Gullregnens månad

Av: Jag

08 06, 2020

Etiketter:,

Kategori: bilder, foto, fotografi, foton, natur, park, photography, photos, sommar, träd, vår

60 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:55mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Humörhöjande härliga hängen. Se, men inte röra.

60 kommentarer på “Gullregnens månad”

 1. Det är vår.

  Gilla

 2. Underbar bild! Så vacker … och så giftig.

  Gilla

  • Tack Anki! Väldigt vackert träd, inget att ha i sin trädgård. Men det finns tydligen hybrider som inte bildar baljor med frön. Men jag läste att även veden är giftig så att man rekommenderar god luftväxling när man slöjdar.

   Gillad av 1 person

 3. Fantastiskt vacker, en härlig bild 🙂

  Gilla

 4. Visst är det ett underbart träd! Lätt att få upp nya via frön dessutom.

  Gilla

 5. Ja, gullregnsblommorna är verkligen vackra. Såg gullregn i botaniska igår men det blev inte av att jag fotade dem. 🙂

  Gilla

  • Det är fint med gullregn, men eftersom den är giftig får man beskåda den i parkerna. Du var koncentrerad på annat, man kan inte hinna fota allt.

   Gilla

 6. As golden as it can be! 🙂

  Gilla

 7. Vilket maffigt gullregn!

  Gilla

 8. Vilken härlig bild 🤩 jag åkte förbi en massa gullregn i helgen som var dom står på rad efter en gata men kunde tyvärr inte stanna men nu får jag njuta av fin bild istället.. 🥰

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Nicki! Det är förargligt när man inte kan stanna när man ser ett motiv! Här strosade jag i en park och då står man ju länge och beundrar och fotar, de är så imponerande, gullregnsblommorna, man får habegär men får låta blir för giftigheten.

   Gilla

 9. Fin men ack så giftig!

  Gilla

 10. so beautiful photo…congratulations!
  I’m passionate about Phptography…

  Gilla

 11. Alltså dessa träd är så himla vackra! Verkligen humörshöjande

  Gilla

  • De är verkligen något att stanna till vid och bli glad av! Jag förstår inte varför du jämt hamnar i skärpet, Carina, plockade upp dig nyss, haha.

   Gilla

 12. SÅ snyggt!! SÅ vackert!! Jag såg för ett par år sen grannens träd av samma sort som din och blev stormförtjust. Men så läste jag om hur giftig den är så den får avnjutas på avstånd utan att hamna i min trädgård. Men färgen och blommorna gör en glad 🙂

  Gilla

  • Tack Susanne, visst blir man glad när man träffar på den! Det finns visst en hybrid som inte bildar baljor med frön så den kanske man skulle kunna ha om man inte kan nöja sig med att titta på den i en park.

   Gillad av 1 person

 13. Har nu sett många bilder av gullregn på Facebook – så fint!

  Gilla

 14. Så mäktigt som ett sagoträd. Doftar det lika fantastiskt som det ser ut? Intensiv vacker sommargul nyans.

  Gilla

  • Det är alltid lika roligt att få syn på ett blommande gullregnsträd, då måste man hejda sig ett slag och njuta. Och ja, det doftar, honung säger en del, men jag vet inte riktigt, en god doft är det.

   Gilla

 15. Å, vackra gullregn! Håller med tidigare kommentarer: ett ljuvligt sagoträd. Du har lyckats fånga den knallgula lystern mycket fint.

  Gilla

 16. Ja, det är en vacker tid som nu är över. Men i Särna blommade syrenerna och i Fulufjället nationalpark fortfarande häggen för några dagar sedan.

  Gilla

  • Vårt land är långt. Det är lite orättvist för dem längre norrut när folk söderöver redan är less på alla bilder på vårblommor. Jag minns när min kusin som for till huvudstaden bad sin mamma skicka bikinin. Vi hade fortfarande snö i Kiruna så det var ofattbart.

   Gillad av 1 person

   • Ha, ha. Oj! Ja, våren kommer sent där uppe. Vi har en fördel här nere med vårtecken. Lätt att vara först med allt. Å andra sidan är det tvärt om med höstfärgerna. När vi lägger ut våra höstbilder en bit in i oktober förefaller de meningslösa i resten av landet. 🙂

    Gilla

    • Så är det ju förstås, hösten tar plats tidigare, den kan man njuta länge av. Egentligen borde man ju åka till fjällen och möta hösten.

     Gillad av 1 person

     • Verkligen! Jag har bara haft förmånen att vara i fjällen med höstfärgerna där en gång. Det var i Storhogna och det var en tjänsteresa så jag hann inte med mer än en kort lunchpromenad. Men det gav mersmak!

      Gilla

 17. Åh så gult och vackert!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: