Bubblar vidare

Nya försök med vintersåpbubblor, men inte heller nu var det tillräckligt kallt för att jag skulle få till de vackra bubblor jag var ute efter. Bäst frös det till i den fula ögla jag knåpade ihop av en piprensare. Glycerol hade jag ju inte men jag tog sirap, med den följden att snön där bubblorna landade fick gula fläckar som var misstänkt lika något annat.

Sen fick jag för mig att jag skulle testa med karamellfärg, men då ändrades förstås ytspänningen och inte såg jag någon större förändring av färgen. Roligt var det, men nu tror jag att jag ger mig, om det inte smäller till och blir riktigt kallt. Nu har jag fått tag i glycerol så vem vet, kanske ändå värt ett nytt försök.

68 kommentarer på “Bubblar vidare”

 1. Vilka konstverk! 👍🏻👍🏻👍🏻

  Gillad av 1 person

 2. Bra kämpat och det blev ju ändå fantastiskt fina bilder. Ja, jag vet vad du egentligen vill se men de här är också himla snygga!
  Har ska det bli ännu kallare med varje dag som går. Du kanske får ett nytt tillfälle att testa.

  Gillad av 2 personer

  • Tack för uppmuntrande ord Kristallina! Det är lite roligt att testa trots allt, fast jag egentligen vet att det ska vara kallare för att bubblorna ska orka frysa till och bilda mönster. Visst är det fint med kristallerna hur som helst, det är så fascinerande att se hur de växer fram och när solen lyser är det extra roligt, så härligt ute. Det är kallt även är men det fattas några grader.

   Gillad av 1 person

 3. Vacker och original !

  Gilla

 4. Du lyckades bättre än jag, så vackra mönster du ändå fått fram. Jag var ute på balkongen i morse och provade. Fick några halvbra bubblor, 10 minus.
  Men visst är det kul att prova. Kanske gör ett nytt försök i morgon igen 🙂

  Gillad av 1 person

  • De här bilderna är från två olika gånger, det har nog varit mellan -10° och -12°, med stigande temperatur båda gångerna. När jag blåste med sugrör så försökte jag hålla bubblorna kvar för att kunna se när de frös till, men efter en stund ramlade de ner. Blir det riktig kyla så kanske jag ändå försöker, i morgon blir det inte. Ska kolla dina bilder, tack Ulla!

   Gillad av 1 person

 5. Häftigt!

  Gilla

 6. Amazing set!! 🙂

  Gilla

 7. WOW … såå snyggt! Fantastiskt bra jobbat! Kanske dags att göra ett försök – många år sen senast 🙂

  Gilla

  • Det kanske blir tillräckligt kallt nån dag så du får tillreda din blandning och ha i kylen, den mår bra av att stå ett tag. Tack så hemskt mycket Anki, det är lite tålamodskrävande men också roligt.

   Gillad av 1 person

 8. Great idea!! Thank you so much for sharing! I envy you the snow …❄️
  Wet greetings from foggy and much too warm North Norfolk,
  Dina
  The Fab Four of Cley
  🤗🤗🤗🤗

  Gilla

  • I am so glad for the snow, I just love it. I hope that you’ll get some soon. Playing with soap bubbles in winter is so fun, but it must be cold, at least -14° Celsius. Thank you so much for visiting my blog and for your nice comment Dina!

   Gilla

 9. Tycker du har lyckats bra och de är små konstverk. Det blir nog kallt igen vi hade -17 kl.08 idag
  Kramar från oss

  Gilla

  • Visst är de vackra och som små under, simsalabim så träder mönstren fram efter att det först inte blivit någonting. Glad blir man. Oj, så kallt ni hade! Vi har nog bara haft ung, -12°. Tack så mycket Anki och trevlig helg!
   Kramar till er båda!

   Gilla

 10. Wow…otroligt vad du kan åstadkomma med lite sopa. Hur många händer behövs till det?

  Gilla

 11. Häftiga bilder!

  /Skvitt

  Gilla

 12. Wow magnifique et magique!!!

  Gillad av 1 person

 13. Så häftigt och vackert. Tack för fototipset.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Stefan! Det är jättekul med vintersåpbubblor, det måste bara vara minst -14° för att bubblorna ska få fina mönster. Men i en ögla visar sig mönstren vid kanske -10°.

   Gilla

 14. Fantastiska bra bilder.

  Gillad av 1 person

 15. So cool, I was making these the last couple of days also.😊

  Gillad av 1 person

 16. Fina bilder.. jag längtar efter att få tillbaka min fotograferings lust.

  Gillad av 1 person

 17. Sådana fantastiska experiment du gör! Jag vill också! Få tid – för sånt!
  Men tills dess, njuter av dina konstverk.

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla Carita! Det är fördelen med att ha jobbat klart, att man rår sin tid, åtminstone delvis. Du har något att se fram emot, men du måste komma ihåg att inte jobba för mycket

   Gillad av 1 person

 18. Din fantasi är det verkligen inget fel på och bilderna berättar om ditt knep och knåp.. Jättefina 👍👍👍 kram!! 🤗

  Gilla

 19. WOW, really well done. For such soap bubble pictures you need freezing temperatures, we suppose. Unfortunately we have it hardly colder than minus two here at the coast. But we will play around with a lens ball in the snow this afternoon.
  Thanks for sharing your beautiful pictures.
  Keep well
  The Fab Four of Cley
  🙂 🙂 🙂 🙂

  Gillad av 1 person

  • Thank you so much Klaus! Yes, it must be very cold, about -15° C to get ice bubbles. I tried again this morning but without any luck. Sounds fun to play with a lens ball in the snow. Thanks for visiting my blog and for your nice comment! Take care!

   Gillad av 1 person

 20. Häftiga bilder! Jag testade med bubblor för ett par år sedan men lyckades aldrig få till dem.

  Gillad av 1 person

  • Bubblor blir det ju, men de vill inte frysa vackert om det inte är väldigt kallt, helst kring -15°. Jag har testat ett par gånger den senaste tiden, men det vill sig inte riktigt. I öglan funkar det och det är ju vackert så. Tack tant Augusta!

   Gillad av 1 person

 21. For noen utrolige bilder du har skapt. Helt annerledes og neste hinsides vakre. Regner med at det er kaldt!

  Gillad av 1 person

  • Tack så väldigt mycket Otto! Det var tyvärr inte tillräckligt kallt för att skapa vackra kristaller i bubblorna, men i öglan gick det bra. Det krävs nog minst -14° för att bubblorna ska frysa till. Men det är roligt att leka lite.

   Gillad av 2 personer

 22. DEs bulles et des plumes, l’hiver t’inspire, magnifique ;o)

  Gilla

 23. Så fina du lyckades jättebra. Det är inte enkelt att båda skapa bubblor och hinna fota dem samtidigt, skickligt. Jag har gjort detta en gång förra vintern det är så kul! Men kallt om fingrarna hi hi. Men klart värt det!!!

  Gilla

  • Jag har ju gjort det några gånger så jag har mina tricks. På ena handen, den som håller blåsverktyget, har jag en yllefingervante. Den andra handen har en smidigare av skinn, för att kunna fota utan att behöva frysa om händerna. Jag tycker inte att jag lyckades få till det som jag ville, det blev inte bra hela bubblor med fina mönster, men i öglan bildades det ju vackra kristaller. Det behöver vara kallare, så det är passerat för i år. Tack så mycket Eva, det är kul att leka, men ganska tålamodsprövande!

   Gilla

 24. Men det blev ju många vackra bilder ändå! Jag gillar den bäst som ser ut lite som ett konstägg av glas. Fjärde bilden uppifrån om jag minns rätt.

  Gilla

 25. Nej, femte bilden uppifrån, var den jag syftade på.

  Gilla

  • Om man tittar inne på bloggen så har ju bilderna namn, men i gengäld ser man dem stora i läsaren. Det där var början till att bli bra, men sen sprack den nog. Jag har testat en gång till lite snabbt, och några bubblor frös lite trevande men inget superbra. Tack så mycket Inger!

   Gillad av 1 person

 26. Titeln silver och blått är vacker.
  Du verkar ha haft riktigt kul mrs.J.?!:)

  Gilla

  • Tack Ms Babs! Det är roligt men tålamodsprövande att leka med bubblor på vintern. Det som avgör resultatet är kylan och såpbubblelösningen. Och tålamodet, som sagt.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: