Svanar som i Svaneke

Av: Jag

15 10, 2019

Etiketter:, , ,

Kategori: bilder, bildserie, fåglar, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos, rost

46 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:34mm
ISO:320
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Bornholm var målet för min hösttripp vilket flera av er nog har läst i kommentarerna. En vecka kändes som en alltför liten vecka och vi var på väg att förlänga tills vi kollade väderleksrapporten. Ömsom sol, ömsom regn är hyggligt väder, men vid ihållande kallt höststörtregn vill man inte vara ute och fota. Men ja, nog blev det ganska många foton. Ändå.

Svansköld

Brunnslock

Svanfamilj

46 kommentarer på “Svanar som i Svaneke”

 1. I’d love to visit Bornholm someday. I hope you’ll share more photos from your trip. 🙂

  Gilla

 2. En vecka går så himla fort, men det är inte roligt med ihållande regn. Jag hoppas ni hade en underbar vecka, ja, och många bilder blev det 😀 …av nån anledning brukar det alltid bli det, hihi 😀 Fina bilder, men jag tycker det ser lite kallt ut för svanarna – men dom är säkert rätt klädda 🙂 Ha en bra dag!

  Gilla

  • Veckor kan vara oändligt långa men på resa går de oftast väldigt fort. Det är så mycket man vill hinna med att se och uppleva. Det var verkligen en uppiggande vecka själsligt även om kroppen utsattes för påfrestningar. Tempot och strapatserna blir för mycket för mig – men det ger sig. Svanarna klarar nog mer än vi tror, då skulle du ha sett den äldre herren som kom upp ur vattnet, haha! Tack Susan och tack det samma! Jag försöker komma i kapp med kommenterandet men folk publicerar i rasande fart..

   Gillad av 1 person

   • Ja, visst är det så, man vill verkligen hinna med så mycket som möjligt 🙂 Härligt att det blev en själsligt bra resa, du får ta hand om kroppen nu när du är hemma igen 🙂 Oj, fanns det badande herrar också, hihi… han frös säkert mer än svanarna 😀 Det blir mycket att ta igen, när man har varit borta ett tag, men man får ta det i sin egen takt. Ha det bra!

    Gilla

 3. Så vackert du fångat svanarna på bild. Man känner hösten i dem. Några regnskurar går väl an, men ihållande regn kan bli tröttsamt. Ser fram emot fler bilder från Bornholm.

  Gilla

  • Tack snälla Eva! Jag tyckte om ljuset som på andra svanbilden föll in på dem från sidan. Jag gillar blöta bilder men långvarigt regn är påfrestande om det blåser samtidigt. Då klarar inte paraplyet att hålla emot utan vänds ut och in. Jag måste nog skaffa en regnsäker kamera, det har jag sagt länge.

   Gillad av 1 person

 4. En vecka är mer än inga dagar alls. Man får göra det bästa av det. Det var svanrikt som man förstår att man tar vara på och pyntar med det. Är några av de canada goose?

  Gilla

  • Visst är det så och det var väldigt roligt och njutbart. Svanarna finns i den lilla staden Svanekes stadsemblem. Varför svanen har en gyllene ring i näbben har jag inte lyckats ta reda på än. Nej, inte kanadagäss (som det ju heter på svenska) utan årets svanungar.

   Gillad av 1 person

 5. Har aldrig varit på Bornholm. Nu blev jag nyfiken och ser fram emot fler bilder. Förstår att en vecka kan kännas för kort, tiden går på tok för fort när man trivs som bäst. Jättefina bilder på svanarna!

  Gilla

  • Tack så mycket Anita! Jag kan verkligen rekommendera Bornholm. Du som gillar värme ska nog fara dit på sommaren. Bornholm är solens ö och har oftast väldigt bra väder. Vi hade gärna stannat längre, men jag tänkte också på överfarten, ville inte hamna i en storm.

   Gillad av 1 person

 6. Snygg svanbild!

  Du kommenterade en bild hos mig. Jag är ledsen min vän men din fina kommentar försvann när jag skulle svara på den. Jag skulle skriva ett stort D och råkade trycka på Ctrl istället för Shift. Resultatet blir ju Delete!

  Hur som helst så tyckte du det var en vilsam bild. Och jag hade tänkt skriva ”Det ska vara vilsamt. Det är en kyrkogård”.

  ”Pelle Erövraren” utspelar sig på Bornholm. Jag har läst boken. Den var bra. Boken har filmatiserats.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Pelle_Er%C3%B6vraren

  Må gôtt!
  /Skvitt

  Gilla

 7. Vilka vackra foton svan bilden är superb.. brunns locket och skylten med fågeln är verkligen fin låter som om det var en mycket givande tripp…

  Gilla

  • Det var en givande tripp. Jag var nere och trött innan men att få se och uppleva något nytt och vackert under en vecka gjorde mig lycklig och ännu tröttare, haha. Vi for via Skåne och övernattade bägge vägarna hos min bror som bor på Österlen och det var också roligt. Hade en lite tanke om att stanna några dagar men dels var vi ganska utmattade efter allt gående på Bornholm och dels var ju vädret inte lovande. Tack så hemskt mycket Nicki! Det var kul att svanen fanns som på brunnslock och vapen!

   Gilla

 8. Det är länge sedan jag besökte Bornholm. Glömmer aldrig hemresan i full storm som var hemsk.
  Kramar

  Gilla

  • Och jag hade aldrig varit där, men blev förtjust Som ett mellanting mellan Öland och Skåne tycker jag att det är. Det var just detta med överfarten som fick mig att låta bli att förlänga resan, vädret skulle ju bli regnigt och blåsigt. Nu var det en lugn överfart men likväl fick jag en illamåendeattack trots att jag hade tagit åksjukepiller.
   Hu!
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Det var svanar för hela slanten och t.o.m. på brunnslocket. Synd att ni inte kunde förlänga er tripp p.g.a. vädret men man kan inte ha allt. Antar att du har samlat på dig foton som du kommer att visa. Ha en trevlig kväll!

  Gilla

  • Vi var nog ganska nöjda med hur det blev ändå. Hade tänkt stanna några dagar i Skåne, men bestämde oss för att åka hem efter en övernattning. Men kvällen tillbringade jag på Ystad lasaretts akut. Suck.
   .
   Jag har föstås massor med foton men behövde göra ett ”lätt” inlägg som start, annars skulle det dröja innan jag kom till skott. Jag har så svårt att välja.
   Detsamma Kristallina!

   Gillad av 1 person

   • Usch, ”akut” låter otäckt. Hoppas du mår bra idag eller i alla fall som vanligt.

    Gilla

    • Jag var hos läkaren idag för koll, akutläkaren var bestämd på att det måste utredas vidare hemma. Det blir nog bra. Just nu 24-timmars blodtrycksmätning, tjoho vad roligt att sova med det! Det var bara så snopet att missa middagen som bror min hade lagat och så skulle vi få testa poolen som han har fixat till i den gamla gödsellbrunnen, efter bastun. En gammal dröm som blev uppfylld efter tjugo år. Nästa gång får det bli.

     Gillad av 1 person

 10. Oj på akuten, hoppas du mår bra nu! Vackra bilder härligt med ett miljöombyte. Jag blir sugen på att resa men har tyvärr ingen inbokad nu… de där små detaljerna med semesterdagar och reskassa gäckar..

  Gilla

  • Det är okej med mig, var på koll hos min läkare idag. Det är verkligen en vitamininjektion att byta miljö och se något nytt. Vi som inte längre är beroende av jobbtider, reser gärna på hösten. Det är också billigare då. Hoppas att du kan komma iväg på någon liten resa snart. Och tack så mycket Eva!

   Gillad av 1 person

 11. Tråkigt med så mycket regn.
  Som här och jag som trodde att jag skulle hinna med massor med foton…
  Fina bilder !

  Gilla

  • Under vår bokade vecka på ön hade vi växlande väder, inget att klaga på. Inget heldagsregn, det klarnade alltid upp, eller så kom regnet på eftermiddagen. Det går ju att fota med paraply också, men inte om det blåser så att paraplyt vänds ut och in. Tack så mycket Carina!

   Gilla

 12. Fina svanar. Hoppas att vi får se fler bilder!

  Gilla

 13. Jo. Så heter det nog. Eller stadsvapen, kanske…

  Gilla

 14. Bornholm tillhör en av de platser jag hoppas få se någon gång … fina bilder på svanarna!

  Gilla

  • Tack Anki! Vi hade också tänkt på det under flera år. Utanför säsong är det fantastiska pensionärspriser på färjan, men jag vet ju inte vad de tar för en husbil. Det är ju heller inte så väldigt långt till Ystad från er.

   Gillad av 1 person

 15. Vackra dramatiska bilder på de vita svanarna mot det mörka bullriga havet!

  Gilla

  • Tack Annica! Jag sgå dem på långt håll och närmade mig sakta för att inte skrämma bort dem. Tyckte att de gjorde sig bra mot den mörka tången och mot vattnet. Ljuset från sidan lyste upp dem.

   Gillad av 1 person

 16. Den översta ser ”härligt frisk” ut. Jag skulle vilja stå där vid havsbrynet, även om jag skulle frysa…

  Gilla

  • Det var inte särskilt kallt den dagen. Kallast var det när det regnade och blåste så att paraplyet krängdes in och ut och jag fick sluta fota.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: