Giftigt vacker

Ännu i knopp, en av vårens första skönheter.

32 kommentarer på “Giftigt vacker”

 1. Den är så fin men farlig.
  Kramar

  Gillad av 1 person

 2. Ni ligger lite före oss !!!

  Gillad av 2 personer

 3. Ljuvligt vackert! Jag kollar alla buskar och träd men hittills kan man bara ana att knoppar är på väg. Underbart fotat!

  Gillad av 1 person

  • Det slår mig att jag fotade trollhassel i blom i början på månaden. Den här blev jag förvånad över, en av flera hade knoppar, de andra inget synligt. Tack så hemskt mycket Kristallina, jag blev så glad över att få syn på knopparna, de är nästan vackrare än själva blommorna!

   Gillad av 2 personer

 4. Härligt att titta på dina så vackra bilder.

  Gillad av 2 personer

 5. Det är svårt att tänka sig att något så vackert är giftig. Tibast är en ny blomma för mig, men jag lär mig av er andra varje dag. Fint fotograferat och wow, för den ljuvligt lila färgen. Växer tibasten i din trädgård eller i det vilda?

  Gillad av 2 personer

  • Många av våra giftigaste blommor är väldigt vackra, så det gäller att se upp. Tibasten växer vild i skogar och ofta i skogsbryn. Den här hittade jag vid en skogsväg på landet där vi har vårt torp. De blommar på bar kvist och ofta medan det finns snö kvar, så det är roligt att få syn på dem. Utslagna är blommorna rosa. Tack så mycket Sandra!

   Gillad av 2 personer

 6. Åh vilken härlig färg på knopparna! Jag är svag för de färgtonerna. Den näst sista bilden är ljuvlig, det känns nästan som knopparna vill komma ut ur bilden 🙂

  Gillad av 2 personer

  • Jag har nog aldrig sett tibasten i knopp tidigare och blev nästan hänförd över färgen. Jag önskar jag vore där för att kolla om blommorna är mörkare än de brukar. Tusen tack Ulla, kul att du tycker om den bilden, den var lite knepig att ta, skärpan hamnade fel hela tiden, haha.

   Gillad av 1 person

 7. Vackra! Är det tibast?

  Gillad av 1 person

 8. Så vackert! Härliga färger

  Gillad av 2 personer

 9. Så fina bilder på den vackra växten! Jag hörde talas om just Tibasten för typ 10-15 år sen när jag såg dom för första gången i den gamla trädgården bredvid stallet där vi hade vår häst. Hade aldrig sett eller hört talas om dom innan. Och sen så… Nu i lördags när vi åkte runt på en lite fotorunda så plötsligt sprang jag på dom igen och fick några halvtaskiga bilder med mig hem OCH så när jag kikar in här hos dig idag 🙂 🙂 så får jag se dom igen!! Underbart!!

  Gillad av 1 person

  • Jag kände inte heller till tibasten utom till namnet innan vi köpte torpet. Det är så roligt att få syn på den, det är ju en tidig blommare och så springer man bara på den i skogen eller vid skogsvägen. Jag tycker att det är en svårfotad växt, av någon anledning, i alla fall i full blom. Kul att du också hade stött på den just! Tack så hemskt mycket Susanne!

   Gillad av 2 personer

 10. Giftigt eller ej den ger verkligen hopp om en vår och en framtid mitt i allt elände vi har numera, så vackert fotat.. Tack för att du visar.. Kram 🤗👍

  Gillad av 1 person

 11. Farligt vacker då med andra ord. Fina färger 🙂

  Gilla

 12. Så vacker och läcker färg, purpur. Här har vi knappt videkissar…jag har i alla fall inte hittat några. De är så kul att fota. Väldigt vackra bilder som vanligt. Den uppifrån stek ut i mina ögon en annorlunda och snygg vinkel. Bra skärpedjup.

  Gilla

  • En annorlunda färg på tibasten, de utslagna blommorna brukar vara rosa. Jag har heller inte fotat videkissar ännu, men skrivit upp dem på min att-fota-lista, håller med de är roliga att fota. Bilden uppifrån hade jag lite knepigt att få skärpa på, den ville bara hamna fel. Tack så väldigt mycket Eva!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: