Så skört är livet

Av: Jag

05 05, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, växter, vår

58 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:40mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

”Nu är det min tur!” sa du när din storasyster, min svärmor, hastigt dog. Chockad ville du först inte ens vara med på begravningen, du var ju på väg utomlands. Jag försäkrade dig att du skulle leva i många många år än, som om jag kunde råda över liv och död. Men nu blev det ändå din tur, efter femton år.

Länge har jag känt dig, jag bodde ju en tid hos din mor och minns dig gravid och stolt. Glad, pigg, levande, positiv. Och snygg. Så lik din storasyster men närmare oss i ålder. När livstråden där blodet pulserar brister, så slutar livet där. På en golfbana utomlands. Sov i ro, kära I.

I veckan kom så det andra sorgliga budskapet på kort tid. Vår bonuskusin, som mamma R hade med sig i boet när hon gifte sig med morbror A, dog hastigt där uppe i norr, trots försök till livräddning. Inte hjälpte det att helikoptern kom, hans liv var förbi, alldeles för tidigt. Svaret på vad som ändade hans liv har vi inte fått än. ”De bästa går först”, sa moster L som ringde mig och det säger kanske allt, R var erkänt generös och mycket hjälpsam. Min skånske bror hade svårt att tro mig när jag ringde, han hade ju nyligen haft livesamtal med R där han var i sin stuga. Den där lagen om att man inte får dö i förtid, den verkar dröja. Sov i ro, R.

Mitt i kvällsagan utbrister Vinterflickan plötsligt: ”Den där guden han finns ju men han visar sig inte! Det kanske bara är de döda som får se honom.”

58 kommentarer på “Så skört är livet”

 1. Beklagar förlusen, det blir tomt… Vinterflickan är klok hon ♥

  Gilla

 2. Att mista närståede är alltid ledsamt. Barn är ofta väldigt kloka.
  Kramar

  Gilla

 3. Det är som att döden alltid kommer plötsligt, även när man har anat den. Beklagar dina sorger från hjärtat. De skriver väldigt bra ❤💔❤

  Gilla

  • Det är kanske lite olika beroende på situationen. Har man vakat hos en som är svårt sjuk så är väl döden mer väntad. Sen finns ju de fall när en person så småningom kommer att dö av sin sjukdom och där hoppas man förstås att det ska dröja många år, då kan döden ändå komma plötsligt och överraskande. Men när till synes helt friska och inte alls gamla människor plötsligt bara dör så blir man chockad. Tack Ilse-Marie! R bodde i din mans hemby och hade stuga i närheten. Tack för skrivberöm också.

   Gilla

 4. Tänker på dig ♥️ beklagar det som hänt! Kloka ord från Vinterflicka / kram Pia

  Gilla

 5. Så du också drabbats med dubbelsorg. Jag känner med dig. Alla borde leva sitt liv ända till slutet. Och det är inte i mitten.
  Håller med lillflickan. Verkligen kloka ord.

  Gilla

 6. Men så tråkigt! Beklagar sorgen!
  Vinterflickan är en klok tös hon!

  Gilla

 7. ”De bästa går först”… jag håller med din moster.
  Beklagar förlusten! Ja, vinterflickan tänker efter. Vad händer när vi har dött och hon kom fram till en bra förklaring.
  Hade för några månader ett samtal med en grannpojke. Han frågade mig om jag är gammal och om han fortfarande lever när jag har dött. Också ett barn som var med om ett dödsfall i familjen.

  Gillad av 1 person

  • Den mostern miste för drygt ett år sedan sitt enda barn, min kusinsyster. Hon menade att det ändå är skillnad när någon dör knall och fall, till synes frisk och relativt ung. Morbror A:s son blev överkörd för några år sedan, så det finns mycket sorg där. Det andra som man brukar säga är att barn inte ska gå före sina föräldrar, men… livet rymmer allt. Mina barnbarn har varit på många begravningar redan så jag förstår att de funderar. Det är bra om barn kan sätta ord på vad de tänker. Tack Kristallina!

   Gillad av 1 person

 8. Men så tråkigt jag beklagar er sorg. Huva så oerhört jobbigt att mista sina närstående. Dessutom 2 så nära är ännu jobbigare. CYBERKRAMAR!

  Gilla

  • Det är alltid jobbigt och extra jobbigt kanske när det kommer så plötsligt. Särskilt bilden av I far runt i mitt huvud och jag kan inte förstå att hon inte lever längre. R kände jag inte så väl, men han var min brors vän. Tack så mycket Eva!

   Gillad av 1 person

 9. Beklagar er sorg och skickar en styrkekram

  Gilla

 10. Själv har jag insett att man skall ligga mycket lågt över att försöka komma med några slags invecklade förklaringar om både det ena och det andra. Skrev om det på min blogg idag. Beklagar din sorg!

  Gilla

 11. Beklagar förlusten. ❤

  Gilla

 12. Great picture of a leaf!

  Gilla

 13. Kloka ord från vinterflickan…tänker att det är nog så som hon säger.
  Sorgligt när människor rycks bort hastigt..men jag tror att det kan vara den bästa döden..för den som ger sig iväg. Jobbigare för de efterlevande att inte är förberedd på det som sker. Jag vet min pappa dog helt oväntat.
  kram ❤

  Gilla

  • Jag håller med dig om att det kan kan vara det bästa för en del, men inte för dem som inte ens är pensionärer och borde ha en bra bit av livet kvar. Jag minns att din far dog oväntat och det är ju alltid chockartat, man är helt oförberedd, som du skriver. Vinterflickan är nog i en ålder då hon funderar mycket.
   Kram

   Gilla

   • Livet borde få vara lite längre det håller jag med om ..det är för tidigt att dö när man inte ens är pensionär. Min pappa var 72 och det tycker jag var alldeles för tidigt. Han rycktes ifrån oss ❤
    Livet är oförutsägbart ..man vet aldrig när det tar slut så man bör leva mer i nuet och njuta av att njuta mer.
    Barn funderar mycket och säger sådana kloka saker att man undrar hur kloka är de inte? Klokare än många vuxna ..kanske för att barn tänker med logisk..vi vuxna har tankar på så mycket annat. Barn tänker renare på något vis.
    Kram

    Gilla

    • Ja, även 72 är för tidigt, tycker jag, men vem råder över sånt. Visst bör man försöka njuta av livet men som vissa säger, att man ska leva som varje dag var ens sista är omöjligt och inte ens önskvärt. Man lever på efter bästa förmåga. Barns tankar framstår som så rena, som du skriver för att de försöker förstå och reda ut hur det verkligen är i tillvaron och de frågar helt ogenerat. Vi har ofta färdiga svar, färgade av så mycket så vi går vilse i våra egna tankar.
     Kram

     Gillad av 1 person

   • Nu har jag skrivit ett nytt blogginlägg..om sinnesro. Gå gärna in och läs det.
    Är inte så mycket på bloggen nu..hoppas att jag snart får inspiration att skriva mera.

    Gilla

    • Ska kolla när jag hinner, kul att du skriver lite, det tar ofta emot om man har haft en paus från bloggen. Dina utflykter på cykeln kanske ger dig inspiration! Jag har också gjort ett nytt inlägg, ett rent fotoinlägg.

     Gillad av 1 person

 14. Snyggt!

  /Skvitt

  Gilla

 15. Finesse et délicatesse, un monde en soi !

  Gilla

 16. Beklagar. Kram. 💕

  Gilla

 17. Men så sorgligt Jag! Jag beklagar verkligen sorgen. Det är svårare att hantera saknaden när det händer så snabbt. Om en vän är sjuk så har man en möjlighet att säga allt det där som man ville säga i livet, men aldrig gjorde, dom där sista orden.
  Men på samma gång så kanske det var det bästa slutet på livet, att få vara i nuet och vara lycklig och inte ligga sjuk i en säng under flera månader.
  Styrkekramar till dig ❤

  Gilla

  • Tack Annica! Så är det ju. Det är kanske ett idealiskt sätt att dö på, knall och fall, men inte för de anhöriga och kanske inte heller när det sker, som man tycker, alltför långt i förtid. Som jag skrev i en kommentar så kände jag inte R så väl, men han var min brors gode vän.
   Kram

   Gillad av 1 person

 18. Beklagar verkligen 😢 vet hur det är, jag kan fortfarande inte förstå att min vän granne bloggvän är borta, det är fortfarande mycket jobbigt efter 6 månader, jag önskar jag kunde ringa henne som jag brukar göra när jag har något att berätta, eller när hon undrar om vi ska ta en shopping runda snart med mera med mera.. Som sagt jag fattar inte och helt plötsligt rinner tårarna igen 🙄

  Gilla

  • Tack Nicki! Jag kan tänka mig att du saknar din grannvän mycket när du hade så mycket kontakt med henne. Det är konstigt det där när man plötsligt inte kan ringa folk längre, ofta tänker man tanken: ”Jag ringer honom/henne” och så kommer man på… Det är sorgligt.

   Gilla

 19. Ser att jag missat något här – något ledsamt och sorgligt. Beklagar sorgen … det är alltid så svårt detta att missta någon när och kär och extra svårt när det sker hastigt och man är alldeles oförberedd …
  Kram

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Det är alltid chockartat när folk dör ”utan förvarning” och i förtid. Man är helt oförberedd och funderar också på hur det kan vara så olika, att en del inte får bli pensionärer ens och njuta av det lugna livet med sina barnbarn.
   Kram

   Gillad av 1 person

 20. Så vackert skrivet om att lämna detta jordiska liv. Jag känner med dig, vet hur det känns när nära och kära lämnar oss. Ibland alldeles för tidigt, ibland som en lättnad att slippa från svår sjukdom. Sorgen och saknaden finns där oavsett när vi går över floden.
  Tack för din fina text.
  //P-L

  Gilla

  • Tack själv Piia-Liisa för din fina kommentar, den värmer mig. Hur är det med dig, jag saknar dina inlägg?

   Gilla

   • …och jag saknar att skriva. Mina ögon och händer vill inte riktigt vara med, Dessuttom har jag råkat ut för lunginflammation och tillbringat en vecka på sjukhus pga av detta. Jag sjuknade till påsk och har först nu börjat återhämta mig så sakta. Jag väntar på operation av min högerhand med förhoppning om att det ska bli så bra att jag orkar skriva mer.
    Men jag njuter av att titta och läsa de stunder jag orkar med datorn. Det betyder mycket att se dina och andras vackra bilder och läsa era texter. Jag önskar att jag orkade kommentera oftare, men försöker iallafall att sätta ett litet avtryck genom att gilla inläggen.
    //P-L

    Gilla

    • Så tråkigt att du inte mår bra men det låter som om det går åt rätt håll. Lunginflammation tar det ju tid att återhämta sig ifrån, tröttheten kan vara lång och du har ju dessutom mycket annat som gör dig trött. Trist med händerna, hoppas verkligen att du kan bli hjälpt av operationen så att du orkar använda dem igen och kan skriva och uttrycka dina kloka tankar. Även mina ögon krånglar, så ibland befarar jag att jag snart får sluta fotografera. Tack för att du tittar, läser och lämnar avtryck Piia-Liisa!

     Gillad av 1 person

 21. Beklagar sorgen.
  Att de bästa går först ….det verkar nästan så ibland. Men å andra sidan finns det många jättegamla som lever väldigt länge. Bladet på bilden = ett gammalt ansikte fast i floran.

  // Kao

  Gilla

  • Tack Kao! Det är ju ett talesätt som jag själv nog inte skulle använda. Visst finns det många väldigt gamla som har gjort gott hela sitt långa liv. Men tårarna rinner faktiskt just nu, har läst R:s dödsannons och det är det den betonar, hans omtänksamhet och omsorg om andra.
   .
   Man kan se mycket i vissna blad!

   Gillad av 1 person

 22. Ja, ”de bästa går faktiskt rätt ofta först” tänker jag med tanke på Lotta. Som om de var klara med sin livsuppgift, eller jag vet inte… Kram till dig i vilket fall, du som ger kramar till mig när jag sörjer!

  Gilla

  • Jag skrev att jag inte skulle använda det uttrycket själv, men det det vete katten, jag har så många exempel på det. Tack för kramen Anna, kram tillbaka!

   Gilla

 23. Och bilden är vacker! Men jag har ännu inte visat din bild på trädet över vattnet som hänger uppförstorad i min hall och gör sig alldeles finfint där!

  Gilla

  • Tack Anna! Jag tog en jäkla massa bilder på de där hostabladen och skulle göra en bildserie på dem, men så använde jag ett till det här inlägget och så… var det förbrukat. Vad bra att min bild gör sig fint i din hall, det är jag så glad över!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: