Hennes klänning är nog röd

Av: Jag

31 01, 2020

Etiketter:,

Kategori: bilder, blommor, foto, fotografi, foton, photography, photos, speglingar, vatten, vinter

44 kommentarer

Bländare:f/4.5
Focal Length:32mm
ISO:2000
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Hennes klänning är nog röd, hon har varit hemlighetsfull om den, dottern min. Jag såg framför mig hur bra den gjorde sig med den svarta hatten på mina foton.

Allt blir inte som man tänkt sig. Det blir nog andra foton. Tids nog får jag se dem.

44 kommentarer på “Hennes klänning är nog röd”

 1. Så är det … allt blir inte som man tänkt.
  Vackert med de röda rosorna på vattnet – och fint med grenarnas spegling!

  Gilla

  • Jag har just fått se en videosnutt och ja, klänningen var vid, vacker och röd. Tack Anki! Det har knappt varit någon is i zinkbaljan den här vintern, inget jag hunnit med att fota i alla fall 

   Gillad av 1 person

 2. Spännande med klänningen, vi får vänta och se.
  Gällande din bild, oj så vackert! Mörkröda rosor som flyter i det mörka vattnet som speglar trädens siluetter 🙂

  Gillad av 1 person

  • Nej, det blir inte bilder från det tillfället, de som finns är inte mina. Det var hennes doktorspromotion som jag missade för att jag är sjuk. Är så ledsen. Tack så mycket Annica för fin bildkommentar, röda rosor är bra på att behålla färgen och fick ett nytt liv i baljan. Inte mycket till is den här vintern där inte.

   Gillad av 1 person

   • Men åh så tråkigt att höra, men för din skull så önskar jag att du får bilder att både njuta av och minnas…även om du inte kunde vara med på plats.

    Gilla

    • Det är så försmädligt, men sjukdom kommer väl aldrig lägligt. Tydligen var min andra dotters man med på slutet och lyckades ta sig in när det togs proffsfoton, han hade väl tillräckligt stor kamera, haha. Jag har sett en videosnutt tagen med en mobil, så nu vet jag hur klänningen såg ut och ja, den var vackert röd och vid. En riktig balklänning, det blir slottsbal i kväll, vi är barnvakt, eller rättare sagt maken, jag vilar.

     Gillad av 2 personer

 3. En fantastiskt fin bild! Synd att det inte fanns tillfälle att göra dina underbara isbilder i år.
  Läste kommentarerna med Annica. Ledsen att du inte fick vara med. Hoppas och håller tummarna att du krya på dig snart. Ta hand om dig!

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla Kristallina! Jag undrade var de här rosorna kom ifrån och kom på att det ju var julrosorna. Jag har såna i köket till jul, i mina fina vaser, jag tror att jag har visat det någon gång. När jag städade ut julen så klippte jag ner dem i en skål och sen hamnade de i zinkbaljan. Det har varit is några enstaka morgnar och jag har tänkt att jag skulle ta upp isskivan och fota genom den, men minnet är kort. Plusgraderna vann och jag blev utan isfoton.
   .
   Det var så himla tråkigt att jag blev sjuk just nu. Det går inte i repris, men vi har varit med på disputationen och festen tidigare. Men jag hade så gärna velat fotografera själv.
   .
   Måste berätta: Min moster ringde igår. Jag svarade och hon frågade vem det var. Jag i min tur frågade samma sak. Båda lät vi som jag vet inte vad. Men hon är nästan nittio år och hade lunginflammation, bor ensam. Jag blir lite orolig. Jag är nog på bättringsvägen, men peppar peppar, astman kan ställa till det. Hade en lunginflammation i december. Tack Kristallina!

   Gillad av 1 person

   • Förstår precis hur telefonsamtalet kan bli. Något liknande har hänt mig med min mamma! Håller tummarna att lunginflammationen försvinner för gott nu. Jobbigt med astma dessutom.

    Gilla

    • Det var lite roligt med två kraxare i telefon. Min lunginflammation blev nog bra med antibiotikan men astman försvårar ju det hela. Jag sitter och sover periodvis. Jag hoppas innerligt att moster min återhämtar sig från sin.

     Gillad av 1 person

 4. Har läst i kommentarerna ovan. Så himla tråkigt att du blev sjuk och inte kunde vara med. Vackert foto men lite vemodigt.

  Gilla

 5. Viken ljuvlig dikt mrs.J, den dansar genom raderna till slutet.

  Gillad av 1 person

 6. Så vacker bild, beströdd är det ord som kommer i mitt förråd. Så trist att missa hennes dag förstår jag men hälsan går först. Att fota hade ju varit kul förstår jag. Men att du kunde delta de andra tillfällena var skönt. Rogivande bild och samtidigt gripande på något sätt. En bild man stannar upp till och begrundar….

  Gillad av 1 person

  • Så var det ju, rosenskålens innehåll strödde jag över vattnet. Just nu är jag i det gråtmilda stadiet, vad som helst får tårarna att flöda, jag tycker så synd om mig själv men även alla andra. Haha, måste jag säga, det går över. Tack Eva för dina fina ord! Rosor och svärta och smärta hör ihop på något sätt.

   Gillad av 1 person

 7. En fantastisk komposition. Skönt att titta på. Mycket att se på den också.

  Gillad av 1 person

 8. Underbar bild 👍 du har verkligen förmågan att hitta det vackra i allt..

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Nicki! Här behövde jag en vemodig bild för att uttrycka hur jag kände, missade något viktigt som jag ville vara med på.

   Gilla

 9. Tråkigt att höra att du är sjuk. Roligt ändå med din dotters prestation. Jag antar att både hon och du är stolta? Och en vacker bild att illustrera det hela.

  Gilla

  • Jag mår mycket bättre nu, men det var envist och trist. Visst är vi alla väldigt väldigt stolta. Jag har svårt att förstå hur man klarar sånt med tre så små barn, den äldsta åtta. Hon hade så gärna velat att hennes farfar fått uppleva detta, men han dog i januari 2018. Disputationen var i början på sommaren. Tack så mycket Inger!

   Gillad av 1 person

 10. Poetiskt, både tänkt om klänningen och illustrerat med blommorna i vattnet.

  Gilla

  • Tusen tack Carita! Jag var sjuk och ledsen för det som jag missade och hittade bilden som illustrerade vad jag skrev och kände.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: