Sköna maj

Av: Jag

07 05, 2020

Etiketter:, ,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, natur, personer, photography, photos, vår

42 kommentarer

Bländare:f/7.1
Focal Length:28mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500
Buketten

Buketten

Håven

Hon går med håven

Grus i dojan

Grus i dojan

Jag vill minnas att de bytte kläder med varandra, den mindre älskar långa svepande kjolar. Inte årets bilder alltså. Av en anledning.

42 kommentarer på “Sköna maj”

 1. De sv/vita bilderna är så vackra och minner om gamla tider.
  Kramar från oss

  Gillad av 2 personer

  • Visst gör de det, den på Sommarflickan med håven skulle kunna vara på mig i samma ålder, det är bara luggen som skiljer. Tack snälla Anki och kramar till er!

   Gillad av 1 person

 2. Åhh.. vilka fina bilder och precis som Anki skriver, de i svartvitt minner om gamla tider. Kastades direkt bakåt i tiden. Minns så väl hur vi som små, fyra systrar, bläddrade i fotoalbumen med de svartvita bilderna som mamma tagit på oss på 60-talet. En svunnen tid och många minnen.

  Gillad av 1 person

  • Man hamnar lätt bakåt i tiden med bilder i svartvitt, allt är ju i färg nuförtiden. Man tittade ofta i album förr, men trots att jag har en hel del såna från det mina barn var små så händer det aldrig att de tittar i dem. Bildflödet är så stort nu och de har väl fullt upp med sina egna bilder.
   .
   Så ni var fyra systrar. Vi är tre systrar och en bror, men på somrarna var vi många då vi träffade många av våra kusiner hos mormor och morfar och hos farmor. Albumen från den tiden ligger hos min äldsta syster. Får åka till henne och bläddra i dem.
   .
   Tack så mycket Anita!

   Gillad av 1 person

 3. Kan bara instämma i Ankis och Anitas ord … såå fina bilder!

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack Anki! Kände att jag ville visa dem, vi har haft barnbarn i olika storlekar regelbundet hos oss i sjutton år nu så det känns väldigt underligt med det här avbrottet. När yngsta barnet flyttade hemifrån så kom snart den stora livsnjutaren som går på gymnasiet nu.

   Gillad av 1 person

 4. Vilka fina bilder!

  Gilla

 5. Så fina och mysiga foton snygga både i färg och svart vitt 👍😊

  Gilla

 6. Förstår att du längtar. Så väldigt fina bilder på dina älsklingar. Håller med om den nostalgiska känslan i de svartvita bilderna. En vacker dag är även detta elände slut. Ha en så fin helg som möjligt!

  Gilla

  • Det är väldigt annorlunda att inte ha någon av dem nära sig. Vi har haft någon eller några av dem på alla lov på torpet under alla år. Visst blir det en nostalgisk känsla i svartvita foton. Tack så hemskt mycket Kristallina för din fina kommentar. Tack det samma!

   Gillad av 1 person

 7. Åhh, vilka vackra bilder, jag gillar dom i svartvitt, såå vackert 🙂

  Gilla

 8. Du är riktigt duktig på det här. Superfina och snygga bilder och modell.

  Gilla

  • Tusen tack Antonia! Jag tar nästan aldrig foton av folk som poserar och det tror jag inte att jag gjorde här heller, sa nog bara: ”Titta hit!” – ellr något sånt. Minns inte riktigt. Men de är roliga att fotografera och ibland blir det bra.

   Gillad av 1 person

 9. Åh så fina bilder! Lite magiskt härligt över de svartvita bilderna!

  Gilla

 10. Söta, de också! 💕

  Gilla

 11. Så fina bilder. Härligt med svartvitt, det ger en speciell känsla med porträtt. Kärleksfulla känslor som kommer genom bilderna. Väldigt fina alla.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Eva! Du har rätt, porträtt passar bra i svartvitt. Vi gjorde en härlig utflykt, jag och tjejerna och Vinterflickan var så förtjust över alla vitsipporna.

   Gilla

 12. Härliga lite naiva bilder, känns trösterikt i tider som dessa!

  Gilla

 13. On dirait une petite fille de conte de fée ;o)

  Gilla

 14. Naiva kanske är fel uttryck, jag menar att domäns ”oskuldsfulla” en positiv känsla av att inget virus härjar i vår omgivning, det finns i en annan värld.

  Gilla

 15. Åh vilka ljuvliga bilder på ljuvliga små töser ❤
  Som andra skriver så får man verkligen känslan av "gamla tider". Superfint!!

  Gilla

  • Tusen tack Susanne, igen! Jag håller med, fotona kunde varit från förr. Om inte om hade varit kanske töserna och deras lillebror hade vari här nu.

   Gillad av 1 person

 16. Jag har inte läst alla vackra kommentarer som är till dig…men jag älskar dina svart vita foton på barn ute i naturen. Alla tre bilderna är underbara och förmedlar ett budskap, men jag har fastnat för bild nummer två, hon går med håven…vad kommer framtiden att erbjuda henne, tänker jag 😉

  Gilla

 17. Wunderschöne, authentische Fotos!
  Ich bin begeistert!
  Sonnige Grüße….
  von Rosie

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: