Stövlar på

Efter en längre period med otroligt vackert vinterväder försvann snön i ett nafs, den formligen rann bort lagom till sportloven. ”Hej Julia vi gå med stora stövlar på…” nynnar jag när jag kliver omkring i små sjöar och stora pölar på gångvägarna. Jag ser nog ingen annan som har tagit in att när snön smälter är det stövlar som gäller. Folk klättrar uppför slänter i fåfänga försök att hitta omvägar för att komma torrskodda förbi det som nyss var snö. Jag roar mig kungligt när jag plaskar i pussarna och spanar efter fotomotiv: ”Hej Julia vi gå med barnasinnet på…”

Snösörja
Januaripöl med himmelsspegling
Februaripöl i annat ljus
Gyllene göl
Elegant spret
Poppelpöl
Sandig himmel
Grustall
Grönt i blått
Isvatten

39 kommentarer på “Stövlar på”

 1. Det finns alltid nåt nytt att betrakta om man anpassar sig och sin utstyrsel efter miljö och väder. En fint sammanhållen serie som vänder tråkigt slask till nåt vackert och positivt. De sista två bilderna står ut för sig själva.

  Gillad av 1 person

  • Det är spännande att se vad man hittar när miljö eller väder skiftar. Det är en fördel om man har gott om tid förstås. Tack så väldigt mycket Hans, bilden ”isvatten” tycker jag själv om.

   Gillad av 1 person

 2. Vilket bra tema, roligt att följa och se se vad du funnit på dina promenader. Jag blev extra förtjust i ”elegant spret” och ”grustall”. Jag tillhör dem som hoppar mellan pölarna för tillfället, har haft rejäla vandringskängor (tålde vatten) som jag just slitit ut och har inga bra stövlar att ta till.

  Gillad av 1 person

  • Kul att du gillar serien Maria! Så kan det ju vara, att man inte har hunnit skaffa stövlar eller ens hunnit notera att de behövs. Vattentäta vandringskängor är något jag borde investera i. Roligt också att höra vad folk fastnar för i en bildserie, tack Maria!

   Gillad av 1 person

 3. ”Barnasinnet” var mycket bättre än ”stora träskor”.
  Härliga och vackra speglingar som få människor lägger märke till. Underbar ”efter snö kommer vatten” serie! Ha en trevlig torsdag!

  Gillad av 1 person

  • Det är en rolig liten visa, tycker jag, och jag undrar om ett barn förstår vad ”trässkor”, som det uttalas i visan betyder, haha. Tack snälla Kristallina för din fina kommentar! Den här dagen har varit eländig från början till slut så jag hoppas att morgondagen blir bättre, makens födelsedag för övrigt. En trevlig kväll och morgondag önskar jag dig!

   Gillad av 2 personer

   • Tack detsamma och Stort Grattis till din make! Dagarna är ändå ganska trista nuförtiden. Morgondagen måste bli bättre när dagen var eländig.

    Gilla

    • Tack Kristallina, jag framför ditt grattis i morgon. Vi får hoppas på en bättre morgondag. Som Scarlett O’Hara säger: ”After all, tomorrow is another day!”

     Gillad av 1 person

 4. Jag älskar din upp och nervänd värld i svunnen snö.

  Gilla

 5. Jag har inte hittat någon annan som kan se skönhet i detta, i mitt tycke, usla töväder utan sol. Jag vill ha snön kvar men dina bilder visar på en glipa mot härligheten i detta trista!

  Gilla

  • Jag blev helledsen när allt gick från strålande vitt till bedrövligt grått, men ut måste jag ju och dagen då bilderna är tagna kämpade solen bakom molnen och skymtade en aning ibland. Jag vet ju sen förr att vattenpussar är till för att plaska i och att varje pöl rymmer en del av just härlighet, hur den artar sig beror på hur jag närmar mig den. Tack Mrs Universum!

   Gillad av 1 person

 6. Har njutit av dina vackra bilder på slasket. Det är så vacker när himmel och träd speglar sej i vattenpölar.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Det är alltid roligt att kika i dem när man närmar sig och se vad de fångar upp. Motivet ändrar ju sig också alltefter att man kommer närmare. Ibland får man backa och börja om när speglingen försvinner om man kommer för nära. Tack så mycket Anki!
   Kramar till er!

   Gilla

 7. Den 3:je med den blå himlen som inslag fastnade jag extra för. Så fina alla vatten reflektioner är. Vi har haft 7 plusgrader i dag med strålande sol 😎 vårvintern när den är som bäst. Men det lär bli halkigt inatt …

  Gilla

  • Den bilden är tagen precis en månad tidigare, på samma plats som bilden under. Kul att jämföra. Strålande sol och snö är ju precis det vädret man drömmer om. Vi hade en fantastisk vinterperiod med lagom många minusgrader och många dagar med sol. När plusgraderna kom så smälte snön direkt med mycket vatten som följd. Det är ju det där med halkan, man får lov att ta det försiktigt. Tack så mycket Eva!

   Gilla

 8. Håller med dig helt och hållet nu är det stövlar som gäller.. Helt otroligt känns det som, förra veckan is och -12 nu är det helt plötsligt knappt någon snö och 9+.. Känns som om man inte hann med riktigt.. 🥴

  Gilla

  • Precis så, för mig gick det för fort. Jag hade velat ha snö lite längre, nu får vi hoppas att det inte håller på fram och tillbaka. Stövlar är ett måste om man ska kunna gå var man vill. Jag tycker att det blev för varmt på en gång, knasigt nog har jag hållit mig inne, känner mig plötsligt bländad.

   Gilla

 9. The last pic especially is great! Like art.
  But all of them are great. You can not name a single one which is not interesting. Good series!
  I never tried this, variations.
  15 years ago I had ideas to take portraits from people through objects which hinder a clean look. Maybe in a broken glas, a fine woven cloth, overwritten throgh something inbetween. I had about 120 ideas, all written on an evening with my girlfriend at that time. ”Drunken ideas.”
  But i never used these ideas , because I had no models anymore.

  Gilla

  • I think that your series of insects are variations, but I see what you mean. Interesting ideas of pictures through something, you can still do it, photos of your wife, or after C, other people. Great idea!
   .
   I just had to go out and look att the puddles when the snow melted. I was so sad and disappointed, I wanted the winter to last. But with my Wellingtons on I could really enjoy it and I found a lot to take pictures of. Thank you so much Gerhard!

   Gillad av 1 person

 10. Många vackra bilder på träd som speglar sig i pölar. Den med elegant spret är nog den som jag gillar bäst den här gången.

  Gilla

 11. Så många vackra ”tavlor” du hittat i pölarna. Grustall, så läcker! Och Isvatten blir så vackert marmorerad när man förstorar upp den. Så fint!

  Gilla

  • Stort tack Ulla! Man får göra det bästa av situationen, jag ville ha snön kvar men vattenpölar kan ju vara roliga också. De där brutna vattenspeglingarna, när vatten rör sig, blir väldigt vackra tycker jag, roliga att spana efter. Vad gäller grustall så var det inte mycket vatten just där, men ändå en bra spegling som fortsatte i blött grus.

   Gillad av 1 person

 12. Fint med speglingar, men vilken skillnad det blir utan snön.

  Gilla

  • Det blir en påtaglig skillnad. Nu är det mesta bara grått även om vissa vårtecken anas. Nog kunde väl snön fått glädja oss ett tag till. Tack Claes!

   Gillad av 1 person

 13. nå väl, har inga stövlar men cykel på tre hjul som flöt igenom en riktigt stor vattenpöl,
  medans damer och herrar förtvivlat försökte undvika att bli blöt om fötterna genom att gå på sidan
  om ”havet” med rullatorer och käppar.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: