A walk in the park

Tillbaka i stan efter några veckor på torpet möts jag av en förvandlad trädgård. Grannens jättebjörk har fällt sina löv på vår garageuppfart för oss att vada i och motverka lättjan. Tjocka lövmattor under körsbärsträden, nakna träd och buskar med dramatiska armar mot skyn – men Aroman lyser än förtrollande vacker i årets modefärg. Schersminen hör också den till dem som strippar sent och bakom grannens takås har visst popplarna anammat det honungsgula modet, gyllene i höstligt ljus.

Åter några arbetspass i sällskap med ljuva löv. Pust. Innan jag nu vidgar vyerna till närområdet och en sväng i parken tillåter jag mig att visa några foton från när lönnarna ännu stod och jublade och marken under fick ta del av deras rikedom.

71 kommentarer på “A walk in the park”

 1. These pics are gorgeous!

  Gilla

 2. Så vackra bilder på höstens fantastiska färger. Gult är den vanligaste i år.
  Kramar från Minton och mej

  Gillad av 1 person

  • Ja, gult var färgen både i modet och i naturen. I början av hösten fanns mer färger men de löven trillade ner snabbt. Tack så mycket Anki och kramar till er båda!

   Gilla

 3. Underbara, härliga, färgstarka höstbilder, hösten när den är som bäst!

  Gillad av 1 person

 4. Fantastiska höstfoton och härliga färger som lyser ännu starkare tack vare solen. Gillar förstås like mycket de olika perspektiven du valde. Ju, vi går också på tjocka lövmattor så fort vi lämnar huset. Är tacksam att jag inte behöver ta hand om det.
  ”Jag”, jag måste tipsa om en bok jag har i hörlurarna. En tysk författare. Eftersom boken inte finns som pocket men som ljudbok på Storytel har jag valt ljudboken. Då är det den svenska översättningen.
  Originaltiteln är ”Das geheime Leben der Bäume”. Den svenska titeln är: ”Trädens hemlige liv” av Peter Wohlleben. Det finns 20 recensioner på Bokus om boken om du vill läsa. Har inte lyssnat på hälften än men är helt såld.
  Ha en trevlig ny vecka!

  Gillad av 1 person

  • Om hur träden kommunicerar? Jag är inte förvånad. Alls. Hörde om en experiment om växternas reaktioner mot onda och goda människor. Det var tydliga utslag på elektroderna.
   Men å andra sidan blev ju lite svårare med morötterna. Lika svårt som kycklingarna 🐣 och allt annat så klart. 😀

   Gilla

  • Ja, solen var på gott humör den dagen. Man blir så full av lycka när man ser träden lyfta sina grenar mot skyn och stämma upp i vackraste höstoratoriet. Tack så väldigt mycket Kristallina! Lövmattor är vackra men väldigt tunga att ta hand om, särskilt om de är blöta.
   .
   Stort tack för ljudbokstipset, har laddat ner den nu. Det finns tydligen en om djurens hemliga liv också. Makens farfar var jägmästare, som författaren. Lustigt att han heter som han heter, passande namn.
   Tack detsamma Kristallina!

   Gillad av 1 person

 5. Fröjd för ögat. Evig skönhet. Nåväl kanske inte så evigt men åtminstone återkommande. Men kunde inte lista ut vad den där blåa saken är för vidunder. Upplys mig gärna.

  Gillad av 1 person

  • Fröjd för ögat, precis på pricken, tänk vad naturen bjuder på! De där blå är inga vidunder, men väl cykelkärror för reklamutdelning fastlåsta vid en stolpe. Snygg färg som kontrast till löven, tycker jag.

   Gillad av 1 person

   • Nu när man vet är mycket lättare att se. Håller med snygg färg. Kungsblå?

    Gilla

    • Visste inte att det fanns nåt som hette kungsblå. Ganska nära Kleinblå, tror jag.

     Gillad av 1 person

     • Kolla på google. Det är samma färg. exakt.

      The name “royal blue” was first used in 1810-1820. The “royal” in royal blue comes from England, where the hue was said to have been created for a competition to make a dress for Queen Charlotte (1744—1818). The shade of blue associated with the name has actually changed over time.

      Gilla

 6. Väldigt vackra höstbilder! Men vad är det som är fastlåst i lyktstolpen?

  Gillad av 1 person

 7. A Strong blue appears now and then in your pics. Blue plus yellow are the strongest contrast.

  Gillad av 1 person

 8. Fantastiska bilder med härligt ljus! Tänker inte precisera någon favorit – de är fina allesammans och i alla olika perspektiv! Helt underbara!

  Gillad av 1 person

  • Stort tack Anki! Jag kunde inte låta de här bilderna bara ligga, fast de var några veckor gamla. Kände att jag ju var så glad över allt som stod och lyste den dagen,

   Gillad av 1 person

 9. Träd är så fina, och alla höstens färger – mot en blå himmel specifikt.
  I dag har vi har genomgrått och dimma hela dan.
  Men då det är så här grått förstår man åter att uppskatta solen och den blå himlen då de återvänder 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja, den dagen lyste verkligen allt och jag njöt. Även vi har haft dimma och jag hade täkt bege mig ut i den med kameran, men fick lägga mig och mota migränen i stället. Vi får hoppas på lie sol igen, den här hösten är mild. Tack för din kommentar Carita!

   Gilla

 10. Så fint och färggrant det är.
  Hösten är helt enkelt otroligt vacker 👍 👍 👍

  Gillad av 1 person

  • Tack Nicki! Hösten ger mycket ur skönhetssynpunkt, men jobbar man så passerar det fort förbi. Det är skönt att kunna ge sig iväg när andan faller på.

   Gilla

 11. Många fina bilder, må jag säga!

  /Skvitt

  Gillad av 1 person

 12. Härliga höstbilder 🙂

  Gilla

 13. Hänförande bilder. Intressanta kommentarer ovan. Den där boken om träd måste jag försöka få tag i. Har läst om den, men glömt bort det. Tack för påminnelsen om inlägget.
  Må bra!

  Gilla

  • Jag har laddat ner boken och började lyssna på den, men vill ha hela min uppmärksamhet på den, så jag får lyssna dagtid. Ser fram emot det.
   .
   Jag påminde för att jag vet att du gillar den typen av bilder, Jag gick inte med håven, haha! Tack så hemskt mycket Eva och tack detsamma!

   Gilla

 14. Så fina alla men min favorit är perspektivet underifrån trädet färgerna i bladen himlen som ramar in den nedre delen av bilden. Jättesnygg bild.

  Gilla

 15. Men Åh vilka fantastiska bilder från hösten när den är som vackrast. Som det är nu med ett evigt mörker känns det allt annat än kul, så att säga… Ljuvliga bilder att beundra!!

  Gilla

  • Tack snälla Susanne! Det har blivit mörkt, det är sant. Men igår njöt jag av solen i flera timmar medan jag tog hand om löven i stan. Man umgås med löv rätt länge och intensivt när man har både hus och stuga, haha. När de står och lyser som de gjorde under min parkpromenad så går kameran varm.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: