fryser om. Halsduk upp till näsan? Den här mannen, har jag hört, går överallt så här, härdad måste han vara.

   Gillad av 2 personer

   • Ja hurvas är nog bara här uppe vi säger det, vissa ord tänker man inte på att de är dialektala. Lite kul. Ja om han skulle bott här undrar om han hade använt shorts då med? Idag är det rätt skönt -11 helt ok. Nu kanske efter 4 veckor med 25-30 minus grader är slut…jag hoppas på det!

    Gilla

    • Det såg ut så på väderleksrapporten som om även ni i norr skulle få det varmare. Vi har plusgrader och det blir slaskigt, det ogillar jag, det lär frysa till sedan och då blir det problem. Jag skulle vilja se honom i -30° med shorts!

     Gillad av 1 person

 12. Nä men himmel och pannkaka 😀
  Jag har sett några gå i t-shirt här också, på väg från bil till butik t.ex. Det ser lagom kallt ut!

  Gilla

 13. Tocken friskus! 🙂 Vi hade ett original i Karlstad som gick i shorts och sandaler med strumpor i året runt bärandes på sin portfölj. Skäggig och dan. Men han var nog en av stans smartaste människor.

  Gilla

  • Man blir ju nyfiken på varför. Vad är det som gör att man bestämmer sig för att nu får shorts gälla året om? Man vet ju att man avviker och att alla kommer att lägga märke till en. För att inte tala om att det fläktar friskt om benen – men det var väl det som var meningen.

   Gillad av 1 person

 14. Ok, a real tough guy…thats not me…lay in my bed waiting for spring or wear a pair of trousers one above the other 🙂

  Gilla

 15. Jag förfäras varje dag över ungdomars och mäns klädsel med gympadojor – även kallade sneakers- mitt i den råkalla vintern. Huset där jag jobbar inhyser ett gymnasium där många elever är utländska (från Afghanistan?) och de är bedrövligt kallt klädda, som om det vore svensk förhöst. Men även unga som har pengar väljer ibland att klä sig för kallt. Det är en tillbakagång. När jag var ung hade vi tunna stövlar och skämdes över att ha mössa, sedan kom modet med grova skor och mössa dvs att inte frysa – nu verkar det gå bakåt igen!

  Gilla

  • Jag håller helt med dig Anna. Men det är nog så, det böljar fram och tillbaka. Häromdagen såg jag en ung kvinna i kort kappa och tunntunt på benen. ”Usch, att de inte begriper bättre!”, hann jag tänka tills jag skamset hann ifatt mig själv i tanken: Det var ju så vi gjorde där uppe i norr: Hur många gånger frös jag inte ihjäl i mina tunna strumpbyxor och min kortkorta kappa, jag hade en halv timmes väg till skolan i sträng kyla på vintern. Nu tar jag på mig täckbyxor när jag ska vara ute ett tag och jag fryser aldrig. Mössa är ju ändå modernt och det är ett framsteg, bara folk begrep att ta av sig den inomhus. Gympadojor och bara anklar kan väl skyllas på modet. Håhåjaja.

   Gilla

 16. Usch det ser inte skönt ut.. Det måste svida i skinnet 😕😬🥶

  Gilla

 17. I think the bald spot nicely complements his bare legs. It’s hard to say definitively, but he appears to have his hands in his pockets. Maybe his fingers were cold 🙂

  Gilla

  • I agree about the bald spot, I thought so too. Yes, he has his hands in his pockets and I think he would have needed gloves.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: