Utblommade men kvar ändå

Av: Jag

22 05, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, skuggor, vår

45 kommentarer

Bländare:f/4.2
Focal Length:29mm
ISO:560
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Dröjer mig kvar hos blåsipporna. Hann nog inte riktigt med dem, som vanligt. Nästan ett helt år innan de är här igen, men jag har ju bildminnen kvar, så varsågoda: blåsippor i ett gammalt krus – hoppsan – mått, i olika ljus.

Kanske kan ni gissa vilka som är tagna när?

09.18.34

12.04.55

16.55.55

16.57.35

Sippor i mått

Lampsken

Blåsippor

45 kommentarer på “Utblommade men kvar ändå”

  1. Så fint du kan arrangera dem!

    Gilla

  2. Så fina de är! Jag har endast ett par gånger i mitt liv sett vilda blåsippor. Vi har inte dem här hos mig. Bara förädlade i trädgårdar.

    Gilla

  3. Underbara bilder … så vackert hur ljuset och skuggorna vandrar!

    Gilla

  4. ..ou la magnifique histoire de la lumière…merci jag..sourire

    Gilla

  5. De är fina, men gissa kan jag inte.

    Gilla

  6. Jag gissar: De två med långa skuggor klockan 16. Den i mitten klockan 12 och den översta klockan 9.

    Jättefina oavsett!

    Gilla

    • Bild nummer två är morgonbilden, bild nummer fyra är mitt på dagen, tredje bilden första eftermiddagsbilden i lampsken och sen bytte jag rum, med ett fönster åt andra hållet, milt eftermiddagsljus. Tack snälla Inger, kul att du gav dig på att gissa!

      Gillad av 1 person

  7. Långa skuggorna tror jag är fotade ganska sent på kvällen (sent beroende på när du fotat så klart men någon eller ett par timmar innan solen går ner). Fast egentligen har jag ingen aning – men fina foton oavsett 🙂

    Gilla

    • Tack så mycket Anne! Inte lätt att gissa. Jag angav klockslagen för skoj skull. De långa skuggorna är tvärtom fotade den första på morgonen och den andra några timmar senare, klockan tolv. Bilden utan skuggor är eftermiddagsfoto i lampsken och den stora bytte jag fönster till för att få det milda eftermiddagsljuset i motsatt sida av huset.

      Gillad av 1 person

  8. Du är alltid duktig på att hitta det där ljuset. Skuggbilderna är vackrare än vackra. De förmedlar så mycket stämning.

    Gilla

    • Tack för det snälla Kristallina! Jag gillar att leta efter det speciella ljuset, men här var det ljuset som satte igång mig. Visst blir det stämningsfullt med skuggor och de berättar ofta något som kanske inte finns med i bilden.

      Gillad av 1 person

  9. Så fint komponerat allihopa med ljus/skugga. Kul med tiderna!
    1:16:57
    2:12:04
    3:16:55
    4: 9:18
    Så gissar jag 😆 hoppas på någon rätt, hi hi

    Gilla

  10. Så vackra bilder av denna så efterlängtade vårblomma. Snyggt arrangerat med olika ljus och skuggor och lite kul att läsa andras kommentarer och gissningar.

    Gilla

    • Tack så mycket Anita! Jag tyckte att jag inte var riktigt färdig med dem, så det fick bli ett inlägg till fast våren/försommaren fortskrider. Jag har heller inte så mycket tid/ork att fota för trädgårdarna kräver sitt. Men kul att leka med ljuset var det då. Blåsippor är lättare att fota plockade, haha.

      Gillad av 1 person

  11. Den första kl 16:55
    Nä jag ger upp men tror att bild två är 16:57
    Vackra blommor

    Gilla

    • Blåsippor är lätta att älska. Du har nästan rätt om första bilden, det är bara någon minut fel, haha. Jag tog blommorna och bytte plats, kom på att det kanske var fint ljus vid motstående fönster. Bild två är morgonbilden.

      Gillad av 1 person

  12. Vad vackra och fina dom är jag älskar färgen.. Ha en riktigt trevlig helg nu…

    Gilla

  13. Underbara bilder med olika ljus och skuggor. Blåsippor är en av mina favoriter men har inte sett den i naturen. Har en liten planta som jag fått.

    Gilla

    • Tack så hemskt mycket Anki, kul att du gillar dem! Svårt att föreställa sig en vårlig natur utan blåsippor – men jag växte ju upp i Norrland där det var helt annorlunda flora, trädarterna var inte många till exempel.

      Gillad av 1 person

  14. Så vackert du har fotat blåsipporna! Jag älskar den blomman, jag tänker alltid på min farmor varje år som den blommar.

    Gilla

  15. Underbara bilder, jag älskar blåsippor.

    Gilla


Lämna en kommentar