Lite smuts i hörnen

När värken är som värst greppar jag tandborsten och ger mig på golvlisten i gästtoan. Nu  ska smutsen bort, kosta vad det kosta vill.  I farten tar jag toastolen med hårda tag men mer förmår jag inte. I morgon betalar jag men det var det värt.

Bättre ett rent helvete än lite smuts i hörnen.

49 kommentarer på “Lite smuts i hörnen”

 1. Helt klart annorlunda tackling av problemet. Jag har aldrig testat det. Jag är mer pillertyp. Men jag vågar knappt yppa mig om att varken igår och inte heller idag har haft ont någonstans. Det var länge sen minsann.
  Intressant bild du har fångat. Är den megaförstoringen av smutsen du hittade i hörnet?😉
  Hoppas att du mår bättre imorgon.

  Gilla

  • Haha, megaförstorad smuts! Nej det är en illustration av hur skröplig jag känner mig och kanske även maken. Det var enbart en frustration över att allt gror igen utan att jag orkar åtgärda något som fick mig att ge mig på toan. Att det blev just golvlisten berodde på att jag hade tittat länge på den.
   .
   Det låter jättebra att du är smärtfri, hoppas att det fortsätter! Jag mår uschligt idag.
   Tack för din långa kommentar Antonia!

   Gillad av 1 person

   • Jag förstod. 😀men jag kunde inte låta bli.
    Hoppas att ni får också dagar eller veckor med smärtfrihet. Det behöver vi alla för att orka. Skickar stärkande kramar. Det sägs att det hjälper. 😀

    Gilla

    • Maken är normalt inte dålig men har smittats av min infektion. Nu har jag fått klaga ur mig lite, är så less just nu. Jag trodde att jag var så gott som fri från den eländiga infektionen men den verkar nästan gå i repris, hostar sönder bronker och sömn. Ville göra ett längre inlägg med många bilder igår kväll, men kroppen var inte med på noterna så det blev detta i stället. Tack Antonia, det hjälper!

     Gillad av 1 person

     • Ibland måste man kunna klaga. Man mår inte bra av att hålla inne. Som med svordomar i viss läge gör att saker blir lättare att bära. (Dock inte om man använder det som utfyllnad).
      Krya på dig!

      Gilla

 2. Aj … men det kanske hjälper för stunden – ont ska med ont fördrivas, dök upp i min hjärna, men jag förstår att det inte alls blir så …
  Hoppas inte priset blev alltför högt bara.
  Spännande bild – både vacker och lite äcklig.

  Gilla

  • Det hjälper i alla fall upp humöret att få något gjort. Toastädning är annars makens område men nu är även han dålig. Sen tror jag att just detta att gnugga och gå på tar bort frustration och ilska, men det är tyvärr något som jag så gott som aldrig klarar av. Förutom den vanliga värken har jag varit dålig i två veckor nu och den enda promenaden gick hem från vårdcentralen där jag lämnade ett 24-timmars blodtryck. Det var tyvärr för mörkt för att kunna fota. Jag fotade is häromdagen i min trådgård men det ökade på mitt onda så jag börjar bli lite trött på det hela nu. Så, nu har jag klagat.
   .
   Tack Anki! Jag är lite fascinerad av skrumpen och möglig frukt, det är som du skriver, den är lite både och och rolig att fota.

   Gillad av 1 person

 3. Stor tumme ner för värk – Stor tumme upp för bilden! ♥

  Gilla

 4. Usch, låter inget vidare. Krya på dig!

  Gilla

 5. Önskar jag hade något riktigt bra att säga för att muntra upp dig. Kanske känns det lite bättre i morgon. Hoppas du kan få lite bot mot smärtan åtminstone. Infektionen klingar nog av så sakteliga. Framför allt hoppas jag att du mentalt får något trevligt att tänka på i alla fall.

  Gilla

  • Tack för omtanken Eva! Jag är lite less just nu, men det blir väl bättre. Det är just det där att inte orka gå ut som är frustrerande, vädret har varit soligt och lockande. Gjorde ett försök i trädgården men det kom surt efter. Fick i alla fall en serie med bilder tagna. Hur går det för dig, har din giktvärk gett med sig?

   Gillad av 1 person

   • Känner igen det där med att inte kunna gå ut. Har inte tagit en riktig promenad sedan december. Ska till Vårdcentralen för provtagning i morgon. Det är bättre tack, men inte bra.

    Gilla

    • Så himla tråkigt, förstår att du blir less och ledsen. Hoppas verkligen att proverna visar om det är gikt du drabbats av och att du kan få behandling som hjälper.

     Gilla

 6. Fy för värk, det kan man klara sig utan, hoppas du snart mår bättre… Fin bild!

  Gilla

 7. Tänkvärd bild till dina rader. Nu läste jag ju ditt svar till Antonia, brukar undvika att läsa andras kommentarer innan jag skrivit min för att inte påverkas, men.. nu läste jag som sagt ditt första svar och då förstod jag också vad det hela handlar om. Hade jag inte läst ditt svar hade jag nog tolkat bild och text på ett helt annat sätt.

  Nu får jag istället önska dig hopp om bättring. Är själv oerhört tacksam över att inte alls känna av någon värk i kroppen, ännu. Tids nog… vet ju hur mina tre systrar har det och hur min mamma hade det. Men som min käre make brukar säga, att har man hjärnan igång, kan tänka klart och är positiv klarar man det mesta.

  Men när hjärnan inte längre riktigt hänger med, när minnet sviktar och negativa tankar överskuggar tillvaron. Då skulle jag välja värk framför ett mentalt handikapp. Om man nu kunde välja.

  Önskar dig en fin fortsatt söndag!

  Gilla

  • Precis så skruttig känner jag mig och just nu är det inte bara värken utan en långvarig infektion som tar ner både humöret och krafterna. Förmodligen är det astman som gör att hostan är så ihållande. Less är bara förnamnet. Missade ju dotterns doktorspromotion också, jag vet inte om du såg det. Och plötsligt har jag fått ont i ena knät, vilket jag inte haft tidigare, så promenader är smärtsamma. Blä!
   .
   Tyvärr kan man ju inte välja hur man mår, men helt klart vill man vara klar i huvudet. Mamma min fick en hemsk demenssjukdom som heter Levy body demens, den tar både knopp och kropp.
   .
   Tack för din omtanke och din långa kommentar Anita! En trevlig söndag önskar jag dig också!

   Gillad av 1 person

   • Kände lite efter att jag skrivit min kommentar att den kanske skulle uppfattas som att jag på något sätt skulle föringa hur du faktiskt mår, vilket inte alls var min tanke och det tror jag mig veta att du förstår. Det är inte lätt att handskas med vare sig fysiskt smärta eller psykologiska problem. Det ena påverkar ju det andra. Eller nej… fysiskt smärta och orkeslöshet påverkar även det mentala medan en mental åkomma inte behöver påverka rent fyskiskt. Det ÄR inte lätt att vara människa, att överhuvudtaget leva, och jag tror vi alla har våra bekymmer att kämpa mot/med, vad än de må vara.
    Önskvärt vore att finna en harmoni mellan kropp och själ, mellan smärta och njutning.

    Idag har jag tänkt mycket på den unga levnadsglada kvinnan, mamman till två små barn som brutalt blev mördad av sin före detta på Malta för några dagar sen. Fem hugg i huvudet med ett vasst föremål fick hon ta emot. Idag död och två föräldrarlösa barn. Hon hade bestämt sig för att klara sig på egen hand med barnen då pappan var destruktiv. Istället slutade det så här, i tragedi.
    Det är inte lätt att vara människa.
    Sköt om dig fina du och jag hoppas innerligt att du snart mår bättre.
    Styrkekramar från Anita.

    Gilla

    • Inte ett ögonblick tänkte jag att du förringade mitt mående. Det är inte lätt att förklara för någon som inte är inne i detta med ständig värk och vad det medför för just mig och många andra: att inte kunna bestämma och planera över sin tid. För mig är det nästan så att jag oftast hanterar smärtorna, men att jag aldrig vänjer mig vid den fruktansvärda orkeslösheten som kommer med min sjukdom, dagar då det är stört omöjligt att göra något annat än att vara stilla och vänta på en bättre dag, dagar då det känns som om du hade influensa trots att du inte har det. Då kommer modlösheten. Allt jag gör betalar jag för, det är oftast värst andra dagen. Och hela tiden tillkommer nya symptom då jag är multisjuk.
     .
     Ja, de flesta har nog en hel del att kämpa med i livet, det är sant. Det mesta syns ju inte utåt. Så tragiskt med den unga mamman och barnen som miste sina föräldrar. Jag såg på nyheterna i dag att när kvinnor anmäler att de blivit misshandlade av en närstående behandlas det inte på samma sätt som andra misshandelsfall och tas ofta inte på allvar. Till slut slutar det kanske just i en tragedi som hade kunnat förhindras. Det är skakande fakta och mycket mycket allvarligt. Det är synd om människorna, som Strindberg skrev i ett Drömspel.

     Tack för din fina kommentar, din omtanke och din styrkekram Anita. Kram tillbaka.

     Gillad av 1 person

 8. Nja. Hoppas att du slipper få ett rent helvete. Jag trodde först att du hade lyckats göra en jätteförstoring av ett par kvalster eller nåt men ser nu att det är ett par skrumpna frukter. Vilken sort kan jag inte gissa. Fiffigt illustrerat med en spännande bild!

  Gilla

 9. Känner på något sätt igen mig. Har dragit igång projekt förrådsröjning. Källarförrådet var överfullt av ouppackade flyttlådor som fått stå alltför länge och nu skulle jag ta reda på vad jag hade! Har gjort en del fynd och hittat massor av skräp. Tar några lådor åt gången och kastar mig över dem – sen ligger jag i ett par dagar pga värk. Men så fort jag kommer upp är jag i dem igen, fast kroppen skriker i protest.

  Känner med dig. Att få en infektion när man redan har ont är hemskt. Önskar dig ett så snabbt tillfrisknande som är möjligt och att du fortsätter hitta metoder för att hantera smärta och frustration.
  Var rädd om dig!
  Kram
  //P-L

  Gilla

  • Vad roligt att du orkar titta in Piia-Liisa! Och att du orkar röja i förrådet, tufft! Det är något som jag också drömmer om, man sparade ju på det mesta tidigare och så har åren gått och det kom aldrig till användning. Himla bra gjort av dig att du orkar med det trots smärtorna, vad nöjd du ska känna dig! Det är ju just det vi tampas med, att försöka hitta metoder för att kompensera för det som känns svårt. Ibland ”trampar man igenom” och då får det vara så, man klagar och luftar lite. Tack för din fina kommentar Piia-Liisa och detsamma, var rädd om dig!

   Gillad av 1 person

   • Tack för dina värmande kommentarer ❤
    Jag fick nya bokhyllor av en vän (nya för mig vill säga) och med det dubbelt upp med plats för böcker, biblar, psalmböcker, noter m.m. Jag älskar musik och spelar piano och gitarr till husbehov när händerna lyder. Har hållit på med musik i snart 50 år så det har blivit en och annan not… Äntligen får jag nu upp dem och det är helt underbart. Snälla vänner tar säckkärran och kör upp lådorna och hjälper mig att forsla bort allt skräp. Utan den nya bohyllan Billy hade det inte blivit någon röjning. Ibland behövs det en knuff för att komma igång.

    Gilla

    • Hos oss handlar det också om bokhyllor. Vi lät renovera några rum och beslöt oss för att behålla alla böcker och göra ett bibliotek av mitt arbetsrum. Det är bara det att vi hade svårt att få tag i de hyllor vi ville ha och nu när vi har hittat dem så har vi inte haft ork att fixa till det. Vad härligt att du har vänner som hjälper dig med sånt som inte du kan hantera! jag blir avundsjuk på ditt musicerande, jag kan inte spela något som helst instrument. Det måste vara underbart att kunna sätta sig och bara spela något.

     Gillad av 1 person

 10. Glömde – skulle ju skriva att jag gillar bilden skarpt – en perfekt bild av hur jag också känner mig stundtals!

  Gilla

  • Haha, vissa dagar är det nog så för en hel del av oss! Skruttiga, skrumpna och till och med mögliga. Men andra dagar är vi kanske bara lite övermogna. Tack igen Piia-Liisa!

   Gillad av 1 person

 11. Bilden är så häftig och jag fårstår hur du känner. Önskar att jag kunde ta mej ner på golvet och städa ordentligt men det är omöjligt. Har haft en väldigt jobbig höst där jag frusit och varit jätte trött. Somnat när jag satt mej i soffan och inte orkat göra något. Ingen hjälp på vårdcentralen men när jag besökte min diabetes läkare fick jag besked att ämnesomsättningen var dålig. Han höjde mitt levaxin och efter några veckor mådde jag bra. Värken är hyfsad just nu och sockret ok så jag är glad.
  Hoppas infektionen ger sej så du mår bättre.

  💞💕💓 kramar från oss

  Gilla

  • Vad roligt att du gillar bilden Anki, jag plockar alltid upp sån här skrumpen frukt när jag hittar och kollar om den möjligtvis gör sig på foto. Jag är väldigt tacksam över att jag kan ta mig ner på golvet, men just nu trilskas ena knät och det hoppas jag inte blir beständigt. Det är knepigt med sköldkörteln och hormonerna, det tog många år för mig att få rätt inställd Levaxin och då kände jag också att krafterna återvände. Vårdcentraler är ofta väldigt okunniga när det gäller just det och jag blir arg på att kunskapen är så dålig och att folk förlorar år av sitt liv och lider i onödan. Skönt att du mår bättre nu, att sockret ligger bra och att värken är uthärdlig. Tack Anki och sköt om dig!
   Kramar till er!

   Gillad av 1 person

 12. Vilka läckra päron!! Alltså inte för att äta men på bild.
  Vad jag känner igen mig i din berättelse. Man får dessa anfall av ren trots och desperation. Väl medveten om konsekvenserna. Känns bra att det finns fler som reagerar så.
  Tråkigt med din infektion. Hoppas den ger med sig nu. Den kände säkert av att du är arg på den. Ta hand om dig!

  Gilla

  • Tack så mycket Kristallina! Jag ville egentligen ha gjort ett annat inlägg, men krafterna räckte inte till att sitta och klicka och så blev det det här i stället. Det känns så bra att du känner igen dig i sättet att reagera när man känner sig less och desperat. Nu är den där förbenade golvlisten ren ett tag i alla fall och när jag mår bättre ska jag ta fram färg och pensel och se till att den inte har fördjupningar som smutsen samlas i. Det var en hantverkare som renoverade toan efter en vattenläcka som påstod att man måste ha en sån list eller fris, men det har vi inte i badrummet, där är det lätt att städa.
   .
   Jag är urless på den här infektionen, astman förvärrar föstås, värken och mitt onda knä som gör det till en plåga att gå ens några steg.
   Detsamma Kristallina!

   Gillad av 1 person

 13. Det är så sant som det står skrivet. Visst är det skönt när det är fint och man har ett välvårdat hem, men nån pedant det lär jag aldrig bli.

  Gilla

  • Haha! Någon pedant är jag förvisso inte heller. Men när man inte orkar och inte kan, dag efter dag och har irriterat sig på en viss sak, då gör man sånt som jag med tandborsten. Annars så tycker jag nog nog omvänt till vad jag skrev.

   Gillad av 1 person

 14. Förstår dig, när min kropp jävlades med mig kände jag så ibland. Bara måste få göra något klart! Jag tar skiten imorgon… Men inte kul! Hoppas på bättring för dig.
  Så läcker bild, är det någon frukt som frusit eller? Kul med saker man funderar över..

  Gilla

  • Ja, haha, ibland bara måste man. Igår högg jag dammsugaren och dammsög på väl utvalda ställen, helmatt efteråt men jag slipper sitta mitt i damm och skräp.
   .
   Det är skrumpna och mögliga päron som jag hittade under päronträdet, Jag tycker att frukt som plommon och päron torkar ihop så fint, så jag tar ofta upp sånt och kollar om de eventuellt gör sig på foto. Jag ställde dem på isen på zinkbaljan, första omgången den frös, utan blommor i. Tack Eva!

   Gilla

 15. Men snälla du, vad är detta? Har du fotograferat en bakterie i ditt hörn?

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: