Vid fyren

Av: Jag

18 11, 2019

Etiketter:, ,

Kategori: arkitektur, bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, höst, natur, personer, photography, photos

44 kommentarer

Bländare:f/9
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Den lille fyren

Vandrartrio

Molnfyr

Utkik

Fotograferad fyr

Mötet

Skogsfyr

Lång fyr

44 kommentarer på “Vid fyren”

 1. Gillar extra mycket den första bilden, den är så mysig att titta på och då gillar jag den sista ståtliga fyren. Mäktig.

  Gilla

 2. Fina bilder på fyren bland sanddynorna.

  Gilla

  • Tack Anki! Det var lite roligt hur den dök upp som ett troll, pytteliten bland sanddynerna och så väldigt hög och ståtlig när man kom närmare.

   Gillad av 1 person

 3. Fina mäktiga bilder på fyren! Är det fotat nu? Är det så grönt än?

  Gilla

 4. Love the image on top

  Gilla

 5. Som alltid levererar du toppenbilder! Vilka enorma sanddyner och fyren är imponerande … hög och smal, ser nästan smäcker ut. Jag tycker extra mycket om dina bilder där det finns människor – de tre med skuggorna och så den med människorna i motljus med den böjda stammen. Snyggt!

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket Anki, jag blir jätteglad för din kommentar! Jag tycker om att ta bilder med väldigt små människor så att man ser hur ståtlig omgivningen är. Det är kul när folk finns där som på beställning. Såg du fotografen i bild nummer sex, i vänstra hörnet? Sanddynerna höll på att blåsa bort tills man planterade träd i en remsa en bit in från stranden.

   Gillad av 1 person

 6. Väldigt fina bilder som kompletterar varandra bra. Vad heter fyren?

  Gilla

 7. Fina bilder!
  Vilken vacker fyr, första bilden är min favorit, så fin, som en tavla, snyggt.

  Gilla

  • Tack Susan! Ja, fyren är smäcker och vacker med rena linjer. Det är Nordens högsta fyr och jag tror att den behöver vara så hög för att dynerna är så höga och ändrar sig i och med blåsten. Den första bilden tycker jag också om, men jag tog med den andra också för att visa hur lite man ser av fyren ibland på stranden.

   Gillad av 1 person

 8. Vet inte riktigt vad det är med fyrar som jag gillar så mycket. Rogivande, eller ljuset i mörkret som de är ämnade att vara. Vanäs fy i Karlsborg var jag mycket vid när jag bodde där. Rensa tankar året runt och njuta vår till höst. Letade efter en avlång tavla till stugans ena vägg och så sprang jag på den i ett av lågvaruhusen i Örebro, så den skulle helt enkelt med hem och den pryder verkligen sin plats. Kram

  Gilla

  • Aha, en fyrfantast! Måste kolla upp din fyr, känner inte till den. Det är nog som du skriver, men det kanske kan gälla vilken plats som helst som man fäster sig vid. Sen är ju fyrar speciella arkitektoniskt, de höjer sig över mängden och skäms inte för sig. Så roligt att du hittade just din fyr avbildad! Lycka.
   Kram
   EDIT: Nuså, nu vet jag hur platsen och fyren ser ut och då förstår jag ju precis varför du tyckte om att vara där, urvackert – eller kanske fyrvackert!

   Gilla

 9. Jättefina bilder. En ståtlig fyr som gömmer sig ibland bakom dynerna. Bilderna med människorna på gillar jag mest. Då tänker jag alltid: Kolla hur liten en människa är.

  Gilla

  • Fyren lekte kurragömma och stack upp en bit här och där. Jag antar att den måste vara så hög just för att kunna synas bakom dessa dyner. Precis så tänker jag när jag fotar små människor i mäktigt landskap: Den lilla människan. Tack så mycket Kristallina!

   Gillad av 1 person

 10. Så vackert landskap och vilken pampig och ståtlig fyr. Fina bilder allihop!

  Gilla

  • Nordens högsta fyr, ganska modern, från 60-talet. Landskapet är väl ganska danskt i motsats till klipporna i norr som inte finns någon annanstans i Danmark. Härligt med variation. Tack så mycket Christina!

   Gillad av 1 person

 11. Ljuvlig bildserie! Fastnade direkt för den fjärde bilden. Den där någon klättrar på stammen som hänger likt en bra.

  Gilla

 12. Alla bilderna är jättefina men jag fastnade lite extra mycket för den sista 👍👍👍 ha en fin söndag nu…

  Gilla

 13. Storslagna bilder av den mäktiga fyren. Silhuettbilden med mannen som går på en gren gillar jag mycket liksom de tre som går i sanden, snyggt med skuggorna.

  Gilla

  • De där gångerna när man kommer i just rätt ögonblick blir man extra glad över. När någon komponerar en önskebild mitt framför ögonen på en, som de som stod vid grenen. Den här bildserien är tagen på samma strand som konstverken i sanden. Man förstår att fyren måste vara så hög, när man ser hur den gömmer sig bakom sanddynerna. Stort tack igen Anita, jätteroligt att du tar dig tid och att du gillar bilderna.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: