Möte med liten räv

Det var länge sen sist. Jag minns räven som sprang över vägen och orsakade kraschen av min första vackra keramikvas som jag just hade fyndat. Det sved. En annan höll show på vedstacken hos tant E och åt ur hennes hand, men jag vet inte ens om jag har någon bild på den.

När den här dök upp i vägkanten trodde jag först att det var en katt, en hårlös en, tyckte jag. Men sen såg jag. Första bilden är tagen genom bilrutan, jag trodde att den, som rävar brukar, skulle smita iväg från kameran, men när den i stället verkade nyfiken, klev jag ur bilen. Man blir lite lycklig av små rävmöten, känner jag. Underbart är kort.

Genom rutan.
Vilar en stund.
Nyfiken
Avvaktar
Lommar iväg.

55 kommentarer på “Möte med liten räv”

 1. Alltid lika spännande! Jättefina bilder!

  Gilla

 2. Åh så fina bilder på räven! Jag har bara sett räv på håll, aldrig nära. Det måste vara en fin upplevelse att se och komma så nära.

  Gilla

  • Tack snälla Ulla! Jag hade turen att få vara med om granntantens halvtama räv de första åren vi hade torpet. Det var verkligen roligt att få träffa en räv, se när den åt och spexade. Äldsta barnbarnet var några år då (nu är hon 17) och hon ville följa efter räven till skogen. Men sen dess bara på håll. Jag blev verkligen överväldigad av det här korta mötet.

   Gillad av 1 person

 3. I must think this is a little tiger. Nice pic ……

  Gillad av 1 person

 4. Räven ser så rar och nyfiken ut. Det måste ha varit en upplevelse att komma den så nära!

  Gilla

 5. Vilken lycka att komma så nära räven och den ser ut att ha fin päls.
  Det är många år sedan jag så en räv.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Det var verkligen barnslig förtjusning jag kände över att först få syn på den och sen upptäcka att den kunde vänta på att jag masade mig ur bilen. Den såg harmonisk och välkammad ut, med en underbar svans. Vi såg en här på torpet i höstas och maken ropade ”En varg!” i upphetsningen. Jag blev något förvånad, det hade verkligen varit något.
   Kramar till er!

   Gillad av 2 personer

 6. Jag är ingen kännare, men ser den inte lite skamfilad ut?

  Gilla

  • Jag tror – och hoppas – att den inte var skamfilad, på de andra bilderna ser den helt ok ut med fluffig och fin päls Det är en liten unge och jag vet ingenting om rävar och när de förväntas klara sig sjölv.

   Gillad av 1 person

 7. Vilken flax! Jag blir avundsjuk.
  Jag såg en räv på golfbanan när jag tog tidiga morgonbilder med markdimma.

  Den var ganska långt bort, men ändå såg den mig tack vare att jag rörde mig lite när jag skulle byta till teleobjektivet. Ändå försökte jag röra mig så lite som möjligt.
  Det blev ju ingen bild. Den sprang iväg innan jag ens hade hunnit byta objektiv.

  Jag hade hoppats att den skulle kommit närmare mig, för den var på väg mot mig från början. Jag kanske bara borde ha stått helt stilla och plåtat den med 70 mm när den hade kommit inom ”skotthåll”. Om den nu hade gjort det, vill säga.

  Surt sa Skvitt om räven, om man säger.

  Ha en fortsatt fin helg!
  /Skvitt

  Gilla

  • Det var en flax, en lycklig flax. Men jag blir avundsjuk på dina fina dimbilder. Jag hade ju bara normalobjektivet, nuförtiden är det sällan jag har med mig något annat, men jag hade velat ha ett kraftigare. Man hinner sällan byta så du får nog tänka om nästa gång. Det blir surt, sa räven ganska ofta när det gäller djur. Detsamma!

   Gillad av 2 personer

   • Ja, tur måste man ha. Och att det räckte med normalen är fantastiskt.

    Dimbilder; du får ge dig ut i ottan. Har du tur så ligger dimman över nejden. Kanske det rent av dyker upp ett fint djur, rådjur, älg, kanske en räv eller grävling.

    Nästa gång, vi får väl se om jag har tur.

    /SKvitt

    Gilla

 8. Åh jättefina bilder Jag! Ynnesten att få fota en räv, händer inte varje dag 🙂

  Gilla

  • Det är en ynnest, det händer verkligen inte varje dag. Men det slår mig att vår veranda her en grind för att rävarna brukade bära iväg med skorna, haha. Tack Annica!

   Gillad av 1 person

 9. Häftig. En kameravänlig räv. Hoppas att du inte klappade räven dock. Bara smekte genom kamerans lins.

  Gilla

 10. Ett alldeles sagolikt och underbart möte! Så fina bilder … vilken lycka!
  Jag ser rävar ganska ofta, men hinner aldrig med att fota dem … 🙂

  Gilla

  • Precis så, något som gjorde min dag, jag kände mig hellycklig. Tydligen har det varit gott om rävar förr här i området, förra ägaren tillverkade en grind till verandan för att räven bar i väg med deras skor. De hittade dem långt in i skogen. Ja, de brukar snabbt pila iväg så att man bara ser svansen efter dem. Tack så mycket Anki!

   Gillad av 1 person

 11. Härliga bilder på räven. Så kul att se dom. Kram /Pia

  Gilla

 12. Vilken tur att du såg en orädd och nyfiken liten räv. Jag ser ganska ofta en som ibland ta en kvällspromenad genom byn. Den försvinner illa kvickt när han ser mig. Även i skogen. Fast jag har förstås en hund med mig.
  Helt underbara bilder. Hoppas den får ett bra och långt liv.

  Gilla

  • Det får man verkligen hoppas. Rävar är så vackra djur. Jag skrev i kommentarer ovan om grannens halvtama räv och om maken som såg en varg, fast det var en räv, haha. Jag blev så glad över mötet med den här lilla nyfikna som inte hade lärt sig att vara rädd än. Kul med en byräv, men förstår att den instinktivt är rädd för hundar. Tack snälla Kristallina!

   Gillad av 1 person

 13. Bra bilder du fångade upp där.

  Gilla

 14. Åh så underbart möte! De är så fina. Men ack så skygga, jag mötte en förra veckan i skogen men den sprang innan jag fick upp mobilen från väskan. Så bra att du är snabbare än mig! Kul att få så snygga bilder med kanonskärpa på den. Jättebra jobbat. Dessutom kom du nära, en bragd.

  Gilla

  • Det var verkligen en av de där små lyckostunderna! Att få syn på den – och sen se att den inte skyndade sig iväg, att kliva ur bilen och lyckas få fota denna näpna och nyfikna rävunge! Jag undrar om den kanske blev bjuden på mat i något av husen när den verkade så orädd. Jag är vanligtvis inte snabb nog när det gäller djur, brukar stå och stirra och se baken på dem, haha. Tack så hemskt mycket Eva! Jag tittar in till dig i kväll, tror jag, har inte hunnit med.

   Gilla

 15. Vad fint 👍 och vet du vad? Jag har aldrig sett en räv 🦊 i verkligheten mer än i djurparker.. Blir riktigt avundsjuk på dig 🤗

  Gilla

  • Det förstår jag, rävar är så vackra djur, hoppas att du snart får se en i naturen. Tack så mycket Nicki, krya på dig!

   Gilla

 16. Jättefina bilder. Det tycks mig som att rävarna blivit fler på senare år. Nu kan jag plötstsligt inte ”gilla” dina inlägg längre. Men det gör jag. 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket Inger! Det kanske är så, har inte sett rävar på många år, utom en snabb en genom fönstret i höstas men nu har jag sett rävar hos fler bloggare. Oh, denna Wp! Det händer också att gillorna har fösvunnit, har jag märkt när jag bläddrar bakåt bland bloggarna.

   Gillad av 1 person

   • Blir tokig på allt teknikstrul just nu. Måste nog skriva av mig om det nu.

    Gilla

    • Det är klokt att göra det. Jag kände för att kanske skriva om Telias nya fakturering som tydligen kan ge merkostnader på 1200 kr om året för vissa. Jag kan gråta över hur vissa människor måste sitta och räkna sina kronor varje månad, över att vi har så stora skillnader i Sverige och att skillnaderna ökar.

     Gillad av 1 person

     • Ja, det är för sorgligt. Telias nya fakturering har jag inte hört talas om. Skriv gärna om den. Jag blir nyfiken…

      Gilla

      • Det var på nyheterna i går. Jag har inte satt mig in i detaljerna, men man har gått från kvartalsfakturering till månadsfakturering och tar en fakturaavgift för varje abonnemang och månad. Jag tror att jag låter bli, men jag brast faktiskt i gråt i går när jag förstod hur det till exempel drabbar fattigpensionärer. Jag kom att tänka på att det vissa har som årsinkomst har andra i månadslön och det går inte att förstå hur fattigt folk har de om man inte har upplevt det. Det gör mig upprörd.

       Gillad av 1 person

 17. Åh vilket fint möte med den söta lilla räven. Den ser riktigt fin ut. Det är inte ofta man kommer så nära räven om man inte ligger i gömsle. Härlig bildserie!!

  Gilla

  • Ja, ett möte som fastnar i minnet och gör mig glad. Jag har varit väldigt nära en räv som grannen matade men det var länge sen och jag minns inte ens om jag har foton på den. Men tydligen fanns det rävar här förut som bar iväg med skorna från verandan. Tack Susanne!

   Gillad av 1 person

 18. Men vilka bilder och vilket fantastiskt möte. Den ser skör ut räven, så liten och lite skrämd. Minns när jag var liten och vi bodde i en förort utanför Stockholm, ibland såg vi rävar, skogen låg tätt intill. Sen dess har jag inte sett några alls. Mycket fina bilder!

  Ja, det stämde faktiskt att jag inte varit här hos dig sen i augusti. Trodde inte det och ser att jag missat väldigt mycket. Kommer att fortsätta framåt bland dina inlägg. Inte alla på en gång men några då och då. Nu väntar pepparkaksdeg och lilla Felicia, vår fina valp och kanske lite glögg. Hoppas allt är bra med dig, så gott det nu går i dessa tider. Återkommer! Sköt om dig och ha en fin fortsatt söndagskväll. / Anita

  Gilla

  • Tiden rinner iväg i perioder och jag förstår att du har haft mycket om och kring dig med valparna och annat. Jag har stått och bakat karelska piroger med min man större delen av eftermiddagen och kvällen och nu ska jag skriva julkort. Så jag svarar på resten av dina kommentarer i morgon eller så.
   .
   Rävar är så fina och visst har jag sett en och annan räv hasta iväg, men det var hemskt länge sen jag kom så nära en räv, så det här var roligt, jag blev väldigt uppspelt över att den till och med väntade så att jag kunde kliva ur bilen. Kul att ni hade rävar så nära när du var barn. Tack så hemskt mycket Anita – roligt att du är tillbaka här!

   Gillad av 1 person

 19. Underbara bilder 🤗

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: