Fast i isen

Av: Jag

16 03, 2020

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, is, natur, naturkonst, photography, photos, vår

49 kommentarer

Bländare:f/5
Focal Length:60mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Än fryser det till på nätterna så jag passar på att visa några isbilder till innan vårkänslorna vaknar på allvar. De här tulpanerna har jag njutit av i många veckor, jag plockade dem ur vasen när de hade stått och glatt mig en dryg vecka och deras intensivt röda färg nästan hade övergått till rödbrunt i inomhusljuset.

Kalla fingrar får man förstås när man handskas med iskallt vatten och is men hellre det än att få kalla fötter. Mellan de första bilderna i inlägget och de sista har det gått drygt två veckor. Långvarig tulpanglädje vill jag påstå.

Klunga

Under

Tulpanbagge

Mejslat

Fisken

Lökformad

Kraschad

Glädje

Repetition

Dykaren

Genomlyst

Halvvägs

Glasad

49 kommentarer på “Fast i isen”

 1. Tänk vad man kan åstadkomma med tulpaner. Helt enastående!

  Gilla

  • Tusen tack Eva! Så roligt att du gillar min lek med tulpanerna – och bilderna! Det är ett trevligt pyssel även om det inte skulle bli några bilder.

   Gilla

 2. Så läckra bilder! Is är ju ett fantastiskt ”medel” för att skapa konstnärliga och abstrakta bilder. 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket Ulla! Is är verkligen fascinerande – att upptäcka mönster i och att experimentera med själv. Roligt när det blir något. Men oj, vad många isskivor som har slunkit mig ur händerna.

   Gilla

 3. Vilka underbara bilder. Vårens fröjd fastfrusen i isen. Vilken fantastiskt fin kontrast ❤ Bilderna gör mig glad och varm i hjärtat.

  Gilla

 4. Så vackra bilder på tulpnerna. De sista med mycket is är mina favoriter. Ser ut som glasskulpturer.
  Kramar

  Gilla

  • Tack så mycket Anki! Det är nog lika mycket is i alla bilder, det är bara det att de sista är tagna dagen efter första fototillfället och då hade isen börjat tina och fått en annan struktur. Sen gick den i kras och det blev bara skärvor kvar och fram kom några tulpaner, frusna.

   Gillad av 1 person

 5. Du kramar verkligen skönheten ur tulpanerna! Så fint de dör bort… Du skapar skön konst.

  Gilla

  • Det var roligt uttryckt Mrs Universum! De får en lång hädanfärd, det är sant, och jag får njuta länge. Tack så hemskt mycket!

   Gilla

 6. Wow så vackra tulpanbilder!
  Bild 1-3 är mina favoriter 🙂

  Gilla

 7. Underbara bilder.

  Gilla

 8. Fantastiskt serie. Jag gillar varenda en men favoriten blir den första bilden. Svårt att förklara men defensivt känns sköra och levande på samma gång. Och har en fantastisk färgskala. Masterpiece. Jag skulle kunna ha på väggen.

  Gilla

  • Tusen tack Antonia, kul att du gillar serien! Tänkte först visa serien som jag tog på tulpanerna innan de hamnade i vattnet, men ändrade mig och det fick bli så här, en kombination. De här tulpanerna var speciella, de var så sensuella och ja, ljuset var vackert där de låg på mitt gamla trädbord.

   Gillad av 1 person

 9. Ååhhh …. så många fantastiska bilder i den här serien! Kreativt och såå vackert!

  Gilla

 10. Underbar och vackra serie! Vilka fina strukturer det blev. Så snyggt! Håller med dig. Hellre kalla fingrar än kalla fötter. Det har lönat sig i alla fall.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Kristallina! Jag blev nog ganska nöjd med resultatet, det var nytt med hela tulpanblommor ohh inte bara kronblad och roligt var det att se hur annorlunda det blev när isen fick smälta lite, hur den ändrade struktur.

   Gillad av 1 person

 11. Åhh, vad härligt att kunna njuta av tulpanerna lite längre, fantastiskt vacker färg, och jag gillar dina isbilder 🙂 Många fina bilder, svårt att välja någon favorit, men till slut föll mitt val på den första bilden, gillade verkligen färgen på tulpanerna, snyggt fotat!

  Gilla

  • Tack för din fina kommentar Susan! Det blev en väldigt speciell färg på tulpanerna när de åldrades. Jag tog många bilder på dem ute i min pergola, på mitt gamla träbord och hade väl kunnat visa den serien för sig, men tyckte att det kanske skulle bli tjatigt med flera tulpaninlägg, så jag slog ihop dem med isbilderna som jag tog senare på samma blommor. Jag tycker också om första bilden, men hade tanken att såna bilder är så ”vanliga”. Min isbildsfavorit är den första som jag blev väldigt glad över.

   Gillad av 1 person

 12. Fantastiska bilder! Som alltid 😉

  Gilla

 13. Bild nr 3 av de frusna tulpanerna gillar jag etta mycket! Så fin!

  Gilla

 14. Magnifique série…merci Jag

  Gilla

 15. Spännande!

  /Skvitt

  Gilla

 16. Så otroligt vackert. Och ett perfekt sätt att kunna njuta av vackra tulpaner lite extra länge. Jag brukar låta mina vissna och skapa egna små fantasifigurer. Det är rätt charmigt det också. Bara man kommer ihåg att tömma ut vattnet ur vasen för annars kan det lätt medföra en inte helt trivsam doft 😉

  Gilla

  • Tack så mycket Susanne! De här tulpanerna var nog av sorten som inte skapar några fantasifigurer, de bara drog ihop sig och markerade att deras tid snart var slut. Jag brukar annars också låta tulpanerna stå och torka, har just klippt ner kronblad i en skål och nästa steg är ut i baljan. Och ja, man får komma ihåg detta med vattnet, haha.

   Gillad av 1 person

 17. Det blir så otroligt vacker konst det där ❤

  Gilla

 18. Oj vad snyggt 👍 kommer inte på något bättre att säga 😀🥴😀👍🌹

  Gilla

 19. Så fina alla, min favorit är der det har börjat att frysa till. Snygg lyster och läcker bild. Bra jobbat. 2 veckor det kallar jag att vara hängiven sin konst!

  Gilla

  • Haha, ja! Vissa projekt tar tid, men det har jag gott om. Sen sköter de badande blommorna sig själv när de väl kommit i spat, jag kollar till dem lite då och ser om det finns något intressant att fota. Tack så mycket Eva!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: