De blyga blå

50 kommentarer på “De blyga blå”

  1. Dom är så vackra 💙

    Gilla

  2. Små skönheter … alldeles underbart!

    Gilla

  3. Vackert med en bukett. Gillar den hårda stenen blir en väldigt bra kontrast mot de skira blommorna. Färgen framhäver blommorna dessutom.
    Inspirerad av dig har jag nu köpt mig en zinkbalja 😃 hi hi

    Gilla

    • Tack Eva! Det ser faktiskt ut som en sten, men det är en rostig gammal hink, slängd i skogen, som man gjorde förr. Först tyckte jag att det inte blev som jag tänkt mig när jag lade blommorna där, men när jag tittade närmare så fick bilden godkänt. Vad roligt att jag kunde inspirera dig! Min balja är en gammal en, köpt på annons och jag har vårdslösats med den så den börjar rosta i botten. Men jag vill ju så gärna ha lite is på vintern…

      Gillad av 1 person

      • En hink! Läckert med de färgerna. Jag gillar rost på bild. Nu när jag tittar en gång till ser jag formen att den är konkav eller konvext (jag blandar om uttrycken 😉 ) nu ser jag att det är en hink. Kul när man ser annat 😃 . Jag planterade Penser i mina nya Zinkbaljor, men tittade ut nyss-penséerna har frysigt!,, jag trodde de klarade några minus…. tydligen inte…

        Gilla

        • Ett knep som jag lärde mig i skolan: Ovansidan på din hand är lite rundad om du inte spretar med fingrarna. Ibland växer det hår på fingrarna: konvex. Undersidan: konkav. Väldigt lätt att komma ihåg. Det verkar märkligt med penséerna, jag har haft mina i minst en månad och med många frostnätter i början. De ska klara rätt många minusgrader. De kan sloka men piggar på sig sedan. Hoppas att det är så med dina!

          Gilla

  4. Vackert 🌸

    Gilla

  5. Säsongens vackrast avbildade blåsippor! Jag har också skaffat en zinkbalja.

    Gilla

    • Men tack snälla Eva! Så glad du gör mig! Hann tänka att jag nog inte skulle ha lagt ut bilden när alla redan är mätta på blåsippsbilder. Blåsipporna blommar sent på mitt torp och jag har inte haft tillång till mina foton p.g.a. överfull dator, så jag valde medvetet en lite annorlunda bild.
      .
      Så roligt att jag kunde inspirera till köpet! Njut nu av dina flytande växter!

      Gilla

  6. Snyggt mot den rostiga bakgrunden 🙂

    Gilla

  7. En underbar bild på blåsippan. Den råa rostiga ytan och de skira blommorna.
    Kram

    Gilla

  8. En härlig vårbunt.

    Gilla

  9. Du är duktig på att framhäva det vackra! De sköra mjuka blåsipporna mot den hårda, kompakta hinken ger en effektfull kontrast.

    Gilla

  10. Blyga och sköra och så finns det lite romantik över det hela. Kanske just för det mjuka och det hårda i bilden. Väldigt snyggt arrangerat och fotat.

    Gilla

    • Visst är det så, det skira nya mot det rostiga gamla. Arrangerat är det just inte, jag bara släppte ner buketten ur näven. Undrade ett ögonblick om jag skulle rätta till blommorna, men orken tröt, jag var på hemväg från skogen. Ibland blir det bra trots allt. Tack så hemskt mycket Kristallina!

      Gillad av 1 person

  11. Ännu ett av naturens små under.. vackra blommor i en underbar färg..
    Önskar dig en fin och skön helg nu Kram!!

    Gilla

    • Blåsippor är verkligen små under där de sticker upp bland fjolårslöven i skogen, som de första tussilagona som man blir salig över. Tack det samma Nicki! Jag får tre små övernattare hit i kväll så det blir liv i luckan.
      Kram

      Gilla

  12. Älskar dessa blå blommor..så vackra där de står bort i backen.
    Kram

    Gilla

  13. Beautiful! I wish I would better know the plants. But I#m helpless in this regard.
    This kind of blue is magnificant! Incomparable somehow. 🙂

    Gilla

  14. Fantastiskt fin bild!

    Ha en fin helg!
    /Skvitt

    Gilla

  15. Så vackert! Jag älskar blåsippor, dom är ett måste när det är vår 🙂

    Gilla

  16. En riktigt superfin blå färg. // Kao

    Gilla

  17. Vilken underbar bild, och tusen tack för idag ❤ Tiden flyger iväg när man sitter vid datorn och tittar på bilder, och drömmer sig bort. Nu är det dags att göra lite annat, önskar dig en underbar lördag. På återseende!

    Gilla


Lämna en kommentar