På spaning efter det ljus som flytt

Av: Jag

20 12, 2019

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, fruktobär, natur, photography, photos, snö, träd, vinter

57 kommentarer

Bländare:f/9
Focal Length:32mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500
Trädgårdsljus

Trädgårdsljus

Ljusglimt

Ljusglimt

Motljus

Motljus

Grenljus

Grenljus

Bakljus

Bakljus

Lyktljus

Släckt ljus

Blåljus

Blåljus

Häckljus

Häckljus

Ljusbord

Ljusbord

57 kommentarer på “På spaning efter det ljus som flytt”

 1. Minns knappt hur det kändes – men dina bilder ger känslan tillbaka! Har ni snö nu? God helg till dig och dina ❄💙🎄

  Gilla

  • Igår hade vi frost, flera minusgrader och sol en stund. Men jag hann inte ut. I dag flera plusgrader och gissa vad: grått. Snö med sol har vi haft ett par korta perioder och de flesta av de här bilderna är nog tagna vid det första som varade en vecka eller så. Tack det samma Ilse-Marie!

   Gilla

 2. Väldigt vackra vinterbilder. Jag gissar att de är ifrån arkivet?

  Gilla

 3. Njutit av dina vackra bilder på ljuset som jag int sett på länge. Det har varit grått hela november och december kanske några få timmar med sol.
  Önskar dej en fin helg.

  Gilla

  • Tack så mycket Anki, roligt att du gillar bilderna! Igår såg jag solen och vacker frost, men jag hann inte ut, det varade inte så länge. Tack detsamma!!

   Gillad av 2 personer

 4. So magical, so poetic ! The light is sublime

  Gilla

 5. Fina kontraster.

  Gilla

 6. Åhh, vilka härliga bilder, underbart ljus i bilderna, snyggt fotat 🙂 …önskar vi kunde få lite snö igen, det är ju såå vackert 🙂 Trevlig helg!

  Gilla

  • Tack så mycket Susan! Det var förstås en fröjd att fota i det ljuset, men det är ju några veckor sedan. Lite sol och frost häromdagen men ett grått töcken idag. Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 7. Magnifique série, merci Jag..sourire

  Gilla

 8. Skickligt att fånga detta vackra under en period som varit oerhört grådisig! Fint ögonblick av verkligheten.

  Gilla

  • Det är ju lättare för mig som inte jobbar att bara kasta mig ut. Nu är de här bilderna några veckor gamla, så nu är längtan där. Tack så mycket Mrs Universum!

   Gillad av 1 person

 9. En jättefin serie med vintervackra bilder i härligt ljus!

  Gilla

 10. Flera av bilderna har ett väldigt vackert ljus. Trädgårdsljus och Motljus liksom Häckljus och Ljusbord är väldigt fina. Det är något magiskt med kritvit orörd snö.

  Gilla

  • Tack så mycket Anita! Det ä r magiskt med ett orört vinterlandskap, nu önskar vi bara att det blev så till jul. Jag är så glad att jag har hagtornet i trädgården, trädet som finns i ”trädgårdsljus”, det gillar både fåglarna och jag och det fotar jag förstås ofta.

   Gillad av 1 person

 11. Åh är det så där det kan se ut med snö och sol. Minns snart inte längre. Här lever vi ett som det verkar permanent töcken av dis, småregn, ösregn, dimma ja allt som regnnederbörd kan prestera. Underbart att få ta del av dina vackra bilder.

  Gilla

  • Nog har det varit ganska tröstlöst med gråheten som råder nu. Därför plockade jag fram de här några veckor gamla bilderna, tagna vid ett par, eller tre tillfällen. Häromdagen vågade sig solen fram på förmiddagen och jag gladde mig åt skuggspel på väggarna. Glädjen var kort men den kanske återvänder snart, den efterlängtade. Tack så väldigt mycket Eva!

   Gillad av 2 personer

 12. wish you !! peaceful and stress free weekend- ,, happy christmas !! Thank you very much !!!!

  Gilla

 13. Bilder från en ljusjunkie 😀 Helt magiska bilder som man längtar efter att se i verkligheten. Ha en trevlig 4. advent!

  Gilla

 14. Härligt! Så ska vintern vara!
  /Kao

  Gilla

 15. En God Jul & Ett Gott Nytt år önskar jag dig och din familj
  från mig och min familj… Kram Nicki

  Gilla

 16. Så vackert. Det där vita och ljuset tror jag vi alla behöver just nu…
  Önskar dig en lugn fin jul!

  Gilla

 17. Underbart! Jag älskar dagen då ljuset kommer tillbaka som bästa julklappen! Häckljuset dras jag till extra, underbar ljus. Att bara mentalt veta att det har vänt känns fantastiskt, fast jag vet att det kommer snart perioder då över -30 är här så är det räddningen att ljuset är med oss….

  Gilla

  • Tack snälla Eva, det var underbara dagar, men nu har det varit mer än lovligt grått, så det får lov att vända snart. Det var förunderligt med ljuset som letade sig genom häckar och staket. Sol på snö är vi inte bortskämda med hos oss. -30° är kanske lite väl kallt men blött och rått är inte kul.

   Gilla

 18. Sol och snö, svart och vitt, smidesjärn – kan det bli vackrare?
  Solen gör underverk!

  Gilla

 19. Lite kul att du skriver ”staketljus”. Det gjorde nämligen en av mina inte så högutbildade elever från Syren. ”På december vi tändar stacketljus” skrev han och det tog ett tag innan jag kom på att han menade adventsljusstakar…

  Gilla

  • Fullt begripligt, staketljus vet väl alla att man tänder i december. Men hur du kan se namnet på den bilden begriper jag inte, det syns då inte hos mig.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: