Se löven

Av: Jag

15 11, 2019

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, höst, natur, naturkonst, photography, photos, växter

49 kommentarer

Bländare:f/4
Focal Length:18mm
ISO:640
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Varje höst väntar jag med spänning på när piprankan fäller sina löv. Ni anar nog varför.

Och så funderar jag: det är väl bladen den fäller? Men på marken ligger helt tydligt en lövmatta.

49 kommentarer på “Se löven”

  1. the drops of water make this foliage composition perfect

    Gilla

  2. Måste nog plantera en pipranka! Underbart vackert!

    Gilla

  3. Fin bild. Exponering, skärpa, färger, droppar… toppen!

    Gilla

  4. Tänk så vackra löven är även när dom fallit till marken. Har lärt mej se massor av små ting sedan jag började blogga.
    Ha en fin helg.

    Gilla

    • De är väldigt vackra när de ligger som exklusiva mattor på marken. Roligt att du känner att du har förfinat ditt seende!
      Tack det samma Anki!

      Gilla

  5. Åh så vacker bild! Härliga färger!

    Gilla

  6. Ett härligt foto som jag verkligen tycker om 👍👍👍färgerna och blandningen av löven är så fin 😊💓😊

    Gilla

    • Det är som jag skriver, jag är så nyfiken varje höst på hur det ska bli med piprankans blad och det är sällan de gör mig besviken. Tack för fin kommentar Nicki!

      Gilla

  7. En riktigt härlig löv och höstbild! Så många härliga färger. Förr gillade jag inte hösten, men har lärt mig att efterhand uppskatta den vackra naturen även när allt går in i vintervila.

    Gilla

    • Tack så mycket Christina! Här får piprankan lite hjälp av alunroten och några rosenblad, tror jag. Hösten har ju många faser och just nu, åtminstone hos oss, så är det rätt grått och färglöst om man inte går nära och tittar. Blöta löv kan bjuda på överraskningar. Det är skönt när man kan lära sig uppskatta även det som annars bara känns som en transportsträcka.

      Gillad av 1 person

  8. Wow, vilken underbar bild, såå vackert, snyggt fotat!

    Gilla

  9. Det är ren konst vad de ställer till. Vackert.

    Gilla

  10. En fullträff igen!!!

    Gilla

  11. En alldeles fantastisk bild … ett konstverk! Snyggt fotat med och med härliga färger!

    Gilla

    • Måste ju flika in med en och annan höstbild bland Bornholmsinläggen. Naturkonstverken är verkligen njutbara och här förstärker vätan intrycket. Tack så hemskt mycket Anki!

      Gillad av 1 person

  12. Snyggaste lövmatta på länge! Jag älskade också min pipranka och inte bara för bladens skull. Underbara färger och vilken tur att många löv visar undersidan. Snyggt!

    Gilla

    • Piprankan är lätt att älska, de små piporna är förtjusande och växtkraften gör en glad. Ja, det är märkligt att de flesta faller med undersidan upp, det är likadant med vildvinet. Tack så hemskt mycket Kristallina!

      Gillad av 1 person

  13. Tror man kan säga både fäller sina löv och fäller sina blad. En väldigt vacker bild blev det. Mycket tack vare de vackra, harmonierande färgerna. Och en duktig fotograf, så klart!

    Gilla

    • Vissa växter har ju helt klart blad och inte löv, men för andra är det lite svävande och man kan nog säga både och, precis som du skriver. Jag har visat piprankeblad förr och då tror jag att det var ännu fler grå undersidor, de är så fina när de ligger på marken. Tack så väldigt mycket Inger!

      Gillad av 1 person

  14. Helt otroligt hur många vackra löv du hittat, i alla de där färgerna.
    Man måste stanna upp för att se det där och det har du gjort ❤

    Gilla

    • De här bladen/löven väntar jag på varje höst. De finns på piprankan som klänger på väggen vid min trappa och rätt som det är ligger de som ett vackert lapptäcke i rabatten. Här sticker någon alunrot upp med sina fina färger och får sällskap av ett och annat rosenblad, tror jag. Piprankans blad är gråa på baksidan medan de antar olivgröna och bruna toner på ovansidan. Väldigt spännande att vänta på och se hur de ska lägga sig. När man har en trädgård kan man följa dess förvandling med kameran. Jag går en runda varje dag och kollar vad som händer. Tack Carita för fin kommentar!

      Gilla

  15. Så vackra mustiga hösttoner med fina vattendroppar som detaljer som fångar ögat. Väldigt finstämd höstbild. Harmonisk bild.

    Gilla

    • Tack så hemskt mycket Eva! Vattendroppar kan man knappt undgå just nu, det är blött och disigt varje dag. så det är bara att tacka och ta emot när man fotar. Jag är väldigt glad över min pipranka som levererar så vackra blad.

      Gilla

  16. Vilken färgmättnad och skärpa! Men den där bilden har du väl efterbehandlat lite väl?

    Gilla

    • Var tvungen att kolla vad jag hade gjort eller inge gjort. Visst är den lite skärpt, men färgen är som den var. Blötan ger mustiga färger. Jag har stora problem med min syn just nu, så jag ser knappt att fokusera, måst byta öga när jag undrar varför motivet är så suddigt och mörkt. Suck. Ska ta mig till optikern snart och se om där finns hjälp att hämta. Tack för kommentaren Anna!

      Gillad av 1 person

  17. Gôrsnyggt!

    /Skvitt

    Gilla

  18. Vilken fin blandning av färg och form på löven! Riktig höstkänsla 🙂

    Gilla

  19. Jädrar vilken fin bild 🙂 Så talande och så vackert representativ för hösten. Superfint!!!

    Gilla

    • Roligt att du gillar bilden Susanne! Vissa löv är speciellt vackra på hösten och bildar fina mattor. Tack så mycket!

      Gilla

  20. En väldigt vacker av naturen skapad matta. En toppenbild!!

    Gilla


Lämna en kommentar