Ligger lågt

Av: Jag

24 04, 2020

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, vår

44 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:220
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Ligger lite lågt just nu. På backen för att fota vårstjärnor, vårlökar och annat vårvackert, i pionrabatten för att befria ivriga pionarmar från fjorlårskappor och torra stänglar, i vaskskåpet för att återställa ordningen efter husmusens härjningar, i sängen helt utslagen efter flera dagars vårröjning eller som idag helt platt i soffan med ljudboken och upprepad migränaura. Ljuvliga vår.

44 kommentarer på “Ligger lågt”

 1. Du har verkligen jobbat och det brukar slå tillbaka. Har rensat och planterat i trädgården men det är ”bara ” knäna som protesterar. Migrän är ett helvete som jag blivit av med sedan 20 år tillbaka.
  Hoppas du blir bättre i helgen.
  Kramar

  Gilla

  • Ja, det är mycket att göra här på torpet. Trodde att jag var bättre idag efter två dagars otrolig utmattning och trötthet, men redan till frukost kom migränauran och sen en gång till på eftermiddagen. Jag läste hos dig att du hade köpt nya plantor men har inte orkat kommentera. Det ger sig nog. Knän är inte att leka med.
   Kram!

   Gillad av 1 person

 2. Du har verkligen legat i och såklart måste kroppen få välbehövlig vila! Hoppas nu på snabb återhämtning och mindre värk! Migrän är inte alls kul – det hade jag ofta förr, men alltmer sällan med stigande ålder …
  Underbar bild!

  Gilla

  • Det är lite för mycket att göra vår och höst, det vet ju alla som har trädgård.Och jag som har lyxen att har två… Men så utmattad och trött som jag har varit i några dagar har jag sällan varit, blev riktigt orolig. Även min migrän har sakta tonat ner efter min axeloperation så jag blir lite orolig när den hör av sig lite för ofta igen. Tack så hemskt mycket Anki!

   Gillad av 1 person

 3. Bra återhämtning.

  Gilla

 4. Ja, våren kommer med det ena och det andra. Kan vara vacker, busig och smärtsamt. Oftast allt på en gång. Fick också en migränanfall för några dagar sedan. Inte kul alls. Det är svårt att förstå att det kan göra så ont. Och att så många måste leva med det. Vissa saker är svårare att få bukt med än andra.
  Jag älskar din bild. Bra vinkel du hittade.

  Gilla

  • Tack snälla Antonia! Jag fick ligga lågt, som jag skriver, lägga mig på marken och fota, haha, Det kan jag göra i min trädgård men gör det inte gärna i skogen.
   .
   Migränaura och migrän är pest och pina, hindrar en från allt man vill göra. Jag var uppsatt på väntelista för några år sedan för botoxbehandling mot migrän men tack och lov så minskade anfallen när min axel läkte efter operationen: Nu verkar det ha hänt något igen.

   Gilla

   • Kanske är det bara högtrycket som påverkar. Jag är lite rädd för botox skulle aldrig våga. Fast man ska aldrig säga aldrig. Har man tillräckligt ont så kan man gå med vad som helst. Som när de tog ryggmärgsprov för att de trodde att jag fick hjärnhinneinflammation. Inte hjälpte det att jag sa att jag har bara migrän sen 14 dagar tillbaka. Men av den ständiga smärtan fick jag feber så de inte ville chansa. Och vad hände ? Jag fick ännu starkare migrän efter provet. Hade inte hjärninflammation visade sig också. Bara migrän som försvårades av provet samt det medicin som gavs mig. Borde aldrig fått de tabletterna då den förvärrar migrän sa nästa nattläkaren.

    Gilla

    • Jag har också tagit sånt prov några gånger men den första gången hade jag också redan migrän så jag kände nog ingen skillnad, blev inlagd i fjorton dagar och pumpades full med mediciner tills jag hallucinerade. Det var också då man höll på att ge mig en spruta mot migränen, som enligt läkaren kunde ha dödat mig, eftersom jag just då hade fruktansvärt högt blodtryck. Tur att hon var noggrann och kollade innan. Den andra gången kom huvudvärken fördröjt så jag kopplade inte först till provet, men hu, jag grät på vårdcentralen, minns jag. Den tredje gången misslyckades läkaren med provet. Tydligen är det tryckförändringen som ger den svåra huvudvärken vid ryggmärgsprov och alla får inte den.Men jag förstår att de ville kolla dig, det är ju inte riktigt normalt att ha migrän så länge.

     Gilla

     • Vilken mardröm du skriver om i de 14 dagars vistelsen. Hallucinera av mediciner.
      Verkligen inte sånt man räknar med när man blir inlagd.
      Jag fick vara där över natten sen kunde jag åka hem. Fick medicin med mig men värken höll i sig 2 veckor till. Nedfallande smärta dock.
      Många har inte en aning om hur jobbigt migrän kan vara. Och hur många olika form kan den drabba en.

      Gilla

      • Den ihållande migränen utreddes vidare och efter åtta månader fick jag svaret: jag hade en igenvuxen njurartär så att blodtrycket steg katastrofalt. jag var enormt sjuk.

       Gillad av 1 person

 5. Vilken underbar bild du fick till! Den har jag väntat på. Synd att du inte mår bra. Migrän är inget att leka med. Har jag aldrig haft men min mamma när jag var liten. Nu får du tar hand om dig! och inget annat. Hoppas migränen släpper och att du får en trevlig helg.

  Gilla

  • Jag kan tro att vissa har undrat när jag hade en så vintrig bild mitt i den vackra våren. Tack så himla mycket Kristallina! Nu blev det ingen bild på tant E:s porslinshyacinter, jag ser inte skymten av dem som jag planterade här på torpet, väldigt mystiskt. Men scillor och vårstjärnor, vårlök och svalört finns det mer än gott om, hela mattor av vissa.
   .
   Migrän är en släktplåga tror jag, så skönt för dig att du har sluppit ärva den. Jag minns pappa som låg och plågades och som ung vuxen fick jag mitt första anfall. Gårdagen var en förlorad dag men jag hoppas att sömnen har gjort det den ska. Detsamma Kristallina!

   Gillad av 1 person

 6. Efter allt ditt slit är det välbehövligt med vila, men tråkigt med migrän, hoppas den släpper snart och att du kan njuta lite av din nystädade trädgård. Ljuvlig bild 🙂 Ta hand om dig!

  Gilla

  • Tack så mycket Susan! Jag är så glad över de ljuvliga blomstermattorna här på torpet. Men tomten är stor och långt ifrån nystädad, haha. Jag får vara glad över det som blir gjort. Pionerna växer så att man nästan ser det när de slapp sina vinterkläder. Detsamma Susan, vi får sköta om oss!

   Gillad av 1 person

 7. Vilken härlig vårbild 🙂 Ja ibland får vi ta oss tiden och ligga lågt på olika vis. Migrän är inte något kul alls. Min dotter tipsade mig om nåt nytt godkänt preparat som nu finns på apoteken, receptfritt och framtagit av någon växt. Jag funderar på att prova den. Blir många gånger fundersam om man får huvudvärk av all migränmedicin man stoppar i sig. Att det blir en ond cirkel. Det är ju inte helt ovanligt. Ta den tid du behöver. Själv ligger jag också lågt fast med benet i högläge när jag får möjlighet. Har bara lite svårt att vara still och får lida för det efteråt. Undrar hur gammal man måste bli innan man lär sig något 😉 😉 Ta hand om dig!

  Gilla

  • Tack Susanne! Jag äter ingen migränmedicin p.g.a. andra sjukdomar, men kan oftast slippa själva värken om jag slänger in värktabletter när auran med blixtkriget kommer. En växtbaserad medicin låter som en god idé. Det är frustrerande att tvingas ta det lugnt när det finns så mycket att göra. Jag hindras mest av min fibro, den reagerar så starkt på det mesta som jag gör och det värsta är den enorma oorken och tröttheten som kommer som ett brev på posten. Värken kan jag oftast hantera men inte att jag känner mig som om jag just stigit upp efter en svår influensa med feber kvar i kroppen.
   .
   Har varit inne och läst hos dig om din fot och det är nog bäst om du kan låta bli att överbelasta foten ett tag. Riskera inte att få en permanent värkande fot! Vi får verkligen ta hand om oss båda två! Nu ska jag ut och rensa en rabatt…

   Gilla

 8. Min fru arbetar alltid dygnet runt och förväntar mig detsamma av mig. 😦

  Gilla

 9. Helt underbart att ligga lågt i detta ljuvliga blommats av vårblommor. Förstår om du behöver vila, fullt sjå med våren. Jag är lite som Ronja Rövardotter vill gärna känna Våren i mig och drar på ett Vårskri!! Älskar detta men i år är det inte som vanligt förstås…

  Gilla

  • Ja, med kameran i blomsterhavet ligger man gärna lågt, åtminstone på hemmabacken. I skogen tycker jag att det är svårare, det finns mycket som kan gömma sig i terrängen. Ett vårskri låter toppen men då får man kanske söka sig en bit bort från folk, haha. Nej, det är inte mycket som är sig likt i år men man kan glömma det ett tag ute i allt det vackra.

   Gilla

 10. Hoppas att du mår bättre idag
  Men visst är det skoj att krypa omkring bland vårblommorna 🙂

  Gilla

  • Idag är ingen bra dag, får se om pillren håller migränen stången. Jag tror att min kropp ber om vila, men det är så mycket att göra här på torpet. Blommorna har jag knappt haft tid att fota, man ska försöka få till den,

   Gillad av 1 person

 11. Hoppas att allt är bra med dig, och vi får hoppas på att allt blir till det normala snart igen 🙄 kram 🤗

  Gilla

  • Nu blev det här en sjukjournal och jag som bara försökte skämta till det och tala om att jag inte hade så mycket tid och ork för bloggen. Men nej, migränaura i dag också och det betyder väl att jag bör vila. Nog längtar man efter att det där andra elaka ska ge med sig.
   Kram

   Gilla

 12. Hoppas du mår bättre snart!

  Gilla

 13. Ett underbart foto på äkta vårkänsla! Bilden är så fin med alla dessa blåa stjärnor i förgrunden, det suddiga längst fram gör bilden mjuk och sen de vackra stubbarna i bakgrunden. Helt i min stil, tack!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: