Återbesök på Karlholm strand

Av: Jag

21 05, 2020

Etiketter:,

Kategori: arkitektur, båtar, bilder, bildserie, förfall, fordon, foto, fotografi, foton, photography, photos, rost, vår

66 kommentarer

Bländare:f/9
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

För ett år sedan besökte vi det som nu heter Karlholm strand. Det inlägget finns här:

https://baraenbildavmig.wordpress.com/2019/06/13/har-rivs-for-att-fa-kust-till-hus/

Nu var jag förstås nyfiken på vad som hade hänt under året. Att allt var rivet räknande jag med men jag undrade hur mycket som hade byggts och hur allt artade sig. Bilderna talar för sig själva.

En radhuslänga är nästan inflyttningsklar med båtplats rakt utanför altanen. Resten, vilket verkar vara ett gigantiskt byggprojekt med massor av bostäder av olika slag, är fortfarande någons vision på pappret. Jämfört med storstadspriser så är ett havsnära radhus mer än prisvärt här, men den som flyttar in nu får nog räkna med att lugnet och ron får man leta efter någon annan stans, med sin båt kanske. Här kommer att byggas under många år framöver. Om ”Inga-Bri ta”, båten på bilderna får plats på båtplatsen är en annan fråga.

66 kommentarer på “Återbesök på Karlholm strand”

 1. Oj, intressant att jämföra, där vill/kan man ju knappast bo men vilken härlig skådeplats att gå runt med kamearan. Mycket rost och kraftiga maskiner. Ett riktigt läckert kollage du fick ihop från platsen. Fast vem är Inga-Bri? Trodde det var båten men jag har svårt att tyda dess namn på bilden.

  Såg du att vi kommenterade hos Maddy precis samtidigt? Ibland känns den stora bloggvärlden lite mindre.
  Hoppas allt är bra med dig. Här börjar man öppna upp mer och mer men det lär dröja innan allt är ”som vanligt” igen. Sköt om dig!

  Gillad av 1 person

  • Ojdå, jag tänkte inte på att fotot på båten inte går att förstora. Ja, båten heter Inga-Bri ta, med ett bokstavsbortfall. Jag har googlat och området verkar väldigt populärt, folk stå i kö för bostäderna, från hela landet har man anmält intresse. Men att bo där innan det är färdigbyggt, vilket buller och slammer det måste vara.
   .
   Det var kul igen att fota där, men den här gången var det ju rätt så ödsligt, tur att grävskoporna fanns. Fram till radhuset fick man inte gå, det var byggarbetsplats.
   .
   Ja, jag såg att du hade kommenterat hos henne och så tänkte jag att varför skrev jag inte om hur vi hade det. Men jag orkar inte riktigt, försöker hålla det ifrån mig bäst jag kan. Igår fick jag mejl från dottern min som är läkare och som var upprörd och ledsen över att två av hennes kollegor hade blivit smittade i jobbet, den ena allvarligt sjuk och att ledningen menade att de inte hade följt hygienreglerna när det var tvärtom – de hade inte tillräckligt med skyddsutrustning! Det är trist och upprörande när man inte vågar ta ansvar och tala sanning utan måste sparka neråt.

   Tack Anita för fin kommentar. Jag tittar in till dig senare, nu ska jag gå en sväng i skogen.

   Gillad av 2 personer

   • Misstänkte nog att det var båtens namn. När det gäller att bo på en byggarbetsplats så känns det lite som att jag vet hur det känns. De har rivits och byggts nytt i området där vi bor under flera år nu och ibland har det varit riktigt jobbigt. Byggdamm och buller är inte kul att ha omkring sig när man är hemma, fast nu har det som tur är lugnat ner sig.

    Har full förståelse och tänkte inte heller på att du inte skrev om hur det är i Sverige på din kommentar hos Maddy. Tror de flesta hoppade över den detaljen och när du som har någon så nära som själv är så utsatt känns det knappast inspirerande.

    Hoppas du hade en avkopplande stund i skogen. Att gå ut i naturen brukar vara det bästa när man bara vill vara, och ibland vill man bara vara, för sig själv och sina tankar. Ha en fin helg!!

    Gilla

    • Hu, det skulle jag nog inte klara, jag är så lättstörd nuförtiden. Skönt för er att det har lugnat sig.
     .
     Det jag inte skrev om dotterns arbetsplats och smittan var att två patienter smittades och dog. Det är så förfärligt och tung för dem som jobbar där att säkerheten har brustit och än värre att ledningen beskyller personalen som gjorde allt för att få till de skydd som behövdes. Sen är jag också förfärad över hur pandemin har drabbat våra gamla, på våra äldreboenden, så jag satt och grät häromkvällen. Det är ett systemfel när det kan bli så.
     .
     Det var skönt i skogen och jag kunde koppla av, som jag har förstått att du gör på dina promenader med Fanny. Jag har inte hunnit in till dig än, har brottats med uppkopplingsproblem. Så nu går jag ut en stund och lugnar ner mig.
     Tack detsamma Anita!

     Gilla

 2. Jag minns ditt inlägg om platsen. Ser ut som om allt börjar rosta i väntan på bättre tider. Fast vi som älskar rost kan bara frossa med kameran. Underbar serie som dessutom bryta alla inlägg med vårbilder som visserligen är vackra men variation är ändå alltid bäst. Ha en trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  • Haha, egentligen är det ju bara några skopor, kedjor och larvfötter som är rostiga men det tackar vi för, som du skriver! En ganska kort stund där med lite fotografering gav mig lite livsmod igen. Sen har man fotona att gå igenom och glädjas över. Du har så rätt, jag kände för att bryta vårbildserien, ibland känns det som om allt redan är fotat och visat. Tack snälla Kristallina och tack det samma!

   Gillad av 1 person

 3. Intressant koncept för de som gillar vattenkoncept.
  Jag älskar bilden på de rostiga kedjeinfernot. Snyggt.

  Gillad av 1 person

  • Det verkar som om många har nappat på vattenkonceptet. Tack så mycket Antonia, rostiga kedjor är mums filibabba, gör sig bra på bild. Själv blev jag glad över de rostiga skoporna med stora tänder. Att de också tappar sina tänder var en ny upptäckt.

   Gilla

   • Jag gillade även dem med. Och den torrlagda båten oxå.

    Gilla

    • Båten är jag nyfiken på. Undrar vem som tänker ha den till vad? Men ormrådet är stort och ska rymma mycket.

     Gillad av 1 person

     • Jag gillar och förundras över det gråa huset med en tunnel? under!
      Med all rost på redskapen så känns det som om bygget har stannat av för ett bra tag sen.

      Gilla

      • Det är nog ingen tunnel utan ett garage. Vad jag förstår så är det det sista som ska rivas, det som sticker ut. Den grå fasaden behålls, tror jag för det verkar som om det huset är renoverat, kontor eller nåt. Det har gått lite långsamt med byggandet för att där fanns en fabrik tidigare och marken skulle saneras. Men rosten är inget att oroa sig för, du skulle se vår grannbondes maskiner, de rostar, men han använder dem ju jämt. Men ja, jag blev förvånad över att det inte hade hänt mer på ett år.

       Gilla

       • I alla fall så har det inte hänt så värst mycket på ett år. Här på slutet har de hunnit bygga en ca 20 våningshus till. Snart är den klar. Sen vet man inte vad dom kommer att hända. Ska folk våga flytta in och skuldsätta sig?

        Gilla

        • Nej, det har inte hänt så mycket, nog trodde jag att de skulle finnas fler bostadshus där. I storstäderna är det hiskeligt dyrt att flytta till nya lägenheter, jag förstår inte hur någon har råd med det.

         Gillad av 1 person

         • Man belånar sig. Annars blir ingenstans att bo, då hyresrätter är hiskeligt dyra. Och då är det inte ens eget.

          Gilla

          • Ja, det är klart. Det är därför vi sitter kvar i vårt hus. Ska vi flytta till en lägenhet så ska det ju vara en som är ny eller nyrenoverad, orkar inte med att renovera själv mer. Men allt är för dyrt när man tänker på skatten som blir på husförsäljningen.

           Gillad av 1 person

          • Japp. Reavinstskatte är ju mardröm för många. Och därmed sitter många fast i alldeles för stora hus eller brflägenheter. Har man bott minst 25 år i ett boende borde man få slippa reavinst. Då är man inte någon renoveringsligist som har bara en sak för sig. Köpa billigt, renovera, sälja dyrt. Köpa nästa gång och nästa och…

           Gilla

          • Renoveringsligist var ett bra ord. Jag vill inte sitta här och klaga, vi bor ju bra men det börjar kännas för tungt med trädgården. Samtidigt har jag svårt för att tänka oss i en lägenhet, vi är alltid ute. Jag sitter i pergolan och äter min lunch så ofta det bara går.

           Gillad av 1 person

          • Såna ligister har vi haft i vår förening. Så fort är den förstörd så säljer de med en gång.
           Med åldern blir det mesta jobbigare. Tyvärr. Lägenheter har ju sina utmaningar också. Möjligen att köpa en med en stor terass utan insyn.

           Gilla

          • Så är det ju och har man sen en hindrande sjukdom så blir det kämpigt. Visst vore det drömmen, men var hittar man sånt till ett rimligt pris…

           Gillad av 1 person

          • Man behöver tur 🍀

           Gilla

          • Verkligen!

           Gillad av 1 person

 4. Är det det vita huset som är det nya båtkonceptet? Jag är kanske inte så imponerad över designen. Ser ut mer som en brandstation. Jag är besviken att man inte kan bättre och mer tilltalande. Ingen kommer bli ledsen om någon kommer på idén att riva runt om 100 år eller så. Huset lämnar inget intryck alls.
  Och är inte de för nära vattnet? Undrar hur snabbt de kommer få problem med vatten i vardagsrummet?

  Gillad av 1 person

  • Det är radhuset som snart är inflyttningsklart och man ska kunna ha sin båt som en hund i koppel vid altanen. Jag hoppas att de har undersökt hur vattennivåerna varierar. Jag tycker att huslängan har likhet med en Finlandsbåt men det ser nog bättre ut på nära håll och när altaner och andra detaljer är klara. Det vita bakom skopan är nog lagerlokaler eller liknande, många av företagslokalerna som fanns där är ombyggda och förbättrade och används redan.

   Gillad av 1 person

 5. Platser som denna älskar jag att promenera runt på med kameran.

  Gillad av 1 person

  • Där är vi lika. Förra gången var det mer spännande då de höll på att riva, men då var det också förbjudet att åka in där. Nu var det till radhuset det fanns en förbudsskylt.

   Gilla

 6. Underbart rostig bildserie, snyggt fotat 🙂

  Gillad av 1 person

 7. Så fina bilder på alla rostiga detaljer och en spännande plats. Ingen plats jag vill bo på men kanske när det är klart.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Jag hade faktiskt inte tänkt på aspekten att det skulle vara en byggarbetsplats länge än, men maken påpekade det. Det verkar bli massor med hus och en plats för folk som älskar båtliv. Tack så mycket Anki!
   Kramar till er!

   Gillad av 1 person

 8. En riktigt härlig bildserie från en spännande plats med stora rostiga maskindelar – läckra bilder!
  Det är säkert många som vill bo så med båten alldeles utanför, helt OK, bara man slapp grannarna 🙂
  Trevligt med återblickar – hur det var och hur det är – du får återvända när det är klart!

  Gillad av 1 person

  • Det är sällan man kommer så nära en så stor grävmaskin, skopan var gigantisk. Det körde fram flera bilar när jag fotade där, förmodligen för att se vad det var för stollar som gick omkring där. Men den här gången var det ingen förbudsskylt utom till radhuset där man byggde ännu. Det verkar som om det är kö till det mesta som ska byggas och till radhuset flyttar folk in snart. Ja, nog hamnar grannarna nära inpå, det är sant. Jag får nog göra så, återvända och se hur det blev. Tack så hemskt mycket Anki!

   Gillad av 1 person

 9. Spännande plats…Kanske värt ett besök för att se stället. Det är ju bara ca 1 timme från mig.
  Ha en toppenfredag!

  Gillad av 1 person

  • Det var mer spännande förra gången vi var där, med husen som höll på att rivas. Nu var det ju ödsligt utom den delen där kontors- och affärslokaler finns. Undrar när de drar igång med resten av husen? Då kanske det finns mycket att se, men å andra sidan så blir det förbjuden plats igen ett bra tag. Tack detsamma Carina!

   Gilla

 10. Rostigt är ibland riktigt vackert, här robust och ibland stort också!
  Tack för att du såg det där gamla inlägget från nov 2015 hos mig, Vacker vägg – ändrade lite i det 🙂

  Gillad av 1 person

  • Rost är vackert på metall det är nog därför det är på modet att använda plåt som har rosten på plats redan när man bygger med den. Här hade jag en trevlig fotostund med de stora skoporna, gillade de lösa tänderna.
   .
   Det såg så lustigt ut att det äldre inlägget fanns där direkt under!

   Gilla

 11. a very curious photo!
  🙂

  Gillad av 1 person

 12. Häftiga bilder.

  /Skvitt

  Gilla

 13. Vackert inlägg med både bilder och text! 🙂

  Gilla

 14. Rejäla doningar, kul med märkena av däcken. Du har öga för det där lite annorlunda motiven. Kul! Snyggt med rost på bild, jag gillar det skarpt.

  Gilla

 15. Så vackra bilder och visst är det så… Rost är vackert som jag läste i tidigare kommentarer. Och jag kan bara hålla med… du har verkligen öga för detaljer och dom lite mer annorlunda motiven vilket är extra kul och intressant. Det gör att man inte bläddrar förbi i ren slentrian. Du gör bilderna intressanta. Och kul att du länkade tillbaka. vilken skillnad!
  Näe, det kan inte vara någon höjdare att bo där så länge det ska byggas. Särskilt inte om man söker sig till tystnaden och rofylldheten. Jag tänker även på alla farliga stora fordon och barn… I närheten där jag bor var det för många år sen ett barn som omkom just pga arbetsfordon och barns lek i samband med att dom byggde upp det nya bostadsområdet och lät folk flytta in. Det är otäckt.
  Läste ditt svar till Anita, om ditt mejl från dottern… Jag förstår hennes ilska!!!! Näe du… arbetsgivaren tar inga som helst ansvar när det kommer till kritan utan då finns det så mycket annat att skylla på… Grrr… Jag blir så förbannad!! Måtte det här snart vara över!!! Ta hand om dig ❤

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Susanne för din långa och ingående kommentar och för att du tycker om bilderna och inlägget. Byggarbetsplatser är spännande när man letar efter annorlunda motiv, men det är sällan man kommer in på dem. En gång blev jag bortkörd, lite snopet var det. Samtidigt är det ju viktigt att det är stängslat och förbjudet, just för att olyckor inte ska hända. Så förfärligt med barnet som förolyckades!. Jag vet inte hur de har tänkt sig på den här platsen, det är ju uppenbart att de tänker bygga och bygga och hur ska man klara säkerheten då när folk smart flyttar in i de första husen?
   .
   Det är skamligt när ledningen skyller på dem som sliter och bemödar sig om att allt ska fungera så bra och riskfritt som möjligt. Rent ut sagt fegt. Ta hand om dig också snälla du, och kom ihåg att vila!

   Gillad av 1 person

 16. Ser ut som hemma hos mig.. Dom har byggt runt mig bredvid mig och inom mitt synfält i ett par år nu och det fortsätter det dunkas klinkas och väsnas och sprängs från morgon till kväll 🥴 och för det mesta så är arbetarna från balkanländer vilket innebär att dom har tråkigt på helger och kör på då också 🤨 helst börjar man runt halvsju på morgonen..
  Förut bodde jag lite avsides med nästan bara natur runt mig nu är jag snart helt omringad av hyreshus och sport arenor.. Men bara att hoppas på att det blir bra till slut.. Klart 2023 tror jag 🤔

  Gilla

  • Oj! Då vet du hur det är att nästan bo en på byggarbetsplats. I det här området förstår jag inte riktigt varför det inte har byggts mer på en gång, nu blir det så utdraget. Det måste vara lite underligt att bli inbyggd så där, men det kan ju finnas fördelar också, det kanske blir ett jättetrivsamt område till slut. Men jag skulle tycka att de var påfrestande med alla ljud.

   Gilla

 17. Ett riktigt Jag-inlägg! Inte nöja sig med ”rostig spik” utan en jävligt stor rostig grävskopa!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: