Efter regn kommer sol

Lite allergisk mot uttrycket i rubriken, när det används slentrianmässigt som tröst eller liknande, är jag, för det är långtifrån sant. Men här stämde det. Efter hällregnet som tinade bort det mesta av snön som vi hade gott om blev det en solig och kall dag – med isgator och isfläckar att se upp för. Kullarna i Gamla Uppsala blev utflyktsmålet för dagen.

De två

Vandraren
Bänken
Isstig
Spåris

51 kommentarer på “Efter regn kommer sol”

 1. Fantastiska bilder med de fina färgerna. Det ser väldigt halt ut så ja hoppas du är försiktig.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack Anki! Det var väldigt halt, men om man gick på sidan om var det tinat. Och på många ställen var det ordentligt sandat. Och nu har vi gott om snö igen.
   Kram till er båda

   Gillad av 1 person

 2. Fin värme i bilderna trots kylan.

  Gillad av 1 person

 3. Så vackra bilder!

  Gillad av 1 person

 4. Favoriten är de första bilden. Harmoni.
  Solen är ju ALLTID på sin plats. ALLTID!!! Det är bara lite skräp som kommer framför den lite då och då.

  Gillad av 1 person

 5. Vackra bilder med vackert ljus! Det ser väldigt halt ut på den sista bilden. Fint med människorna på kullen på den första bilden, ger ett mäktigt intryck.

  Gillad av 1 person

  • Det var en otroligt hal dag. det gällde att se sig för och ha koll på fötterna. Tack och lov fanns de islösa partier och gott om sand på trottoarerna. Jag gillar foton med den lilla människan ute i naturen. Jag tror att det finns människor i åtminstone tre bilder, tydliga i två. Tack så mycket Ulla!

   Gillad av 2 personer

 6. Very nice color and composition. I truly love it. Thanks for sharing

  Gillad av 1 person

 7. The title I can read in German 🙂
  Spåris: Very nice!

  Gillad av 1 person

 8. Underbara bilder! Härligt ljus!

  Gillad av 1 person

 9. Så vackert som helst! Gillar alltid träd som siluetter och vilken underbar himmel du fick med också. Exakt så små som i första bilden är människan i det stora hela. Ha..ha…

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla Kristallina! Egentligen ska man inte gå på dessa gravkullar, men när de ändå gör det, så kan man försöka få med dem på bild. Det har ju inte varit så många såna här dagar på länge så det var så skönt, så ljuvligt att gå ute och bara njuta och fota. Och silhuetter är lite speciellt när träden är som skulpturer.

   Gillad av 2 personer

 10. Kan man inte ana lite vår långt in i de himmelskt vackra bilderna – trots allt!?

  Gillad av 1 person

 11. Gamla Uppsala är en sådan där plats som jag har kvar att besöka. (Det finns så många!) Skulle gärna se platsen i lågsäsong som nu. Jättefina bilder som vanligt. Bäst gillar jag den första med de två träden i förgrunden och de två små människorna i solnedgången. Harmoniskt och vackert!

  Gillad av 1 person

 12. Magiskt vackra bilder.

  Gillad av 1 person

 13. Vilken fin plats! Och ljuvligt vackra och varma bilder. Kan tänka mig att platsen idag ligger täckt i snö… Det har ju kommit en del och mer på väg hörde jag på nyheterna. Sonen som jobbar på Arlanda är inkallad extra pga snöfallet.

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla Susanne! Skulle tro att det är tjockt med snö, det har ju kommit massor överallt i landet, många dagars snöande, så vackert. Kan tro att det är besvärligt för flyget och alla banor som ska hållas snöfria.

   Gillad av 2 personer

 14. Väldigt fina bilder ser rofyllt ut.. Själv var jag på Waldemarsudde i helgen blev så fint tack vare vädret.. – 10 gnistrande sol och knarrande snö under fötterna, det är så vintern ska vara tycker jag.. 😊 👍

  Gillad av 1 person

  • Det är underbart med sånt väder! Det där knirrknarret får man inte uppleva så ofta under en vinter, men nu tycker jag att det har varit många sådana dagar, då jag bara har njutit. Tack så mycket Nicki!

   Gillad av 1 person

 15. Kala trädstammar är så fina, estetiska.
  Men hjulspåren på isen gillas också starkt!

  Gillad av 1 person

  • Nakna träd är skulpturala, det här var när regnet hade tinat all snön och bara is fanns kvar. Nu har det snöat och snöat och snöat så allt är så vackert. De isiga hjulspåren fanns på en parkering så där gällde det att hålla tungan rätt i mun. Tack Carita!

   Gillad av 1 person

 16. Vackra bilder på träden.

  Gillad av 1 person

 17. Gillar särskilt den översta med de böljande kullarna, de två träden och människorna på den bortersta kullen.

  Gillad av 1 person

 18. Jag har bara passerat dessa på väg till och från Stockholm jag har aldrig stannat upp. Det blev jag sugen på att göra…. men det är ju några timmars bil så när man nästan är framme efter typ 12 timmar vill man bara komma fram hi hi så snygga och lite dramatiska bilder. Läckert ljus.

  Gillad av 1 person

  • Jag förstår så väl att det inte är lätt att stanna när man har åkt så långt. Men ingen fara, de står kvar, kullarna, du hinner se dem. Tack så mycket Eva!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: