Bron

Av: Jag

19 10, 2019

Etiketter:, ,

Kategori: arkitektur, bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, photography, photos

45 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

En av de vackra dagarna for vi till bron i Arnager, Nordeuropas längsta träbro som leder till en liten ö-hamn. Här hittade vi också en spännande kustremsa med kalkstensklippor som verkligen lyste i solen. Gulbruna upptill och grönaktiga nertill. Och stenar, massor med stenar. Vad jag inte visste var att den sällsynta Trochosa robusta gömde sig i klipporna, den hade jag velat fånga på bild. En jättespindel. Nästa gång kanske.

Arnager

Klippan

Gyllene klippor

Kalksten

Klippfot

Båten

Stenar

Våta stenar

Vågstenar

Båt

Båtar

Bron nära.jpg

45 kommentarer på “Bron”

 1. Wow vilka bilder! Vilket ställe, vackert med den varma tonen av eftermiddagssol?! Häftig bro. Den där spindeln hade jag nog gärna viljat se irl jag med- lite kul med saker & djur man inte ser annars.

  Gilla

 2. Vackra bilder (bra fotat) på vacker miljö.

  Gilla

 3. Så fin bro och de släta stenarna som havet slipat. Kalkstens kanten är spännande.
  kramar

  Gilla

  • Enkel men snygg, tycker jag att bron är. Jag blev väldigt upplivad av den lilla promenaden vid kalkstensstranden. Hade nog kunnat stanna där en bra stund, men vi skulle vidare.
   Kram

   Gilla

 4. Vilka härliga och vackra bilder! Du var där vid exakt rätt tid. Ljuset är fantastiskt och kontrasterna mellan himmel och kalksten är perfekta. Vilken vacker bro det är fast utan krusiduller. Underbar serie!

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Kristallina, roligt att du tyckte om min serie! När man är ute och far på hösten så är det oftast turen som avgör det där med ljuset. Det är svårt att planera vad man ska se när. Man kikar på väderleksrapporten och ser att det nog blir uppehåll men kan man lita på det? Det visade sig att norska YR var pålitligast. Så man tackar och tar emot när man upptäcker att det där vackra ljuset infann sig. Men molnen fanns där som ett vandrande täcke över havet. Bron var faktiskt riktigt fotogenique

   Gillad av 1 person

 5. Vilken vacker plats och jättefina bilder! Fantastisk bro – som jag aldrig hört talas om tidigare!

  Gilla

  • Tack snälla Ilse-Marie! Det hade inte jag heller men Bornholm är behändigt litet, på en vecka hinner man runt den och träffar på mycket man inte sett förut.

   Gillad av 1 person

 6. Så vackert! Många fina bilder.

  Gilla

 7. Men wow, vilken fantastisk natur. Dit vill jag med åka.

  Gilla

  • Det är verkligen fint på Bornholm. En liten och behändig ö med olika typer av vacker natur. Tack för din kommentar Hanna och välkommen till min blogg!

   Gilla

 8. Fantastiska bilder från en fantastisk miljö! Så roligt att få ta del av! Synd du inte visste om spindeln och kunde kolla efter den! Var tvungen att googla på den … ser bamsig ut!

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Det var himla kul att upptäcka kalkstensklipporna och att solen verkligen passade på att ge vackert ljus. När man försöker bilda sig en uppfattning om vad man vill se så sållar man ju infon och tappar ibland sånt som man hade velat få syn på. Men jag tröstar mig med att jag ju förmodligen inte hade sett skillnad på den och andra stora spindlar. Såna umgicks jag ganska nära med under en tid i Frankrike i min ungdom.

   Gillad av 1 person

 9. Bländande vackert ljus och färger som sticker ut. Stenarna är så vackra.

  Gilla

  • Det var en sån där gyllene stund, som jag brukar kalla de där euforiska fotoögonblicken. Tack så mycket Eva, ja stenarna var verkligen vackra – solbelysta, blöta och med skuggor och ljus.

   Gillad av 1 person

 10. En sådan fantastiskt vacker bro, och skenet vid klipporna… ååh!

  Gilla

  • En enkel men extra lång träbro som nyligen har renoverats. Jag gillar mönstret av de där armarna som håller upp den kombinerat med det enkla räcket. Tack Carita, visst är det härligt med ljuset som vi kom i rätt ögonblick för!

   Gilla

 11. Så glad jag är att du missade jättespindeln. Jag hellre tittar jag på vacker träbro, strandsatta småbåtar och rundade skönheter. Samt spännande stenformationer.

  Gilla

  • Haha, ja det kanske var tur att jag inte visste att den fanns, det duger ju inte att skrämma bort läsare. Tack för kommentaren Antonia, jag njöt också av det som du nämner. En skön stund på stranden och bron.

   Gillad av 1 person

 12. Wow, så många vackra bilder 🙂 Bron är vacker i sin enkelhet, och det fantastiska ljuset i kalkstensklipporna, så vackert. Stenarna är så fina, både de stora och de små. Underbar bildserie!

  Gilla

  • Tack så jättemycket Susan! Det var verkligen lyckat, besöket i Arnager, vädret var på sitt bästa humör, bron var fotogenique och stranden var ett lyckokast. Jag var väldigt glad över besöket. Jag hoppas bara att damen med hunden hittade sin hund, hon frågade oss om den och vi hade träffat den springande på stranden.

   Gillad av 1 person

 13. Åh där vill jag strosa…
  Vackra bilder!

  Gilla

 14. Vackert! Underbart!

  Gilla

 15. Vilka underbara foton och vilka färger 😀 Nu blev jag riktigt imponerad…

  Gilla

 16. Mycket vackra bilder! Vatten, stenar och en vacker bro i fin harmoni tillsammans.

  Gilla

 17. Helt underbara bilder med ett härligt ljus och varma harmoniska färger. De sandfärgade klipporna skulle kunna vara från här på Malta. Imponerande träbro, förmodar att den bara tillåter gångtrafikanter.

  Gilla

  • Jag tänkte faktiskt på det, att det var samma typ av klippor som hos er. Träbron är nog, som du skriver, till för gångtrafikanter och kanske en och annan transportmoppe till hamnen som ligger längst ut. De bör väl kunna få i land fångsten och även transportera fiskeredskap ibland. Tack så hemskt mycket Anita, roligt att du gillar bilderna!

   Gillad av 1 person

 18. Fiiina bilder! Hur stor är spindeln?

  Gilla

  • Tack så mycket Dan! Jag googlade och fann detta: Det är en vargspindel, på svenska kallad klippbjörnspindel och jag hittar bara uppgifter på kroppens storlek, upp till 18 mm. Men benen brukar ju vara långa. Man kan ha hittat den en gång i Skåne, men det återstår att bekräfta att den finns där.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: