Från mörkret mot ljuset

Innerligt tycks ha blivit ett av mina favoritord i år, men det behövs. Så: Jag hoppas innerligt att året som vi skiftar till blir ett normalare år utan detta tunga som jag inte ens orkar nämna vid namn. Jag tar som jag brukar en nyårsaftonbastu för att tvaga av mig årets smuts och kliva rosig och ren in i det nya året.

En trevlig nyårsafton och Gott nytt år mina vänner!

78 kommentarer på “Från mörkret mot ljuset”

 1. Happy New Year !!!

  Gillad av 2 personer

 2. Önskar detsamma till dig! Läcker bild 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Snygg bild. Lite suggestiv. Ja det känns som en mycket bra ide att basta bort detta år…nästa kan bara bli bättre!! För sämre känns det som att det inte kan bli….får vi innerligt hoppas.

  Gillad av 1 person

  • Ja, låt oss innerligt hoppas på ett bättre år! Jag kom nyss in från en härlig promenad och snart värmer jag bastun. En gammal tradition i vår släkt, bastubadandet. Tack så mycket Eva!

   Gilla

 4. En INNERLIG önskan om ett Bättre Nytt År! Bilden är helt underbar! Hoppas bastubadet blir skönt!.

  Gillad av 1 person

 5. En läcker bild!
  Jag önskar dig ett gott slut på det här året och önskar ett Gott Nytt År!

  Gillad av 1 person

 6. Bilden är så fin och nu hoppas vi på ett bättre år.
  Nyårs kramar från oss

  Gillad av 1 person

 7. Such a complex image of leaves at different depths in the water. I love it. This year wasn’t all bad, and next year won’t be all good, but we’ll hope for the best. Enjoy your sauna! 🙂

  Gillad av 1 person

  • Thank you Brad, I’m glad you like it! This year was very bad for many and less bad for others. I sincerely hope that next year will be better. Yes, now the sauna is waiting!

   Gillad av 1 person

 8. Gott Nytt År!

  Gillad av 1 person

 9. Gott nytt år 2021 till dig också !

  Gillad av 1 person

 10. Gott Nytt År önskar jag dig oxå / kram

  Gillad av 1 person

 11. Gott Nytt År! Låt oss innerligt hoppas!

  Gillad av 1 person

 12. Tack för ditt tysta fyrverkeri i alla färger. Med förhoppning om nya spännande motiv nästa år.

  Gillad av 1 person

  • Du såg det, kul! Jag skickar tillbaka förhoppningen till dig Hans! Många sköna promenader och fina motiv önskar vi oss!

   Gilla

 13. Ser fram emot ett gott nytt år med vackra foton från dig! 🙂

  Gillad av 1 person

 14. Önskar det samma innerligt till dig och familjen.
  Att vi får en normalare år är ju helt säkert, då när det onormala tar över så blir den automatiskt till normalt.

  Gillad av 1 person

 15. Min mamma hade varit så glad att läsa dina rader. Det var väldigt viktigt att vara helt ren när man klev över i det nya året. Annars är man självfallet smutsig ett helt år 😀
  Tack detsamma till dig och din familj! Underbart sprakande nyårsbild!

  Gillad av 1 person

  • Det är gamla traditioner i vår släkt, jag vet inte var det kommer ifrån. Nu har jag bastat, bäddat rent med manglade lakan och plockat fram nya sovkläder. Redo.
   Tack så mycket Kristallina!

   Gillad av 1 person

 16. En vacker bild i flera lager. Det gudomliga i naturen. Underbar!

  Gillad av 1 person

 17. Gott Nytt År!

  Gillad av 1 person

 18. Happy New Year!✨🧡✨

  Gillad av 1 person

 19. Då fick du till en kanvastavla till 🙂 Skulle vara en läcker fondtapet också. Då kör vi igång ett nytt år och hoppas på att andra halvåret går över till en någorlunda normal vardag igen. Gott Nytt!

  Gillad av 1 person

  • Tack så väldigt mycket Sutte! Vi får innerligt hoppas att det sker en vändning och att året blir gladare för oss allihop! Gott nytt 2021!

   Gilla

 20. Visst känns det underbart och härligt på alla sätt att vi minut för minut går mot ljusare tider.
  God fortsättning på det nya året!

  Gillad av 1 person

 21. Fina inlägg och vackra foton här hos dig.. Själv har jag kommit av mig lite det är både trögt och lågt på bloggfronten.. Såg på Facebook i förgår att vår gemensamma bloggvän Mella dog i Corona på Södertälje sjukhus den 28 december några dagar efter det att hon blev farmor igen 😢 Det känns inte bra hon var min bloggvän i flera år på Windows Live Spaces och sen här på WP plus på Facebook.. Vi har aldrig träffats i verkliga livet men det känns så hemskt ändå.. Man börjar undra vad som är meningen med allt egentligen.. Önskar dig en fin fortsättning..

  Gillad av 1 person

  • Va!!!??? Herregud! Jag har undrat och varit lite rädd men inte tänkt tanken ut. Så oändligt ledsamt, som hon kämpade med sin andning och orkade ändå vara så positiv: Så ledsen jag blir och hennes killar och grannarna som hjälpte henne…. jag gråter. Tack Nicki för att jag fick veta, jag är inte på Facebook, så det är värdefullt för mig att du meddelar mig. Ja, vi har haft andra tragiska besked, så….
   Hoppas verkligen att allt vänder snart.

   Gillad av 2 personer

   • Det hela känns så fruktansvärt orättvist.. Hon satt ensam hemma i sin lägenhet hela 2020 förutom träffa yngste sonen eller nödvändig hjälp av sina grannar ibland, dom följde alla restriktioner till punkt och pricka.. Hon älskade att handla på ica maxi med mera inte ens detta enkla nöje unnades henne..

    Och vad händer jo för två veckor sedan minns inte exakt men hon ramlar hemma i lägenheten och bryter lårbenshalsen.. Läste på hennes sida på Facebook där hon skrev ”Jag är så ledsen ligger på sjukhus och väntar på operation” och ja operation fick hon och Corona dessutom.. 😢

    Hennes yngste son fick i uppdrag sex dagar innan hon dog att sätta in en bild på älste sonens bebis nyfödde Isak på hennes facebook sida hon var så stolt, men tyvärr fick hon inte träffa honom själv..

    Jag kommer att sakna hennes småprat om ditt och datt speciellt om hennes rosa bubbla högklackade skor och ja om småsaker i största allmänhet..

    Det enda som är bra just nu hon slipper allt skit vi har runt om oss numera, men hur dåligt vi än har det så tror jag att vi alla ändå vill överleva trots allt..

    Den ena sonen har skrivit ett hjärtskärande adjö på hennes facebook och jag hoppas hon på något sätt kan se eller uppleva att vi alla saknar henne..
    Var rädd om dig och hoppas vi slipper få ännu ett skitår… Kram!!

    Gilla

    • Så sorgligt. Förmodligen var hon benskör, hon åt dåligt för att hon hade svårt att svälja och satte i halsen. Hon var så stolt över sina söner och glad över hjälpsamma grannarna och deras barn. Hon höll livsmodet uppe trots att hon inte orkade göra så mycket och i år var hon ju, som du skriver helt instängd i sin lägenhet. Det är så ledsamt att man inte ska kunna vara säker på ett sjukhus, utan riskerar att smittas och dö. Oändligt sorgligt att hennes söner har mist sin mamma och lille barnbarnet som aldrig får lära känna sin farmor. Sov i ro, Mella.

     Tack Nicki för att du berättar tack detsamma och ja, vi får verkligen hoppas att det vänder i och med vaccineringen.
     Kram

     Gilla

 22. Jag själv har funderat över ordet innerligt själv med tanke på alla tackformuleringar jag skriver till folk som skickat blommor osv i och med min pappas död. Det är ett standardord i tackformuleringar men ändå uttrycker det just vad man känner när man vill tacka. Ett innerligt gott nytt år!

  Gillad av 1 person

  • Tack Anna! Jag måste erkänna att jag nog har känt innerligt men inte använt mig av ordet men nu tycks det propsa på att få vara med. Jag hoppas innerligt att sorgen efter din pappa inte överfaller dig nu när begravningsbekymren är över.
   Ett bättre nytt år önskar jag igen och varm kram!

   Gillad av 1 person

 23. Om vi ​​alla stöder varandra blir det ett bra år. Men den som söker sin fördel till varje pris kommer att förstöra strukturen.

  Gillad av 1 person

 24. Härlig bild med alla löven i olika nyanser. Är det en bild eller en dubbelexponering? God fortsättning på det nya året och absolut hoppas vi på ett bättre 2021.

  Gillad av 1 person

 25. Fin bild som vanligt..
  God fortsättning och må detta år bli ett bättre år.

  Gillad av 1 person

 26. Vilken härlig bild!

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Tony! Det var lite märkliga förhållanden, en dammbotten delvis utan vatten, vilket innebar att det var lätt att komma nära träden vid dammkanten som tappar sina löv sent.

   Gillad av 1 person

 27. Une nuée d’insectes
  où la nature se plaît à nous jouer des tours

  Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: