Spänning i tillvaron

Av: Jag

28 08, 2019

Etiketter:, , ,

Kategori: bilder, fordon, foto, fotografi, foton, photography, photos, sommar, vatten

54 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:450
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Augustislutet låter oss njuta av sol och värme. Annat var det när vi var på hemväg från landet för en dryg vecka sedan. Det oroande ljudet och skakningarna i bilen visade sig vara kollapsade däck, slitbanan hade lossnat på alla fyra däcken, något man inte hade sett tidigare på verkstan. Nästa överraskning kom när bilbesiktningen underkände bromsarna. Jag ryser och tackar min lyckliga stjärna att vi tog oss hem oskadda.

Regnruta

54 kommentarer på “Spänning i tillvaron”

 1. Bilderna blir mer spännande. Riktigt snygga och intressanta. Vad lite vatten kan göra. 😉

  Gilla

  • Haha, lite vatten! Har sällan sett så mycket komma ner på en gång. Men ja, jag gillar att fota i regn, som du kanske har märkt. Tack så mycket Antonia!

   Gillad av 1 person

   • Jag såg ju att det var oväder men lät ju så bra att beskriva som lite vatten. 😀

    Gilla

    • Jag förstod att det var en underdrift. Det viktiga var ju egentligen att vi kom hem oskadda, bilderna var en bonus.

     Gillad av 1 person

     • Jag har också suttit i bil i oväder och just när vi körde igenom skog på bergen. Läskigt var det med alla grenar som bröts och låg på vägbanan plus oron om att en faller över oss. Och ingenstans att ta vägen.
      Skönt att ni kom hem helskinnad och med ett äventyr mer. 🙂

      Gilla

 2. Ibland blir det onödigt spännande! Riktigt läskigt och att det kunde hända så med alla däcken samtidigt är nästan otroligt! Spännande bilder blev det … men mest är jag glad att det gick bra!

  Gilla

  • Det räckte ju egentligen med skyfallet som var, när man tänker på vattenplaning och dålig sikt. Nej, det är ett mysterium med däcken, men har läst mig till att det kan bero på för lågt tryck i däcken. Men alla fyra? Tack så mycket Anki! Med facit i handen så var det tur att inget hände.

   Gillad av 1 person

 3. Wow då hade ni verkligen tur om både däck och bromsar var dåliga och det vädret dessutom.. Skönt att allt gick bra och du fick dessutom så fina dramatiska foton 😀

  Gilla

  • Ja, det kan man verkligen säga, glada är vi så här i efterhand. Tack snälla Nicki! jag har svårt för att låta bli att fota när det regnar så dant.

   Gillad av 1 person

 4. Usch vad läskigt. Man ryser ju efteråt när man vet om det. Ni måste ha haft en skyddsängel bredvid.
  Häftiga bilder som jag gillar skarpt. Hade jag velat ta själv.

  Gilla

  • Ja, hu vad otäckt det var att få reda på det och att föreställa sig vad som kunde ha hänt i ovädret. Ibland undrar man. Tack så hemskt mycket Kristallina, regnbilder är kul att ta!

   Gillad av 1 person

 5. Men vilken tur att det inte blev en olycka av allt! Gällande regnbilderna så gillar jag detta.

  Gilla

 6. Häftiga bilder men fy vad otäck med bilen. Skyddsängeln vakade över er så ni kom hem ordentligt.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Ja, riktigt kusligt var det i efterhand att få reda på hur utsatta vi var där i ovädret med en bil i så dåligt skick. Skyddsängeln gjorde sin tjänst. Tack så mycket Anki!
   Kramar!

   Gilla

 7. Riktigt otäckt med bilen, va skönt att det inte hände en olycka, jag säger som Kristallina – ni måste haft en skyddsängel med er! …men bilderna är så läckra, jag gillar verkligen dom, snyggt!

  Gilla

  • Ja, man blir lite skakig när man tänker på vad som kunde ha hänt. Det kändes lite otäckt bara med vädret och den dåliga sikten. Nu är nya däck köpta, nu gäller det att fixa bromsarna. Kul att du gillar vattenbilderna, det är skoj att pröva att fota när det öser ner, men svårt att hinna mellan vindrutetorkarna och annat som händer på vägen. Motiven står ju inte precis stilla.

   Gilla

   • Ja, fy vad läskigt, men snart är det åtgärdat. Du lyckades verkligen få fantastiska bilder trots vindrutetorkare, och den vanliga svårigheten att fota från bilen, det gjorde du bra 😊 Ha en underbar torsdag!

    Gilla

    • Det verkar vara svårt att hitta tid hos en verkstad för bromsarna, men skam den som ger sig. Jag är lite fascinerad av vad regnet kan ställa till med på en väg, hur bilarna försvinner in i vattendimman och bara lyktorna syns. Och hur regnet rinner på rutorna och bildar konstverk med landskapet utanför. Tack så mycket Susan och tack detsamma!

     Gillad av 1 person

     • Oj, det känns som att det kan man inte vänta på, men hoppas att ni klarar er ändå. Regn är inte roligt när det blir såna mängder, speciellt inte när man är ute och kör, det kan ju gå riktigt illa, och i första bilden ser man knappt lysena på bilarna.

      Gilla

      • Jag är barnsligt förtjust i den här sortens väder, men inser att det inte är lätt för den som kör, det gäller att ha tungan rätt i mun och att hålla avstånden. En gång för länge sen var jag i Sri Lanka ute i en bil på landsorten när det kom ett skyfall. Chauffören stannade och köpte cigarrer, bröt av dem och strök vindrutan med dem. Oljan i tobaken gjorde så att vattnet rann av rutan. Bra knep. Det ordnar sig nog med bromsarna, vi får ringa runt lite.

       Gillad av 1 person

 8. Men vilken tur att det gick bra! Att ni kom in på verkstaden och upptäckte bromsarna…huva.
  Vackert mönster på rutan av vattnet, naturen skapar.

  Gilla

 9. Ja. Vilken tur! Och spännande bilder blev det också!

  Gilla

 10. Usch fy!
  Men trots det är det jättefina foton. Häftiga!

  Gilla

 11. Meget bravo pictures, må ich fortelle dej!

  Må gôtt!
  /Skvitt

  Gilla

 12. Det gick lätt igen. 🙂

  Gilla

 13. Rubriken och dina rader tillsammans med de två bilderna förmedlar verkligen den där känslan av något oroväckande, dramatiskt. Nu blev det istället ett väldigt spännande inlägg, tack och lov!

  Gilla

  • Ja, det var skönt i efterhand att få tänka tanken att vi hade änglavakt. Jag var inte mer än bara lite orolig under färden, jag hade ju hört det konstiga ljudet och sen var det vattenplaning jag ägnade en liten tanke åt. Men jag hade ju ingen aning om att det var så illa som det var. Tack Anita!

   Gillad av 1 person

 14. Fy vad otäckt! Skönt att ni kom hem oskadda.

  Gilla

 15. usch, det är verkligen på håret att det går bra många gånger. Riksvägen till jobbet är rena galenpannevägen för jag begriper inte att inget händer när det körs i 180 och jo men kurvor och heldragna linjer är precis där man kan göra galna omkörningar.

  Gilla

 16. Nej men fy så otäckt med slitningarna och allt det andra!
  Och då man är ovetande om sånt.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: