Ej rörs en enda kvist

Av: Jag

28 09, 2019

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, träd

59 kommentarer

Bländare:f/4.5
Focal Length:28mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

”Ett, två, tre, fyr, fem och sex och sju, ut i skogen tåga alla nu. Far går först och Tummeliten sist, tyst det är ej rörs en enda kvist.” Ur Tummeliten, Alice Tegnér

59 kommentarer på “Ej rörs en enda kvist”

  1. Mycket vackra foton.

    Gilla

  2. Tack för den Tummelitenpromenaden. Så fin text till bildkompositionen. Man ”hör” tystnaden och känner doften av skog, vilt, mossa och svamp.

    Gilla

    • Tusen tack Eva! Den visan vilar i mitt huvud och poppar fram ibland, den känns glad och trygg. Mycket mossa och skönt under fötterna, många hinder dock med alla mossbeklädda stenar och fallna träd. Två, ur svampsynpunkt, givande promenader i denna rofyllda skog, en i en annan del.

      Gillad av 1 person

  3. Quelle magnifique, merci..sourire

    Gilla

  4. Så mysigt det ser ut i din skog. En mysig hundhuvud är också med.

    Gilla

  5. Mycket vackert och vilsamt!

    Gilla

  6. Åh skogen ..längtar dit sist så plockade jag blåbär. Älskar skogen ..red ju mycket i skog och mark då jag hade min häst.
    Kan känna av känslan att vara i skogen då jag ser dina vackra bilder.

    Gilla

  7. Åhh..vilka helt underbara skogsbilder! Som taget ur en sagobok, en trollskog!! Saknar verkligen riktig skog här på Malta och även för Fannys del som också älskar att vara i naturen. Spanien nästa… 😉

    Gilla

    • Tack så hemskt mycket Anita! Det är verkligen sagoskogar runt omkring oss på torpet. Tyvärr också en hel del kalhyggen, men skogsbönderna måste väl få skörda. Jag kan välja att vandra på långa skogsvägar eller att gå rakt in i någon av skogarna, oftast helt ensam. Känner mig ganska säker på att jag så småningom kommer ut på en väg om jag skulle tappa bort mig. Här var jag och min man på svamptur och ja, vi hade tur, massor med svamp. Hoppas att ni snart kommer till Spanien, de har tydligen återplanterat massor med träd efter alla avverkningar.

      Gillad av 1 person

  8. Oj vilka fina härliga mossbilder. Skog och mossa är magiskt!

    Gilla

  9. …. och lugnet lägger sig över själen. Där mår man bäst! Underbara rofyllda bilder!

    Gilla

  10. Vilka underbart härliga foton, kom genast att tänka på tomtar och troll, dom snyggaste bilder jag sett på länge 👍👍👍

    Gilla

  11. En riktig sagoskog … känner stillheten och njuter av dina underbara bilder! Skogen liknar min gamla favoritskog – en skog som inte längre finns kvar …

    Gilla

    • Visst är det! Så himla synd att din favoritskog är borta, de försvinner en efter en. Men jag har fortfarande gott om skogar omkring torpet, av just den här typen. Tack snälla Anki!

      Gillad av 1 person

  12. Vilken underbar bildserie, en riktigt sagoskog, och texten är så passande, känner lugnet inom mig 🙂 Snyggt fotat!

    Gilla

  13. Härliga bilder. Liknar vår ”Johan Bauerskog” Älskar gröna mossiga skogar.

    Gilla

    • Tack Sutte! Ja, jag tänkte på det, såg ju bilden i John Bauer-skogen. Det är verkligen mysigt med mossgröna skogar med höga träd.

      Gilla

  14. Underbara bilder på stenar, mossa och skog!

    Gilla

    • Tack Inger! Jag valde att koncentrera mig på just stenar, riktiga bumlingar finns det gott om i den skogen. Det måste ha varit en jätte i lektagen.

      Gillad av 1 person

  15. Vilken fin trollskog 😉
    Påminner lite om ”min” skog som jag tyvärr inte kan besöka nu då. Och har lite svårt att gå i själv då jag såg en vildsvinsskylt i närheten

    Gilla

    • Visst är den fin! Vi är omgivna av sådana skogar vid torpet. Tråkigt med din fot, hoppas att den läker fort och bra. Vi har gott om vildsvin men jag har bara sett dem en enda gång och då på vår tomt, under alla år.

      Gillad av 1 person

  16. Vilka underbara mossbeklädda kullar. Som en riktig sagoskog. Fantasin kickar igång, tänk att ha en sådan på jobbet!

    Gilla


Lämna en kommentar