Fler som sjunger vårens lov

Av: Jag

03 05, 2020

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, träd, växter, vår

41 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:250
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Slingrigt

Häggbägare

Lutande

Det var de här jag längtade till. Missade dem förra våren. När häggen står och sjunger i högan sky i vårkvällen och höjer sina glädjepokaler så kan man inte annat än glädjas.

41 kommentarer på “Fler som sjunger vårens lov”

 1. Så fina de är. Nu njuter vi av naturens bästa tid.
  Sköt om dej vännen.

  Gilla

  • Ja, jag bara älskar häggen på våren. Våren är härlig men jag gillar ju alla årstider. Men visst är det skönt att veckla ut sig ur alla lager med kläder igen. Detsamma min vän!

   Gillad av 1 person

 2. Alldeles underbart! Så fint ljus du fångat i bilderna … såå vackert!
  Önskar dig en bra ny vecka!

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Anki! Jag blir som förtrollad av häggen på våren, när den står och lyser på kvällen med sina underbara, vackert formade löv som ser ut som fjärilar eller pokaler, så bedårande. När jag tog fram kameran på torpet så hamnade jag alltid vid dem.

   Gillad av 1 person

 3. Härliga foton igen, i år blir man extra glad av att se vårtecken eftersom vi inte har så värst mycket att vara glada över för tillfället ❤️🤗👍

  Gilla

 4. Vackra bilder, fint ljus och nästan lite höstlika färger.

  Gilla

  • Tack så mycket Anita! Ja, vissa träd och buskar startar med höstfärger innan de övergår i grönt. Jag bara älskar att se när de står och strålar i backen.

   Gillad av 1 person

 5. Eller hur! Vilken underbar grönska ni fått. Jag har krattat mellan is/snöhögarna på tomten hemma 🤣 Lyckos er!

  Gilla

  • Det går så väldigt fort när det väl börjar, man hinner inte riktigt med. Landet vårt är verkligen långt, men ni har den vackra vårvintern som vi här nere sällan får njuta av. Jag läste nyss om en vid Riksgränsen som hade hittat sin snöskoter flera meter under snön, helt otroligt. Idag har vi åskskurar för andra dagen i rad.

   Gilla

 6. Mina älsklingsfärger på bilderna. Man njuter och tar tillvara på varenda dag nu. Här störtregnar det och en och annan åsksmäll.

  Gilla

  • Jag tycker att det är roligt när våren visar lite glöd. Just nu är det välbehövligt regn även hos oss, naturen suger åt sig och får växtkraft.

   Gilla

 7. Underbart hur ljuset förstärker färgerna ytterligare. Helt enkelt ljuvligt. Där vill man ju sitta. Mellan hägg och syren och bara njuta av livets återkomst. Ha det så gott det bara går!

  Gilla

  • Precis, mellan hägg och syren. I år finns det en chans att det verkligen blir ett mellan, det är inte roligt om allt i naturen blommar samtidigt och för fort. Vår tomt på landet ligger nedanför en sluttning så eftermiddags- och kvällsljuset blir så vackert där det lyser på växtligheten. Tack snälla Kristallina för din fina kommentar.
   Och tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 8. Den vackra häggen vill vi inte missa, den är en del av våren. Så fint du har fotograferat den.

  Gilla

  • Tack så mycket Annica! Det är ju det, de där ljuvliga formerna på de nya bladen, färgerna och ljuset i dem, det är verkligen vårjubel för mig.

   Gillad av 1 person

 9. Åh vackra hägg! Då vet man att våren är här.
  Fint fotat

  Gilla

 10. Älskar bilden med blad-solfjädern. Snyggt.

  Gilla

 11. Fina. Hoppas att din migrän har släppt nu!

  Gilla

 12. Underbara bilder med ett ljuvligt ljus, snyggt fotat 🙂

  Gilla

 13. Underbara bilder i ljuva färgtoner. Trots kylan så är naturen vackrare än nånsin! På nåt sätt känns det som att man i år hinner med våren lite bättre än många andra år när hettan kommer och plötsligt försvann våren och sommaren står vid dörren och det mesta har blommat ut.

  Gilla

  • Jag tror faktiskt att det är precis så, våren tar längre tid på sig och i alla fall jag njuter mer av den, jag blir ofta alldeles paff när det går så fort. Nu blommar häggen och syrenernar tänker dröja lite, i alla fall här på torpet. Tack så hemskt mycket Susanne!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: