Midsommarblomster

Av: Jag

22 06, 2020

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, sommar

62 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:24mm
ISO:200
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Midsommarblomster

Torpblomster

Från olika håll. När man inte kan bestämma sig.

62 kommentarer på “Midsommarblomster”

 1. Härligt så kan jag med känna ibland! Men om jag ska välja så blir det den första. Den hade ett varmt mjukt ljus, lite mer lyster än de andra. Gillar hur kopparfärgen framträder på den den.

  Gilla

  • Tack så mycket Eva! Visst är det svårt att välja ibland – eller faktiskt gaska ofta. Jag gillar också kopparlystern i den första bilden men sen är det detaljer i de andra bilderna som jag fastnar för. Men ja, ljuset på buketten blev bra, det är sant.

   Gilla

 2. Som jag känner igen det dilemmat. Vackra blommor i en vacker vas i en tilltalande omgivning. Ovanlig och vacker kopparvas.

  Gilla

  • Vasen är en liten kopparhink som jag tycker mycket om, det finns ett lock till den också. Att välja är ofta svårt och jag har nog extremt svårt för det. Tack så mycket Antonia, kul att du gillar min bukett. I år fanns det gott om blommor, som det ska vara till midsommar.

   Gilla

   • Vädret är ju inte direkt taskigt i år så blommorna kunde växa utan att frysa alltför mycket.
    Efter att jag skickade iväg min förra kommentar så såg jag att det var inte en vas utan sorts hink.
    Idag är jag frustrerad. det är tredje kunden som inte kom idag utan att avboka eller höra av sig. 1,5 timme till spillå. Och antagligen för att nu har åkt på semester och glömmer allt annat. Ganska så arg.

    Gilla

    • Vädret har varit lite mer lagom i år, jämfört med för två år sedan när värmen slog till tidigt och allt blommade över i ett nafs. Nu har man hunnit njuta, även om det den senaste tiden har varit lite snabba ryck vad gäller växtligheten. Vi var borta tio dagar frän torpet och det som var nyklippt och prydligt när vi for, var nu en veritabel djungel, haha. Det växer så att man nästan ser det med blotta ögat.
     .
     Min lilla hink är jag väldigt förtjust i, den konkurrerar med en ljusbrun saltglaserad kruka om sommarbuketterna.
     .
     Så himla trist att folk inte avbokar. Inom vården får man ju betala för uteblivet besök, hur gör du? Förstår att du är arg.

     Gillad av 1 person

 3. Alldeles underbar midsommarbukett och den är lika vacker från båda hållen!

  Gilla

  • Tack så jättemycket Anki! Jag var bara tvungen att plocka ett fång och ställa på bordet trots att vi kom hit ganska sent på midsommarafton. Det var så ljuvligt att välkomnas av allt som blommade.

   Gillad av 1 person

 4. En underbar midsommarbukett från alla håll!
  Hoppas du fick en fin helg ❤

  Gilla

  • Tack snälla Ilse-Marie! Helgen var stillsam, barnens och barnbarnens besök ställdes in p.g.a. sjukdom. Hoppas att din helg blev som du önskade!

   Gilla

 5. Åhh, vilken ljuvlig midsommarbukett, och en vacker kopparkittel 🙂 Fina bilder, min favorit är den första, den har ett härligt ljus. Ha en fin dag!

  Gilla

  • Tack snälla Susan! Kopparhinken får ofta hysa midsommarblomstren, den är precis lagom för dem. Kul att bilderna uppskattas, det fanns så många fina blommor att plocka.

   Gillad av 1 person

 6. Så underbar midsommar bukett.
  Kramar från oss

  Gilla

 7. Ås så fantastiskt vackert!!! Så härligt svenskt, midsommar, minnen… blir alldeles lyrisk! Första bilden är strået vassare om man nu måste välja. Gillar att man ser handtaget som hänger ner och ljuset som faller så vackert på blommorna. Hoppas ni hade en fin midsommar!! Kram

  Gilla

  • Roligt att du gillar buketten och bilderna Susanne! Midsommarbuketten är alltid rolig att plocka och arrangera. I år fanns det gott om blommor av alla de slag, men jag minns för något år sedan då den tidiga värmen hade till följd att de flesta ängsblommorna var överblommade. Midsommaren var stillsam, som den är nuförtiden. Förr firade vi med föräldrarna och vi var många så det gick livligt till. Nu skulle döttrarna med familj kommit på söndagen men det blev inställt, flera var förkylda. Nu dröjer det nog minst en månad innan vi kan samlas allihop.
   .
   Hur har det gått med era semestrar? För dottern som jag nämnde tidigare är det knöligt, de får två veckor tillsammans, annars får de turas om. Det är jobbigt och trist för en barnfamilj. Om inte svärsonens semester dras in helt med kort varsel.
   .
   Hoppas att ni fick avnjuta midsommarhelgen på ert fina torp!
   Kram

   Gillad av 1 person

   • Tack! Vi hade en ljuvlig helg vid torpet 🙂 Maken och jag har en veckas semester tillsammans. Och än så länge har jag min semester men jag vågar knappt nämna det längre. Vi har katastrof på vår avdelning!! Just nu 19 st Covidpositiva personal men ännu flera hemma med symtom. Dessutom har 1/3 av personalen semester. Totalt 11 patienter positiva varav alla utom 4 fått flytta till Covidavdelningarna. Men pga platsbrist ska dom 4 få fortsätta vårdas på avdelningen där det då blir blandat med rehab.patienter… Halva avdelningen stängd och inga fler patienter får tas emot (vilket ju är bra förstås). Bävar för att komma tillbaka i mitten av juli. Men håller tummarna att läget är annat då. Tills dess ska jag njuta. Kanske extra mycket den här sommaren. Kram

    Gilla

    • Du får verkligen använda semestern till att njuta och vila nu när läget är så ansträngt och allvarligt på ditt jobb En vecka tillsammans är ju skrutt men vad gör man, det är bara att ”gilla läget”, ett utryck som jag inte gillar. Vi får verkligen hoppas att det ändrar sig snart, det verkar som att det går åt rätt håll just nu i alla fall. Så njut av din semester Susanne och glöm alla tankar på jobbet!
     Kram

     Gillad av 1 person

 8. Älskar dessa buketter, så himla fint!!

  Gilla

 9. Härlig vacker blombukett. ❤

  Gilla

 10. Men oj vilken vacker bukett du skapat till Midsommaren. Om jag ska välja så tycker jag bäst om den översta som har en renare bakgrund men alla tre bilderna är jättefina. Gillar även ditt val av kopparhink som vas. Passar utmärkt till de ljuvliga blommorna.

  Gilla

  • Den traditionen har jag inte släppt även om annat förändrats, en stor bukett med vilda blommor ska finnas på bordet. De står sig länge och besöks nu av humlor och andra insekter. Rena bakgrunder brukar jag också eftersträva men här var det kul att fota åt olika håll och även vid olika tillfällen. Kopparhinken är jag verkligen glad över, ett loppisfynd. Tack snälla Anita för din fina kommentar! Just nu är naturen rena rama blomsterhavet.

   Gillad av 1 person

   • …och här börjar det mesta sakta men säkert torka bort. Fast lite finns kvar ett tag till och till vinter börjar det mesta blomma igen.

    Gilla

 11. Vilken härlig jättebukett! Det var många som plockade i år. Det fanns så mycket att välja bland eller så tar man alla som finns som du gjorde. Mina söner skulle säga att det här är riktiga Sverige bilder, ha..ha… Jag säger: Perfekta midsommarbilder.
  Min favorit är också den första bilden men även den sista. Du vet….. den röda stugan med vita knutar.
  Ljuvlig midsommarstämning! Ha en riktigt bra vecka!

  Gilla

  • Ja, det kanske är så, att det är här i Norden som vi plockar allt i samma bukett, men det ska vara så till midsommar enligt mig. Och röda stugor, det är nog mångas bild av Sverige, haha! Även om vi firade stillsamt så gav buketten midsommarstämning och står sig hela veckan. Tack snälla Kristallina för din fina kommentar och tack detsamma, var försiktigt i värmen!

   Gillad av 1 person

 12. Qu’il est beau.. Mes bouquets préférés.. Merci Jag

  Gilla

 13. Riktigt somrigt tjusigt!

  /Skvitt

  Gilla

 14. En helt ljuvlig midsommarbukett. 😍💐 Älskar hur levande och färgsprakande den är.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Sandra och välkommen till min blogg! Det var bara ett måste att plocka av allt vackert som naturen bjöd på.

   Gilla

 15. Hvilken vakker bukett! Naturens egen, fargerike salutt til midtsommeren.

  Gilla

 16. Vilka vackra midsommarbuketter. Det var länge sedan jag plockade en riktig midsommarbukett själv. Mycket är överblommat nere hos oss till midsommar, men mest handlar det nog om att ta sig tiden. Borde nog göra det till nästa år eller så. Att plocka vilda blommor är mysigt!

  Gilla

  • Samma bukett från olika håll. Från midsomrarna i Hudiksvall som var stora familje-/släktfester har jag detta att vi plockade stora buketter, hinkvis med blommor. De år vi hade midsommarstång gick en del till kransarna och en del till buketterna vid långbordet. Det är väldigt mysigt att plocka vilda blommor. Men för två år sedan var det just överblommat, det mesta. Då fick jag skarva på med rosor och pioner. Numera är firandet stillsamt och buketten extra viktig. Tiden för att plocka… det är en liten promenad i mindfulhetens tecken.

   Gillad av 1 person

   • De blommor som jag tänker på som midsommarblommor, som kommer från norra Östergötland, är ofta överblommade här nere då. Men det finns ju andra. Jag känner att jag behöver bli bättre på detta. Min sambo brukar köpa midsommarblommor på torget, men det är inte riktigt samma sak.

    Gilla

    • Man skapar sina egna traditioner. Köpta blombuketter är också vackra men det låter som om det kanske blir vilda blommor nästa midsommar, om ni är hemma då. Det ska ju inte vara en plikt dock. Jag har blommorna alldeles nära så för mig är det lätt.

     Gilla

 17. Dom visar verkligen Midsommar verkligen mysigt 🤗

  Gilla

 18. Underbart vackert! Älskar vilda blommor :-). Numera har jag börjat promenera dagligen men orkar på sin höjd ca 2- 2,5km. Men det får duga. På mina promenader, om jag går genom parker här i stanvilket jag helst gör, så brukar jag också plocka blommor. Mest älskar jag försommarblomster. Maj och Juni..

  Gilla

  • Så roligt att du tittar in Kao! Har undrat vart du tog vägen. Klickar jag på din länk i gravataren får jag svaret att bloggen inte finns. Det låter väl som en bra längd på en promenad, det viktiga är ju att du kommer ut och rör på dig efter din sjukdom. Låter härligt att du plockar blommor! Tack snälla Kao för din kommentar!

   Gillad av 1 person

   • Tack för omtanken. Jadu, jag vete tusan hur det fungerar med bloggen längre. Får upp den gamla och skriver där – men sen hamnar den här på”The diary of a survivour”, Blåvalen) = Blavalen.

    Du står högst upp på min lista, så därför börjar jag med dej. Ha en fortsatt fin sommar. Kram// Kao

    Gilla

    • Om du kopplar din gravatar till din nya blogg så blir det lättare att hitta dig. Tack detsamma Kao!

     Gilla

     • Det där fattar jag inte alls. Hur då flytta gravataren? Du får ursäkta, men jag måste vara den mest otekniska människan på denna jord. // kao

      Gilla

      • På Min webbplats hittar du ”inställningar”. Där tror jag att du kan fixa så att du har en gravatar som kopplas ihop med din blogg. Annars kan man inte trycka på ”Kao” och komma till din blogg.

       Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: