Vasen

Av: Jag

11 03, 2020

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, inredning, photography, photos, skuggor, växter, vår

49 kommentarer

Bländare:f/5.6
Focal Length:55mm
ISO:7200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Bilden berättar, säger man, men vad berättar den?

49 kommentarer på “Vasen”

 1. Wow, vilken läcker bild 🙂 Vackert ljus och härlig skuggeffekt från vasen, i skuggan ser det nästan ut som en frukt eller grönsak, snyggt fotat!

  Gilla

  • Man får vara snabb när ljuset faller in, det ändras i ett ögonblick. Men skuggspelen kommer oftare och oftare nu. Tack så mycket Susan, jag håller med om skuggfrukten!

   Gillad av 1 person

 2. Ååhhh så snyggt! Fantastiskt ljus – här var du verkligen på rätt plats vid rätt tillfälle!

  Gilla

 3. En vacker bild som förmedlar lugn. Vasen gillar jag.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Vasen hittade jag på en antikmässa och fick ner priset när frun till mannen som sålde den var på rast. Tycker väldigt mycket om den. Tack snälla Anki!

   Gilla

 4. Väldigt mycket yin och yang över bilden. Undrar hur den skulle se ut svart/vitt.

  Gilla

 5. Snyggt och färgstarkt. Skuggan fick formen av ett äpple. Vacker vas med ett spännade spretande men ändå dekorativt innehåll.

  Gilla

  • Ja, faktiskt – eller kanske en pumpa. De spretande grenarna gillar jag mycket, de har ett skulpturalt uttryck och vasen är jag lycklig över, jag var glad att jag lyckades köpa mig en utan att bli ruinerad. Lite Anitafärger är det nog i fotot, haha. Tack så mycket Anita!

   Gillad av 1 person

 6. I det enkla bor det vackraste…var det som kom upp då jag såg din bild.

  Gilla

 7. Tjock och tunn går bra tillsammans

  Gilla

 8. Wow så snyggt, gillar färgen jättemycket. Snyggt med ”trasslets” (vet ej vad de heter) skuggning. Verkligt snygg bild.

  Gilla

  • Ormhassel heter de trassliga grenarna. Bilden är alls inte arrangerad utan tagen på en vas som hamnade där i väntan på annan plats och så såg jag bilden en kväll för några dagar sedan när jag tittade in i det som ska bli bibliotek och mitt arbetsrum. Solen lyser upp den mörka bokhyllan, dammet ligger där som en hinna under vasen…Tack så hemskt mycket Eva!

   Gilla

 9. Väldigt snyggt och ett underbart varmt ljus. Solnedgång kanske.
  Nej, jag vet inte varför du tvekade att visa bilden, Den är perfekt med skuggan på den belysta delen av skåpet? och ljuset på grenen till vänster med den mörka bakgrunden. Känner som Antonia. Yin Yang!

  Gilla

  • Ja, det är på kvällen för några dagar sedan. Solen tittar in i mitt arbetsrum som nu också ska bli bibliotek, vi har äntligen fått ordning på hyllorna. Jag tvekade innan jag fotade, men tänkte att det är snabba ryck som gäller, börjar jag plocka och ordna så försvinner tillfället, jag kanske kan beskära, eller så går det bra ändå, nämligen dammet som ligger som ett lager på hyllan där vasen står. Och så piggarna för hyllorna som sticker i ögonen på höger sida. Men sen beslöt jag mig för att det är som det är, det får gå ändå. Tack snälla Kristallina, roligt att du tycker om bilden!

   Gillad av 1 person

 10. Amazing colours!

  Gilla

 11. Vasen som drömde om att vara ett äpple. 🙂 Mycket vacker bild!

  Gilla

 12. Visst är det spännande med skuggor och solljus. Skuggvasen fick en helt annan form än originalet 🙂 Färgerna får mig att tänka på sydliga nejder, som medelhavet t.ex. Snyggt!

  Gilla

  • Skuggor är fascinerande, jag har ju en skugga som gravatar. De skiftar snabbt och försvinner om man tvekar för länge så det gäller att passa på. Jag njuter av skuggspelen och föränderliga skuggor. Jag håller med dig, färgerna tar en till Medelhavet. Tack Ulla för din fina kommentar!

   Gilla

 13. Min första känsla är att vasen blev till en pumpa och sen förmedlar bilden en massa värme med sina färger och dess varma ton. Skuggor är så vackra och fascinerande. Riktigt fin bild!

  Gilla

  • Tack så mycket Susanne! Håller med, vasen blev en pumpa. Det jag trodde när jag lade in bilden var att folk skulle se hur slarviga omständigheter det är, damm i hyllan och … men ingen gjorde det, det var bara min skamkänsla som försökte hindra mig. Skuggor är verkligen fascinerade, det visade du senast i ditt uggleinlägg.

   Gillad av 1 person

 14. Vacker bild! För mig visar du Yin och Yang, ljus och skugga.

  Gilla

 15. Fullträff!

  /Skvitt

  Gilla

 16. Den berättar om att utnyttja befintligt ljus. En vas som skapade ett äpple.
  Verkligen fin komposition och framför allt ljuset.

  Gilla

  • Hej MS Babs, kul att du tittar in! Jag som trodde att den skulle berätta om hur slarvig jag är som inte dammtorkat hyllan, haha. Vasen ville nog byta skepnad och tog hjälp av solen. Tack så hemskt mycket Ms Babs! Jag är väldigt glad över ljuset i mitt hus, njuter av det varje dag.

   Gilla

 17. Skuggan blir som en pumpa!
  Jag har också tagit bild av en sådan där naken gren, men jag tror inte att jag publicerat den än – den är ett stilleben hos min massör.

  Gilla

  • Ja, den bredde ut sig, skuggan. Kul att du också fotade en sån gren. Idag stod vasen på sin gamla plats och då blev det helt andra skuggor.

   Gilla

 18. Som en tavla riktigt fin, 👍👍👍👍👍

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: