Isterapi

Tillbaka till dammarna. Ännu en stilla frusen värld, ett andrum utan änder.

52 kommentarer på “Isterapi”

 1. Urtjusiga bilder. Det med änder och andrum var mycket fyndigt!

  Gillad av 1 person

  • Tack Eva! Jag hade ju ett inlägg tidigare, den 15 december, som jag kallade andrum. Då fanns det änder där. Det får nog tina lite mer innan de kommer tillbaka.

   Gillad av 2 personer

 2. Lite sliten kommentar, men helt underbara bilder. Den första rymmer så många dimensioner och uttryck att man nästan tappar fotfästet.

  Gillad av 1 person

  • Tack så väldigt mycket för din fina kommentar, Hans, den gläder mig. Det var nog främst den första bilden jag ville visa, jag blev förtjust i den själv, mycket som fanns på plats samtidigt.

   Gillad av 1 person

 3. Vackra bilder! Jag gillar den översta bäst. 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Håller med Hans. Jag ser minst 3 dimensioner i första bilden. Ett fryst ögonblick och tiden har stannat. Gillar dit böljande avslut mycket. Toppen bilder! Hoppas ni mår bra och allt har lugnat ner sig.

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack Kristallina! Det är svårt att reda ut vad som är vad, men en del är en spegling av ett alträd som står i dammen. Sen finns där is, löv och annat som flyter i vattnet som väl flyter på isen. Det böljande är gammalt gräs som växer på det som vanligtvis är öar i dammsystemet och ibland under vatten. Jag gick alltså omkring på områden som annars är dammbotten, klättrade och klängde, bästa sortens äventyr. Då kom jag åt områden som vanligtvis är vattenfyllda. Spännande. Vi mår hyggligt, det är lugnt, tack igen Kristallina!

   Gillad av 2 personer

 5. Den första bilden är ren saga. Jag gillar de andra isvärlden med men första bilden rör mig mycket. Impressivt.
  Jag kunde ha den i mitt vardagsrum.

  Gillad av 1 person

 6. Så vackra bilder och fina mönster, är nyfiken på första bilden, förstår inte vad de färgade lila och orange delarna är? Sirligt och vackert!

  Gillad av 2 personer

  • Det är fjolårslöv som flyter omkring i dammen, en del på vattnet och en del en bit ner. Sen är det is och den svarta växten är helt enkelt en spegling. Olika lager. Det blev en drömsk och sirlig effekt, alens grenar var späda. Tack så mycket Maria!

   Gillad av 2 personer

   • Är så självklart när du berättar och jag ser det tydligt nu, tack för förklaringen och nu kan jag välja att gå tillbaka och se det drömska igen 🙂

    Gillad av 2 personer

    • Ibland är det inte lätt att se det självklara, särskilt inte på ett foto. Det drömska framstod för mig så fort jag såg motivet, det var ett sånt där litet lyckoögonblick.

     Gillad av 2 personer

 7. Älskar den översta bilden! Den är så vacker! Bladen som färgklickar mot de svarta grenarna och isen som skapar det lite diffusa och mjuka i bilden. Den bilden hade verkligen varit vacker som en canvastavla på väggen.

  Gillad av 1 person

  • Som jag har skrivit här i kommentarerna så var det främst den bilden jag ville visa, den blev lyckad. Många saker stämde. Speglingar är ofta vackra, men här var det just detta med flera lager och, som du skriver, isen som skapar det drömska i bilden. Fjolårslöven i speglingar har jag fotat i den här dammen tidigare, med jag har inte lyckats få till en bra bild, alltid något som har stört. En vacker dag tar jag tag i detta med att göra tavlor av vissa foton. Tusen tack Ulla!

   Gillad av 2 personer

 8. Wonderful set!; the first one is outstanding! 🙂

  Gillad av 2 personer

 9. Mycket vackra bilder där den översta tar priset. Även de du namngivit som ”Fruset”, ”Dammöar” och ”Ihopkrupna” är väldigt fina. En härlig samling isterapi och som så ofta, spirituella rader därtill.

  Gillad av 1 person

  • Det är skönt att kunna ta sig ut i naturen för att rena sinnena och njuta av allt vackert. Det helar. Den översta bilden blev jag glad över. Två timmar gick jag omkring i området, på ställen där jag vanligtvis inte kommer åt för att de är vattentäckta. Ett litet vardagsäventyr. Tack snälla Anita för din fina kommentar!

   Gillad av 1 person

 10. Många fina bilder och gillar också den första.
  De andra är också fina.
  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Du lyckas inspirera varje gång 🙂

  Gillad av 2 personer

 12. 😂 först läste jag ”ister-terapi” och blev lätt förvirrad. Trevliga bilder

  Gillad av 2 personer

 13. Vad fint 👍 du har verkligen lyckats fånga is på ett vackert sätt.. Det är så roligt att titta i alla bloggar och se alla motiv som folk tolkar på sitt eget lilla vis.. Man får också mycket tips.. Och ja dina is foton var riktigt bra..

  Gillad av 2 personer

  • Jag har ju en svaghet för is, men har i år knappt fotat någon. Vid de här dammarna låg isen kvar, de är skuggade av höga träd. Visst är det roligt att se hur ett ”tema” blir olika efter vilka personer vi är och hur vi ser på det. Tack så mycket Nicki och trevlig helg!

   Gillad av 1 person

 14. kalligrafi känns som en hyllning till livet.

  Gillad av 2 personer

 15. Vackra bilder som får mig att stanna upp en stund. Trots isiga bilder så är det ett vårtecken om något. Provade själv igår och det är härligt kreativt att stanna upp och se filurer och mönster i isen som naturen skapat. Sen vad dom passerande människorna tänker, när dom går förbi och ser mig stå där och stirrar rakt ner i den leriga vattenpölen som täckts av is… Jaja, det bjuder jag på 😉 Underbar bildserie! Jag njuter och inspireras! Ha det gott!!

  Gillad av 1 person

  • Visst är det kul att leta efter motiv i pölar och diken, både speglingar och ismotiv! Jag har en känsla av att nuförtiden när så många fotograferar så är det inte lika konstigt att stirra ner i en pöl som tidigare, haha. Tack så väldigt mycket Susanne och tack detsamma!

   Gillad av 2 personer

 16. Så underbara bilder. Den första är suggestiv jag hinner tänka att kvistarna är dekorerade…molnen brinner och vattenpussen…. Den ska du ha på väggen eller ge bort som en tavla till någon du håller av. Så fantasifull bild.

  Gillad av 2 personer

  • Kanske är det påskris dekorerat med fjolårslöv, haha. Tack snälla du för dina tankar och fina ord Eva! Det gör mig jätteglad, så roligt att du gillar den och även de andra!

   Gillad av 1 person

 17. Ditt översta fotografi är jättevackert. Det är de allesammans, såklart, men jag älskar färgerna i den första bilden. Nästan lite sagoaktig.

  Gillad av 2 personer

 18. Den översta bilden är fantastiskt fin med ljus, färger och olika lager 🙂

  Gillad av 1 person

 19. Drömskt – vackert!

  Gilla

 20. Superbes images !!!

  Gilla

 21. Jag älskar! Tack för alla känslor du förmedlar med dina fina bilder som vi alla var och en får tolka in själva.

  Gilla

 22. Marvelous eye for patterns. I too love looking at ice in it’s many forms.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: