Frossa

Av: Jag

28 06, 2020

Etiketter:,

Kategori: bilder, bildserie, blommor, foto, fotografi, foton, natur, photography, photos, sommar

41 kommentarer

Bländare:f/8
Focal Length:34mm
ISO:400
Shutter:1/0 sek
Kamera:NIKON D5500

Snart är den över för den här gången, den ljuvliga aklejefrossan. Än finns en del och sen är det bara eftersläntrarna kvar. Allt har sin tid. Många var de, som ville de uppfylla världen. De är vackra på ängen men jag vill också ha dem nära, nära.

41 kommentarer på “Frossa”

 1. Helt fantastiskt vilken aklejsamling du har! Så vackra 😍

  Gilla

  • Jag har aklejor både på torpet och i stan. Det här är torpaklejorna och i år överraskades jag av de många vinröda. I stan har jag en del tvåfärgade. De är hänförande, aklejorna, man får ta sig lite tid att beundra dem.

   Gilla

 2. Otroligt smakfulla och estetiska kompositioner med de majestätiska aklejorna. Färgerna är magiska.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Eva! Jag ville ha aklejor nära mig och hittade ett stort bortglömt fat i ett skåp som blev perfekt för flytaklejor. Där vandrar solen och skapar fina skuggor och färgerna förändras hela tiden. Ett njutbart skådespel. Igår blev det en ny komposition, en del aklejor men också andra sommarblommor.

   Gillad av 1 person

 3. Det är en ljuvlig blomma med sina olika färger.
  Kramar från oss

  Gilla

 4. Wow… vilken frossa av dem vackra aklejorna. Gillar framförallt bilderna där den vackra saxen visar upp sig också.

  Gilla

  • Tack så mycket Antonia! Jag tog så många bilder så jag kunde inte låta bli att visa dem. Saxen är också en trädgårdsfavorit, men jag har flera annorlunda i hushållet som jag har hittat på antikmässor de senaste åren. Handsmidda, jag blir glad varje gång jag använder dem.

   Gillad av 1 person

   • Som jag känner igen det där med många bilder om en sak och blir svårt att välja. Och det är svårt.
    Tack för tipset om var man kan köpa gamla saxar. Å andra sidan köpte jag några gamla sockerbitplockare. Eller vad den kan nu heta. Fina saker de med. Oanvändbara också. 😂

    Gilla

    • Jag sökte faktiskt snygga saxar i många år. Googlade, letade i affärer, men nej, bara vanliga tråkiga. Och sen plötsligt dök de upp, för en billig peng, på två ställen i rad. Lycka. Så du har köpt en sockertång, de är fina. Det skulle maken kunna använda, han har sockerbitar i sitt kaffe. Sen finns det sockerströare också, fina små skedar, vi har en efter svärfar. Du får använda din sockertång till att plocka annat.

     Gilla

     • Jag har tången mer som prydnad. De är vackra att titta på.
      Ja, det är lycka när nåt man sökt länge drycker upp. Nästa magi.

      Gilla

      • Vissa saker får fungera som minnen av tider som gått. Ja, nästan magi. Jag blir så barnsligt glad över mina saxar, jag använder dem ju varje dag och påminns om hur jag letade.

       Gillad av 1 person

 5. Härliga bilder! Vackert med alla färger och former samlade på fat, snyggt!

  Gilla

 6. Många nyanser av lila – wow! Dina aklejor är vackra och vad fint du arrangerat dem på fatet. Färgerna framträder ännu mera när blomstren ligger så nära inpå varandra.

  Gilla

  • Mycket lila är det, men också vitt, rosa, vinrött och blått, haha. Det blev ett vackert blombad måste jag säga själv och det har efterföljts av ett annat med blandade blommor. Tack för din fina kommentar Sandra!

   Gilla

 7. Vacker blomma i underbara färger, dom är vackra både på nära håll och på lite avstånd 🙂 Fantastisk bildserie, snyggt fotat.

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Susan! Varje försommar denna glädje över aklejornas skönhet. De är så gracila och varierar så i färg och något även i form.

   Gillad av 1 person

 8. Ett alldeles underbart inlägg på aklejornas mångfald och skönhet! Fantastiska bilder!

  Gilla

 9. Överväldigande vackert! Det är sällan man ser aklejor ur det perspektivet. Bara det!! och sedan många olika färger. Helt fantastiskt underbart. En riktigt glädjande serie.

  Gilla

  • Så roligt att du tycker om min serie Kristallina! Jag blev just så överväldigad av att handskas med dem, att studera dem och att få njuta av dem. Tack så hemskt mycket för din fina kommentar, min vän!

   Gillad av 1 person

 10. Vilka bilder på underbara blommor, vilken mild och vacker färgskala de har. Sedan vilken vacker form på saxen vad kul att den syns i bild. Den kanske vi får se i en egen bild så småningom? Den ser ut som en äldre klenod? Blommorna i fatet var något extra för mig. Ett inlägg som man kan kika på länge och framför allt ta fram på vintern och värma oss med våra frusna själar…
  Nu är jag på G med bloggen, det har varit mycket bad och sol här uppe med grader på 30 i luften och 25 i vattnet det ville jag njuta av det är inte så många per år här uppe..hoppas på mer 🙂

  Gilla

  • Nej, jag tror inte att saxen är gammal, sådana kan du hitta lite här och var i inredningsbutiker och dylikt. Men den är väldigt behändig och bra i trädgården, min finns ute på verandan för att greppas när jag hanterar växter. Men jag har fyra andra gamla smidda saxar, som jag ganska nyligen har hittat på antikmässor. Kanske borde jag göra ett saxinlägg, haha!
   .
   Roligt att du gillar min aklejfrossa Eva! De är så sirliga, eleganta och skulpturala dessa blommor och med alla nyanser, man kan gå länge på ängen och spana och bara hänföras.
   .
   Så härligt för er med så fint badväder, det gäller att passa på att njuta ordentligt! Bloggen kan vänta, den springer inte bort! Tack snälla du för lång och fin kommentar!

   Gilla

 11. Mycket fina, rika foton. De gav dig mycket glädje. 🙂

  Gilla

 12. Många vackra bilder på vackra blommor. Jag gillar den ensamma lila mot det gröna, bilden med saxen och flera av närbilderna snett från sidan bäst. 🙂

  Gilla

 13. Oj, så många vackra bilder i underbara färger.

  Gilla

 14. Åhhh vilka underbara färger kan inte se mig mätt på dessa foton.. Tummen upp för dig 👍 👍 👍

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Nicki, jätteroligt att du gillar bilderna. Jag hade roligt när jag plockade och fotograferade aklejorna.

   Gilla

 15. Gillar färgerna! Och du tycks vara en hejare på att odla 🙂

  Gilla

  • Haha, nej, de här har jag inte odlat, de finns överallt här på torpet, men flest är de på ett ställe där vi fick röjt för några år sedan. Då dök en hel äng av aklejor upp. Hemma i stan har jag odlade aklejor dock, i lite andra färger. Jag gillar både färger och former, de är så graciösa.

   Gilla

 16. Such a thorough—and beautiful—exploration of your subject!

  Gilla

 17. SÅ vackert! Aklejorna är bedårande vackra blommor. Fastnade direkt för bilden där blommorna ligger i olika färger i vattnet/på glasfatet. En tavla! Ett vykort! Jädrans så snyggt 🙂

  Gilla

  • Så himla roligt att du gillar min serie på aklejorna Susanne! Aklejor är verkligen något att bli lyrisk över, tycker jag. Då är så graciösa, eleganta och ändå robusta. I år var de extra många och jag hittade dem på nya ställen i mängder här på torpet. Det är en lyx att kunna gå ut med saxen och klippa ner ett gäng att ha på bordet ute och njuta av dem nära. Tack snälla Susanne för din fina kommentar!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: