Husets röda

41 kommentarer på “Husets röda”

 1. Underbara bilder, den med statyn har en extra pluss för mig. Jag tänker på att det känns Brittiskt. Jag var där 2005 fick lite av den känslan, mysigt. Helt underbar rödton skala. Vilken häftig växt.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Eva! Bilderna är tagna i en hast och hade jag haft mer tid på mig skulle det förmodligen blivit helt andra bilder. Själv är jag hyggligt nöjd med burspråksbilden och just statybilden. Kul att du associerar till England! Vist är det en häftig växt, jag är glad att jag har den vid min altan, men i lite mindre skala, haha.

   Gilla

 2. Oj wow! Här kan man verkligen tala om husets röda! 🙂 Fantastisk växtkraft som vildvinet, eller rådhusvin, som det väl också kallas för, har. Jättehärliga färgstarka bilder!

  Gillad av 1 person

  • Det är nog vildvin just här, men de är ju släkt, ska ändra. Jag har den vid min altan också och har nu kollat att det är samma växt, de femfingrade bladen. Tack så hemskt mycket Ulla, det är alltid lika kul att få syn på hur de klättrar och dekorerar hela hus!

   Gillad av 1 person

 3. Vildvin och rådhusvin är bedövande vackra!

  Gillad av 1 person

 4. Oj vilken underbar röd färg. Bilden med den svarta flickan är favorit och första bilden.

  Kramar från Minton och mej

  Gillad av 1 person

  • Visst är det en härlig färg! Hemma på altanen klänger den också och det är fascinerande att följa färgskiftningarna. Du har samma favoriter som jag själv, tack snälla Anki!
   Kramar till er båda!

   Gillad av 2 personer

 5. Det kan man kalla färg- och växtstark. Så ska man alltså göra när man är trött på att putsa fönster….. Tur att lampan är lite böjd och statyn, helt i svart, är perfekt som motiv framför huset.
  Fantastiska röda nyanser och foton som värmer. Ha en trevlig ny vecka!

  Gillad av 1 person

  • Haha, ja så kan man göra! jag försökte på min altan, men nu när den nästan har tappat bladen så syns ju sovrumsfönstret. Ja, tur att det fanns sånt som ger lite djup, det blev många platta bilder i brådskan. Tusen tack Kristallina och tack det samma!

   Gillad av 2 personer

 6. WOW! Fantastiska bilder och fantastiska färger!

  Gillad av 1 person

 7. Underbart och vackert. Jag var på väg själv till en sån ställe ( HTK ) Men fick skoskav så blev inget av det. Men du fixade det röda så kan njuta av dina bilder istället.

  Gillad av 1 person

 8. Men ÅH så vackert!! Vilken underbar färg, fina nyanser och superfina bilder! Tänk vilken kraft växten har. Jag hade vildvin där jag bodde när barnen var små och har funderat många gånger om jag ska plantera det här också. Blev extra pepp på att göra det nu när jag ser på dina bilder. Hösten är bra vacker när den visar upp sig så här ❤

  Gillad av 1 person

  • Den har verkligen växtkraft och utstrålning den växten. Varje höst är jag så glad över att vi satte den mot altanstolparna en gång, den gläder mig varje morgon när jag drar bort gardinen. Bilder på den har jag visat många gånger, det här blev i lite större skala, haha. Så till verket Susanne och tack så hemskt mycket för din fina kommentar!.

   Gillad av 2 personer

 9. Wow, en sån underbar lyster! Du har verkligen lyckats fånga den stämningsfulla miljön.

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack Sandra! Bilderna är tagna i en hast men jag är glad att det framgår hur praktfullt vildvinet är på hösten – och det är klart, de vackra fönstren bl.a. förstärker förstås intrycket.

   Gilla

 10. Oj vad fint här har du verkligen fångat hösten 👍🍁👍🍂👍🍁🤗

  Gillad av 1 person

 11. Fantastiskt vackert hus med alla de röda bladen!

  Gillad av 1 person

 12. Det här var nog något av det finaste jag sett på länge! Sådan inramning – sådana färger!

  Gillad av 1 person

  • Det där vinet är fantastiskt när det rodnar på så stora ytor på hösten. Jag gillar också partierna med blandade färger, rött och grönt. Tack så mycket Carita!

   Gilla

 13. Häftig växt. Fastnar särskilt för statybilden och gillar att man kan se vattendropparna på kvinnan. Av de andra är det bilderna där växten är både grön och röd som fastnar på näthinnan 🙂

  Gillad av 1 person

  • Visst är den, väldig växtkraft och underbar höstfärg. Ja, det var en regnig dag, vi hade barnbarnskalas med paraplyer och regnkläder tidigare. Även jag gillar de grönröda bilderna och statybilden. Tack Claes!

   Gillad av 1 person

 14. Superbe vigne vierge

  Gillad av 1 person

 15. Läckert röda bilder du har fotat!
  Sista bilden med den svarta statyn och den fina bakgrunden är för härlig!

  Gillad av 1 person

  • Hel oemotståndligt var det att fota detta, när jag fick syn på det. Jag gillar också statybilden, hon gjorde sig bra mot den intensiva bakgrunden. Tack så mycket Annica!

   Gillad av 2 personer


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: