Misslyckade vinterbubblor

När det är tillräckligt kallt, minst -12°, kan man roa sig med att blåsa vintersåpbubblor. Jag har testat några gånger och ett par gånger fått riktigt lyckat resultat. Men igår gick det inte alls. Skälet var att jag hade glömt att köpa hem glycerol, vilket behövs för att göra sega såpbubblor. Sur på mig själv var jag när jag vaknade och såg att det var -14° ute, men jag greppade ändå en köpt såpbubbleblandning och gick ut för att testa. Som jag trodde, bubblorna seglade iväg som såpbubblor plägar göra och landade de utan att gå sönder så låg de bara där utan att visa tillstymmelse till de vackra mönster som blir när de fryser till. Men en märklig formation bildades till slut i änden av sugröret som jag blåste med: en bubbelkedja! Den hängde och svängde och jag försökte febrilt få fokus på den fladdriga kedjan av regnbågsfärgade bubblor. Snabba ryck innan den slet sig och seglade iväg.

Nåväl. Det kanske inte ges fler chanser i år, men jag tänker i alla fall skaffa mig en flaska med glycerol så att jag är beredd.

50 kommentarer på “Misslyckade vinterbubblor”

 1. Så häftigt!

  Gillad av 1 person

 2. Det där skulle man ju vilja pröva på. Jättefint och kul!

  Gillad av 1 person

  • Jag kan verkligen rekommendera att leka med såpbubblor på vintern. Men, som jag skrev, det måste vara rejält kallt och så behöver man ha gjort ett såpbubblevatten som ger hållbara bubblor. Tack Eva!

   Gilla

 3. Kjedjan är häftig. Minns dina bubblor från tidigare vintrar. Det blir säkert kallr igen.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Den var verkligen en överraskning, har aldrig sett något liknande. Kul att du minns mina frysta bubblor! Vi får se om det fryser till igen, -15° är bra för frysta bubblor.
   Tack Anki och kramar till er!

   Gilla

 4. Vilken otroligt rolig bild det blev! Häftigt! Tittade in på ”Vinterglädje” och minns med glädje de bilderna!
  Efter några milda vintrar så har jag helt glömt det här med såpbubblorna – måste komma ihåg att köpa hem glycerol. bara ifall att!
  Önskar dig en fin lördagseftermiddag/ kväll!

  Gilla

  • Du må tro att jag blev förvånad när bubbelkedjan plötsligt bildades! Och att jag sen lyckades få till en bild, när den viftade omkring, det var riktigt utmanade. Bubblorna i Vinterglädjeinlägget är nog de mest lyckade med fantastiska mönster, dem är jag glad över. Lätt att glömma, det blev inget förra året för mig heller. På torpet har jag glycerol, då kan jag lätt blanda till en stor bunke med såpbubblevatten till de små.
   Tack detsamma Anki, jag ska snart basta!

   Gillad av 1 person

 5. Men åh vilken läcker bubbelkedja! Härliga färger också! Detta provade jag för flera år sedan och lyckades få till en bubbla som fastnade på balkongräcket 🙂 Det gick inte förrän det var 14 minus ute, så kallt blir det ju nästan aldrig här. Jag gjorde såpbubbelblandningen själv då. Det kan gå med ljus sirap också, i stället för glycerol, det hade jag då, plus diskmedel och vatten. Men proportionerna kommer jag inte ihåg.

  Gilla

  • Jag tänkte på sirap men orkade inte börja testa, jag vet ju att det funkar bra med glycerol. Mina allra första bubblor fick inga fina mönster men sen har jag lyckats några gånger, här är en länk om du inte har sett dem:
   https://baraenbildavmig.wordpress.com/2019/01/21/vintergladje/
   Jag minns inte heller hur mycket av varje man ska ta, men det går ju att googla fram det. Jag vet att jag har skrivit ner det men kan inte hitta receptet. Tack Ulla och trevlig helg!

   Gilla

 6. Kul! Du försökte igen som förra året. Kan se dig där du står och febrilt jobbar med projektet, ha…ha… Väldigt lyckade, misslyckade vinterbubblor! Ha en trevlig helg!

  Gilla

  • Jag kunde inte låta bli, men var mäkta irriterad på mig själv för att jag inte hade tänkt på att kolla glycerolet. Jag tror inte jag gjorde något förra året, men 2019 blev det lyckat. Tack så mycket Kristallina och tack detsamma, jag ska snart hoppa in i bastun för att mjuka upp min onda kropp. Den tyckte inte om att sortera böcker.

   Gillad av 1 person

 7. Oj, vad häftigt med bubbelbaden 👍

  Gilla

  • Tack så mycket Ann! Det var roligt att leka ett tag, även om jag inte fick till det önskade resultatet med frysta bubblor så blev det en rolig effekt med bubbelkedjan.

   Gillad av 1 person

 8. Konst är konst. Även i ändlös bubbelform. Snyggt med regnbågens alla färger. Och gillar även den andra bilden som är lite blyg.

  Gilla

  • Tack för din fina kommentar Antonia! Ändlös ser den ute att vara på bilden men den slutar vid skålen och svajade som bara den i vinden. Ja, den var kanske lite blyg den lilla bubblan som sökte stöd av krukan.

   Gillad av 1 person

 9. Tack för ett bra tips på nya experiment.

  Gilla

  • Varsågod Stefan! Det är bara det att man får lov att vänta på att det blir riktigt kallt. Ser att jag har fotat bubblor ett år i mars, annars är det januari som har gällt.

   Gilla

 10. Nu har jag kollat länken, jag såg inte att det var en länk i texten ovan.
  Men vilka fantastiska bubblor du fick där! Det var ju verkligen lyckat, så underbara!

  Gilla

  • Förr var det lätt att byta färg på texten för att markera en länk men det jag hittade nu var fettad stil och det syns inte så bra när texten är vit.
   .
   Det var hemskt roligt den dagen, att se när mönstren framträdde, som trolleri, väldigt fascinerande. Tack Ulla, kul att du kollade!

   Gillad av 1 person

 11. Skulle gärna vilja, men har aldrig provat. Fast förutsättningarna här är inte de bästa vad gäller temperaturen.

  Gilla

  • Jag tror att det var för fem år sen jag prövade första gången, såg det hos en annan bloggare. Men det är som du skriver, det behöver ju vara ordentligt kallt. När jag prövade häromdagen så hade temperaturen krupit upp till -10° och det är för varmt. Men kul är det, så fantastiskt att se hur bubblorna får sina vackra mönster som genom ett trolleri.

   Gillad av 1 person

 12. Icy games 😀
  Greetings
  Gerhard

  Gilla

 13. Den bilden är inte det mista misslyckad. Tvärt om!
  Och originell.

  /Skvitt

  Gilla

 14. Den lilla bilden är också magnifik.

  /Skvitt

  Gilla

 15. Fint ändå! Hoppas du får chansen att göra frusna bubblor senare i vinter!

  Gilla

  • Bubbelkedjan var en rolig överraskning, men jag hade ju hoppats på mycket mer. När jag tittar på de inlägg där jag har testat tidigare så är bara ett inlägg från mars, de andra i januari. Glad skulle jag bli om vi fick några riktigt kalla dagar, men det är nog att hoppas på för mycket. Tack Inger!

   Gillad av 1 person

 16. Gillar din bubbelkedja.. 💕

  Gilla

  • Haha, jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Min man försökte hitta glycerol till att göra sega såpbubblor med, det ska visst bli kallt, men det var slut på apoteket, tyvärr.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: