Naturligt vackra

Medan jag pysslar med bilder för ett inlägg slänger jag in några foton som jag träffat på när jag bläddrar. Så här års springer man på dessa fina här och var och de här växte i en park, mitt i gräsmattan. Bläcksvampar av nåt slag, tror jag och förväntar mig att någon svampkunnig ger mig ett närmare namn. Men visst är de formsköna de svajiga svampkjolarna, de tillplattade hattarna och de svävande stjärnorna?

Platta hattar
Svävande stjärnor

32 kommentarer på “Naturligt vackra”

  1. Verkligen vackra – när man tittar närmare!

    Gilla

  2. De är så sköna…

    Gilla

  3. Men oj så fina! Aldrig sett förut (eh, nu är jag förvisso ingen svampplockare av rang så det kan ju vara därför 🙂 ). Riktigt bra bilder!

    Gilla

    • Tack så mycket Sutte! Jag är heller ingen svampkännare eller -plockare men den här stöter man på lite här och var hos oss. Den är så sirligt vacker där den står och trängs med sina syskon.

      Gilla

  4. Läckra, åtminstone att se på 😉

    Gilla

  5. Svampar är fina fotomotiv och de här du fotat är jättevackra!

    Gilla

  6. Jättefina bilder på bläcksvampen, som ser ut att vara grå bläcksvamp. Ingen matsvamp, ger antabuseffekt tillsamman med alkohol

    Gilla

  7. De är så vackra med sina kjolar. Såg att Anki visste vad den heter.
    Kramar från oss

    Gilla

    • Visst är de eleganta – nu kom jag på, det är de plisserade kjolarna som alla hade när jag var ung och nu är de på modet igen, lite sladdrigare dock. Anki bekräftade det jag trodde, det är bra med folk som kan svampar,
      Kramar till er!

      Gilla

  8. Passar in i sagorna. Sagolika.

    Gilla

  9. På den översta bilden tänker jag på ballerinor, jag tror det är formen på svampens hatt som påminner om en ballerinas kjol… Eleganta svampar om man kan säga så, formen är tilltalande.

    Gilla

    • Visst har de vackra kjolar! De står där och svajar med dem, kanske är det balett-, kanske är det plisserade kjolar från förr, men förtjusande vackra är de i vilket fall. Elegant var ordet. Det är roligt med svampar som kan ha så många olika färger och former! Tack för din kommentar Eva!

      Gilla

  10. Det är t.o.m. plisserade kjolar. Naturen nöjer sig inte med enkla skapelser. De svävande stjärnor är väldigt vackra. Jättefina bilder på konstverken. Ha en trevlig kväll!

    Gilla

    • Där sa du nåt, inga enkla skapelser och variationen är så stor. Det verkar vara samma svamp, fast en masse, som du visade häromdagen. Tack snälla Kristallina och detsamma!

      Gillad av 1 person

  11. Verkligen fina foton och jag tycker färgerna är vackra 👍👍👍

    Gilla

  12. Visst finns det många vackra och fina svampar!

    Gilla

  13. Så fina bilder på vackra små svampar. Läste av någon kunnig om namnet och effekten den har. Så intressant och alltid så himla kul när man kan lära sig något nytt 🙂

    Gilla

    • Visst är det kul att det oftast är någon som kan bidra med svaret när man undrar över något. Svampar har så många färger och former och många är verkligen som små skulpturer i naturen. Tack Susanne!

      Gillad av 1 person

  14. Dessa härliga svampar!

    Gilla


Lämna en kommentar