Drömda gula skyar

Av: Jag

08 06, 2019

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, sommar

34 kommentarer

Bländare:f/11
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Åter dessa gula mattor av gullvivor som sträcker sina puffärmar mot skyn, som ville de omfamna hela världen. Och doften denna ljuvliga doft som i inplockad bukett inte stör men förför. Vissa sticker ut med en annan färg, solitärer som går lite för sig själva, vill synas och syns. I vasen i fönstret som drömda gula skyar av välbehag och skönhet. Underbart är kort.

Drömvivor

Ängsvivior

Bukettvivor

34 kommentarer på “Drömda gula skyar”

 1. Ja, vackra är de. Gillar särskilt den översta bilden där blommans färg drar mot aprikos. Här är de redan överblommade sedan länge…

  Gilla

  • Ja, vårt land är långt, det är helt tydligt. Det känns ju nu som om allt blommar över på en gång om värmen som vi har fortsätter. Jag letar alltid efter de där avstickarna och i år var de fler än andra år. Tack Inger!

   Gillad av 1 person

 2. Så vackra mjuka bilder på gullvivorna 🙂 Det är verkligen en vacker blomma. Hos oss har de redan blommat klar för i år. Det är så fint med alla blommor som avlöser varandra nu men det går ju tyvärr så fort över.

  Gilla

  • Tack så mycket Christina! Förmodligen är de överblommade även hos oss nu, bilderna tog jag på torpet för snart en vecka sedan. Det går lite för fort nu, tycker jag, det kändes bättre med lite mer varierande väder.

   Gillad av 1 person

 3. Beautiful flowers
  🌻🌻🌻

  Gillad av 1 person

 4. Underbara blommor, min mammas favoritblomma – och jag plockade alltid en bukett åt henne varje år till hennes födelsedag. Så fint du fångat dem med dessa milda, mjuka foton – såå vackert!

  Gilla

  • De är älskliga, gullvivorna. Roligt att du kunde plocka henne en bukett till födelsedagen, det är ju inte alltid det går. Tack snälla Anki för fin kommentar!

   Gillad av 1 person

 5. Vackra blommor, och jag gillar din liknelse av puffärmar, såå passande. Härliga bilder!

  Gilla

 6. Älskar gullvivor och dina bilder gör dom ännu vackrare. Tyvärr trivs dom inte i min trädgård.
  Kram

  Gilla

  • Tack snälla Anki! I min trädgård i stan har jag nog två stycken gullvivor, på sin höjd. På torpet däremot är det väldigt olika. Nu var det länge sen de dök upp, men i år var det ett gullviveår igen och då blir man glad, då är de många.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Kan bara hålla med de andra förre mig.

  Gilla

 8. Vilka fina foton härliga nyanser i gult 👍😊🥰

  Gilla

  • Tusen tack, Nicki! Massor med gullvivor ser man inte varje år, så man får passa på att frossa när de finns där.

   Gilla

 9. Fina blomster. Vi har inga i vår trädgård. De får inte flyttas eller hur är det?

  Gilla

  • Älskliga blommor, doftar milt och gott.
   .
   ”Det är i hela landet förbjudet att:
   Gräva eller dra upp exemplar av växten med rötterna.
   Plocka eller på annat sätt samla in exemplar av växten för försäljning eller andra kommersiella ändamål.
   .
   Det är i Hallands, Skåne och Örebro län förbjudet att:
   Plocka, gräva upp eller på annat sätt ta bort eller skada exemplar av växten.
   Ta bort eller skada frön eller andra delar.”
   (Naturvårdsverket.se)

   Gilla

 10. Drömlika foton! Visst är det puffärmar. Varför såg jag inte det själv? Ha..ha… och så lärde jag mig att man inte får gräva eller dra upp dem. Det visste jag inte. Oförlåtligt!

  Gilla

  • Man kan inte tänka på allt, men jag tror ju inte att du brukar gå omkring med spade och gräva upp gullvivor. Nuförtiden kan man ju ta upp sin mobil och kolla om man får plocka eller inte dock. Visst har de puffärmar, man ser det nog tydligare när man kommer nära dem. Tack så mycket Kristallina!

   Gillad av 1 person

 11. Gullvivor, älskade gullvivor. Jag minns mina buketter jag plockade som barn. Och jag har turen att ha dessa i min trädgård även om de inte är planterade där.
  Fina bilder!

  Gilla

  • Tack Carina! Barndomens buketter bär man med sig i minnet. Blommor som dyker upp i trädgården helt utan vår hjälp får vi glädjas åt. Årets gigantiska maskrosor hade jag dock kunnat vara utan.

   Gilla

 12. Vackra blommor och bilder, dessutom ord. Skria men även kraftfulla. Underbart är kort, man vill uppleva alla blommor, badstränder ljuvliga ljusa sommarnätter och alla glassar i värmen. Helt plötsligt är det snart juli… bra med semester snart!

  Gilla

  • Tack så mycket Eva! Sommaren går fort, helt obegripligt att juni snart är slut. Jag som inte jobbar längre minns ändå hur man längtade efter ledigheten och hur man sedan hade svårt att koppla av första veckan. Men redan nu kan du ju njuta av sommarnätterna och baden, på kvällarna.

   Gilla

 13. Så vackert gult!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: