Det saknade ljuset

Det länge saknade ljuset. Lite trevande, tvekande men ack så livgivande, en försmak av ljusare tider. Beställer omedelbart mer.

37 kommentarer på “Det saknade ljuset”

 1. Verkligen guld värt!

  Gillad av 1 person

 2. Helt underbart när ljuset kommer tillbaka! Nu märks det lite på eftermiddagen också. Fina ljusbilder och trädbilderna blir favoriterna. Härligt!

  Gillad av 1 person

  • Man får skynda sig ut när man anar ljuset, man vet inte hur länge det lyckas stanna. Solen kämpade mot molnen men lyckades ändå lysa upp en hel del. Och väl hemma såg jag sen att den vann ordentligt och lyste upp trädtopparna innan den gick ner. Glad blir man! Tack så mycket Ulla!

   Gillad av 1 person

 3. Älskar din första bild. Konst.
  Jag kan inte säga annat att snön är vacker. Just nu. Men sen vill jag inte veta av det. Allt blir bara fult men måste kolla uppåt så att inte bli ihjälslagen av en istapp eller täck av snöras, samtidigt som man ska kolla neråt så att man inte halkar för trottoarer inte prioriteras som man prioriterar cykelbanorna. De spolades igår natt så att den inte SKA bli halt men det gjordes inte samma sak med trottoarer så klart. Vi får bara se upp och ner.

  Gilla

  • Tack Antonia! Här var det nog mer det efterlängtade solljuset som jag var ute efter, snö fanns det inte så mycket av. Men nu kommer det mer, helt i min smak, som du ju vet. Det är väl skillnad på snö i stan och snö i omgivningarna, det är en helt annan upplevelse. Halka är inte roligt.

   Gillad av 1 person

   • Jag har ramlat och halkat tillräckligt mycket på de senaste veckorna så jag gärna slipper. Men det är inte lätt.
    Och sant skillnad mellan olika platser när det är snö. Just nu snöar väldigt så vi för se hur länge det varar.
    Imorgon börjar jag jobba efter att jag har lämnat in alla mätapparaturen och kvällen avslutas med styrelsemöte. Så det blir en riktig lång dag. Huva.

    Gilla

 4. Snyggt och kul tanke med busshållplatsen. Jag är med beställer gärna mera!! Här är det hyfsat ljust till strax före 15..

  Gilla

  • Tack så mycket Eva! Då gör vi en gemensam beställning! Mera sol, mera sol! Vi har haft väldigt grått och mörkt en lång period nu, med korta avbrott, som på julafton när solen sken.

   Gilla

 5. Har njutit av dina vackra bilder på SOLEN som jag inte sett på flera veckor. Lite snö har vi men det skall bli plusgrader och regn. Sen kallt igen och då blir det halt. Har broddar på skorna och rullatorn om det blir besvärligt.
  Sköt om er
  Kramar från oss

  Gilla

  • Det låter lite trist med regn och rusk, det ska ju vara vitt på vintern, tycker jag. Vi har fått massor i dag och om det slutar snöa ska jag försöka bege mig ut. Bra att du tänker på halkrisken! Tack så mycket Anki, var rädd om dig!
   Kramar till er!

   Gilla

 6. Fina bilder med vackra ljusglimtar av det så värdefulla naturliga ljuset.
  Här har vi haft ett konstigt ljus i flera dagar, inte molnigt men som om det ligger en grå hinna över hela ön. Dessutom har det varit över 20 grader vilket inte är så vanligt i januari och i Spanien är det snökaos. Känns som att vi lever i en besynnerlig värld just nu.

  Gilla

  • Märkligt. Kan det vara något som brinner långt bort? Vädret verkar lite bakvänt, helt klart men även annat är ju på tok. Det märktes så att folk var glada över ljuset igår, det var mycket folk ute och barn med pulkor skulle ut och testa dem. Men solen kämpade verkligen mot molnen, på en av mina bilder ser det ut som en solstrimma, men till slut vann solen och sken stort en stund. Man får glädjas åt det lilla. Tack så mycket Anita!

   Gillad av 1 person

 7. Dina bilder ger oss lite hopp om att få se något liknande snart 👍 efter ständigt gråa och regniga november och december så har vi nu lyckats få en mörkgrå snöstorm istället.. Det tjuter och viner och snön yr omkring 😵.. Har nästan glömt hur en blå himmel och sol ser ut.. Ha ett fint slut på denna helg och kväll nu 👍

  Gilla

  • Tack snälla Nicki! Jag blev så trött så jag somnade framför tv:n. Oj, har ni snöstorm!? Hos oss har snön dalat ner lugnt hela dagen. Det var verkligen helt underbart med lite sol i går, det gav lite mod och hopp om ljusare tider. Det har verkligen varit en lång gringrå period! Trevlig kväll och start på nya veckan!

   Gilla

 8. Tack för dessa vackra bilder som verkligen gör att man ser ljuset i tunneln! Underbart vackert!
  Nu blir det ju lite ljusare för varje dag som går, men om det bara är gråa moln så märker man det inte …. så lite sol är efterlängtat!
  Ha en fin ny vecka!

  Gilla

  • Tusen tack Anki! Det kändes verkligen som ljuset i tunneln. Folk var ute och promenerade och alla verkade så glada. Det märks att det är lite ljusare, tycker jag, men solen är mer än välkommen. Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 9. Härligt fina bilder att titta på.

  Gilla

 10. Du har fångat solstrålar! Då måste solen finnas kvar även om det inte syns hos oss. Väldigt vackra bilder! Jag får försöka hålla hoppet levande. Här har det våldsamt snöat som övergick i regn. Det blev en plågsam hundpromenad för oss både två ikväll.
  Ha en trevlig kväll!

  Gilla

  • Av nån anledning är det solransonering. Den finns kvar men portionerar ut sig i små kvantiteter. Kanske är det er tur snart. Det var väldigt väldigt välkommet med dessa timmar av det dyrbara ljuset! Låter inte roligt alls med regnet som avlöste snön. Vi hade uppehåll efter nattens snöande men det kommer mer nu, inte mig emot. Tack så mycket Kristallina och detsamma!

   Gillad av 1 person

 11. Vi har verkligen inte blivit bortskämda med ljus de senaste månaderna.

  Gilla

 12. Väldigt fina bilder. Samtliga.

  /Skvitt

  Gilla

 13. Här tycker jag bäst om den fina vinjettbilden. Vad för slags fröer är det?

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: