Rostdröm besannad

Av: Jag

20 02, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, photography, photos, rost, vinter

52 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:46mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Den som väntar… hur många gånger har jag inte försökt få till acceptabla foton på dessa larviga tingestar? De har legat uppslängda på ett flak mitt i skogen, för svårt för mig att klänga mig upp på och med en massa störande element omkring sig. Och så plötsligt, efter min hala promenad, så ligger de där på backen, som upplagda för mig att fota. Voilà!

52 kommentarer på “Rostdröm besannad”

 1. Vilken lycka!! Kan tyckas larvigt men rost är rost och för många av oss hobbyfotografer något man bara inte helt obemärkt passerar förbi. Grattis till att de bara låg där och väntade och till de fina bilderna. 🙂

  Gilla

  • De gjorde min dag! Larvigt på många sätt, det är s.k. larvfötter till skogsmaskiner så att de inte ska sjunka ner i terrängen. Jag har verkligen varit irriterad på att de låg bland en massa bråte som jag inte ville ha med på bild och nu låg de bara där med ren vit bakgrund. Lycka. Tack snälla Anita!

   Gillad av 2 personer

 2. Larviga ting minst sagt! Tänk att rost gör sig så bra på bild! Härligt att de till slut placerades på en åtkomlig nivå för dig – riktigt läckra foton!

  Gilla

 3. Suveränt bra bilder! Att något så fult kan bli så fint.

  Gilla

 4. Wow vilken lycka att få se dessa fantastiska bilder och för dej att hitta dom i snön. Älskar rostiga saker och undrar ibland varför.

  Gilla

  • Tusen tack Anki! Ibland blir man bara så paff. En glad stund med kameran och ännu gladare hemma när jag tittade på bilderna. Ja, man kan ju undra var det där med rostälskandet kommer ifrån, haha.

   Gillad av 1 person

 5. Ibland, när man minst anar det. Himla snyggt!
  Vi tackar ”vem det nu var” för omtanken att lägga dem på rätt plats, ha…ha.. Det ser ut som organiserat virrvarr om du vet vad jag menar. Grattis till det fyndet och nu kommer jag ihåg att jag har sparat rostbilder för senare bruk. Får leta efter dem.

  Gilla

  • Precis! Som på beställning. Det är grannbonden som måste ha använt sina maskiner i skogen, förmodligen har han behövt ta hand om stormfällda träd. Ändå verkar vårt område inte ha drabbats nästan alls, jag var orolig för allt som vi skulle behöva ta hand om, har en stor tomt här på torpet och till och med en liten skog. Knappt några grenar och inga träd hade blåst ner och det gjorde mig väldigt glad. Organiserat virrvarr stämmer bra, men då skulle du ha sett röran de låg i tidigare, bland en massa bråte. Tack Kristallina! Jag ser fram emot dina sparade rostbilder!

   Gillad av 2 personer

 6. Vilka larviga bilder 😀 Skämt så klart 😀 Så spännande bilder det kan bli på larver. För så kallas de väl? Tänk att de nu låg på marken så du fick möjlighet att fota dem som du ville. Så fina bilder det går att få av lite skrot 🙂 Hade du inte hintat lite om vad det var så hade man fått gissa och fundera ett tag.

  Gilla

  • Visst är de larviga! Eller så är det det att jag blir så larvigt glad över att få syn på dessa rostskönheter. Larvfötter kallas de nog och jag tror inte att bonden skulle kalla dem för skrot, även om de är rostiga, de är fullt funktionsdugliga och viktiga för skogsarbetet. Tack Christina! Ibland låter jag er gissa men här blev det inte så.

   Gillad av 2 personer

 7. Blev jättebra bilder 😊 dom var väl värda att vänta på, vet du vad det är för något? Nu såg jag att du svarat larvfötter.. Kul idé påminner lite om Darkies bilder (Photoria).. Men dina motiv är alltid så fina och uppfinningsrika.. Ha en fin kväll kram..

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Nicki! Ja, jag och han gillade varandras rostbilder mycket. Tråkigt att han inte bloggar längre. Roligt att du gillar mina bilder, jag blir väldigt glad över din fina kommentar.
   Tack det samma!
   Kram

   Gillad av 2 personer

   • Tack själv blir alltid lika glad när jag ser dig i min blogg.. Och Darkie kanske kommer tillbaka när han känner sig redo för det igen vi kan väl bara hoppas på att han mår bra och framför allt har det bra.. Kram .

    Gillad av 1 person

    • Ja, hoppas verkligen att han har rehabiliterat sig så att han mår bra och att vardagen fungerar för honom. Det tar tid att komma igen efter så allvarliga sjukdomsfall men samtidigt kan ju bloggen fungera som terapi. Bildterapi.

     Gillad av 1 person

 8. Skam den som ger sig 😉 hi hi. Så kul att det gick till slut, och väl värt att vänta på! Vacker med rost på bild, jag har en förkärlek till det.

  Gilla

  • Jag hade nog gett upp, glömt bort dem, men ibland har man tur. Rost blir bra på bild, det är nog därför vi är så förtjusta i den. Hos grannbonden finns ibland överraskningar, jag tackar och tar emot. Tack Eva!

   Gillad av 1 person

 9. Vilken lycka att äntligen kunna ta några bilder med ren fin bakgrund, utan en massa störande grejer! Jag älskar också rost och skulle nog ha blivit lika glad för den möjlighet som nu gavs! Kanonfina bilder!

  Gilla

  • Tänk att man kan bli så löjligt glad för en hög med rostiga larvfötter. Det var det att jag liksom inte kom åt dem, fick inga bra fotovinklar där de låg i bråten tidigare, de kom inte till sin rätt. Men nu. Vi är många som gillar rost. Tack så jättemycket Anki!

   Gillad av 2 personer

 10. Det är något extra med rostiga saker – de tilltalar mig 🙂

  Gilla

 11. Ibland har man tur! 🙂

  Gilla

 12. Bra bilder som de flesta skulle gå förbi utan att bry sig ens om de hade kameran med sig. Det krävs rätt öga och det har du visat prov på många gånger att du har.

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

  Gilla

 13. trevliga bilder men vad är det. De ser ut som Thafelknivar bank

  Gilla

 14. Varför skriver du om mig utan att meddela?
  Hälsningar
  Anna Rost(d)röm

  Gilla

  • Meddela och meddela, skriver jag om Rost(d)röm så når det ju ut över hela världen förstås och det inbegriper väl dig, såvida du inte ställer dig utanför världen.

   Gilla

 15. Detta är spännande och vackert! Det är så himla kul att fler än jag fotar ”allt” det är underbart. Fin serie Jag! 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: