Påskhälsning

Att även den här påsken måste firas med försiktighet var det nog ingen som orkade föreställa sig. Måtte vädret stå oss bi så att de som vill kan träffas utomhus en stund!

Förresten: det verkar som om det är viktigare nu än förr att man önskar Glad påsk på rätt dag. Är det något som sprids via nätet? Förr, när man skickade påskkort med Glad påsk-hälsning var det enbart viktigt att korten kom fram före påsk, inte vilken dag. För många, väldigt många är påsken en vårlig helg då man firar med påskris, påskkäringar och påskmat. Andra betonar påskens religiösa sida. Ingen borde dock behöva ursäkta sig för hur man firar eller när man är glad.

Glad påsk!

55 kommentarer på “Påskhälsning”

 1. Glad Påsk till dig med 🐇🐣Tyvärr så kan jag inte hittat inlägget.  Kram Pia Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.

  Gillad av 1 person

 2. Glad Påsk önskar Minton och jag.
  Har också reagerat på att man skall önska på en speciell dag. Lite konstig.

  Gillad av 1 person

  • Tack Anki och Minton! Det har nog spridits via Fb och liknande, allt ska vara så korrekt och man ska inte göra fel. Men jag tycker att det blir överdrivet.

   Gillad av 2 personer

 3. Glad Påsk! 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Intressanta iakttagelser. Bilden är jättefint arrangerad.

  Gillad av 1 person

  • Arrangemanget är gjort för min entré, påskharen och äggen finns där varje påsk. Påskliljor i en kopparhink vill jag också ha, men de var helt slut i år, tyvärr, så det fick bli vide och det blev också bra. Tack Eva!

   Gillad av 2 personer

 5. Glad påsk från Värmland! Har varit ute på min morgonrunda och njöt av ensamheten och det blev ett vådligt väsen när jag hamnade intill en hel flock med lövsångare. Givetvis ingen kamera med mig… men de sjöng vackert, högt och mycket 🙂 Hoppas att ni kan ses, här är det systerdotterbesök som tillskott. I övrigt får vi ses digitalt. Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack Sutte! Det låter toppenhärligt med din morgonrunda men snöpligt att kameran var hemma när den behövdes. De sjöng sin påskserenad för dig! Vi har ställt in påskäggsletandet, minstingen är sjuk. Jag blev oerhört ledsen, hade så sett fram emot det. Tycker att jag helt missar höstpojkens språkutveckling, vi som har haft alla här minst en gång i veckan tidigare. Det börjar kännas kämpigt. Men glad påsk till er i Värmland, igen!

   Gillad av 1 person

 6. Glad påsk!

  /Skvitt

  Gillad av 1 person

 7. Har också läst att man först idag får önska en glad påsk. Har aldrig hört det tidigare och begriper inte varför. I tisdags önskade jag det en granne som jag sällan träffar. Vilket misstag, ha…ha…
  Gillar din påskdekoration! Glad Påsk till dig och din familj! Hoppas att hela familjen kan träffas nästa år.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Kristallina! Det är märkligt, något har hänt med Glad påsk-önskandet. Vi har förr om året haft mycket påskkärringar här i området och de delar ut påskkort som de själva ritat och målat. Det måste ju vara med deras föräldrars goda minne, de kom alltid på skärtorsdagen, många och glada var de och hojtade Glad påsk till alla. Synd att det ska vara så uppsträckt nu igen. Dagen var lite ledsam, jag hade så sett fram emot äggletningen med barnbarnen och deras föräldrar. God fortsättning på påsken Kristallina, med betoning på god, har just ätit lammstek med gräddig potatisgratäng!

   Gillad av 2 personer

 8. Glad påsk! Gillar ditt påskarrangemang i bruna toner … snyggt!

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Anki! Påskharen är pålitlig, hen ställer alltid upp! Skulle ha haft påskliljor i krukan men de var slut – men nu har jag fått leverans av svärsonen.

   Gillad av 1 person

 9. En så fin påskig arrangemang.
  Ja, bra funderingar med. Jag har undrat vilken dag är det rätta att önska Glad påsk på. Jag kom fram till att det är just idag. Men jag kan ha fel så klart. Jag är inte heller troende och inte så traditionsbunden heller.
  Önskar dig och familjen Glad påsk!!!

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Antonia! Jag tror inte att jag vill vara med i det där om rätt dag. Jag tycker att man kan se påsken som helhet, det är många dagar och var en en tror och firar på sitt sätt. Glad påsk ska man kunna utbrista när man vill och så får folk ta det eller inte.Det har definitivt skett en ändring till det sämre på senare tid, det ska vara så pk. God fortsättning på påskhelgen!

   Gillad av 2 personer

 10. God fortsättning på påskhelgen! Fint arrangemang med färgglada påskägg.

  Gillad av 1 person

 11. Tack detsamma! Ja Påskkort var det ett tag sedan man skickade med posten. Lite trist, det var kul att skicka och att få. .. men på jobbet gör vi det fortfarande med barnen. Absolut roligaste är påskpyntet, det blir så fina och söta alster.
  Väldigt snyggt stilleben du gjort.

  Gilla

  • Jag kan tro att det blir fina alster när ni pysslar med barnen. Min pysselgen har fått vila ett bra tag nu, det är ju med barnbarnen jag pysslar annars. Påsken sjunger på sista versen, men glad annandag påsk Eva! Och tack!

   Gilla

 12. Fin påskdekoration. Och glad påsk i efterhand 🙂

  Gilla

 13. Hoppas din Påsk blev Glad.. jag jobbade hela påskhelgen så inget direkt firande för mig. Men ett påskägg fick vi på jobbet så lite godis har jag ändå ätit. Gav inga påskägg till barnbarnen i år ..en liten påse med lite av varje blev det till var och en. Det uppskattades vill jag lova.. påskägg har de i massor vid det här laget.

  Gilla

  • Min påsk blev tyvärr en besvikelse. Äggletningen med barnbarnen i trädgården blev inställd, höstpojken var sjuk. Jag blev denna gång hemskt ledsen. Fint att ni i alla fall fick ett påskägg på jobbet. Visst har barnbarnen massor med ägg, man borde göra som barnens farmor gjorde, hon ville ha tillbaka äggen för att kunna återanvända dem, det tycker jag var smart. Men jag kan tro att dina blev glada åt sina påsar med innehåll.

   Gillad av 1 person

 14. Vilken underbar bild till din Påskhälsning. Fina varma färger.

  Gilla

  • Javisstja, det är ju dina färger Anita! Min påskhare får alltid vakta äggen, det nya för i år är videkissarna, jag brukar ha en kopparhink med påskliljor men de var slut. Tack Anita!

   Gillad av 1 person

 15. Jättefin bild och när det gäller att önska glad påsk så skickar jag riktiga påskkort precis som jag gör på julen..jag skickar även glad påsk via sms eller mms till familj och privata vänner..på nätet önskar jag glad påsk när eller om jag hinner..
  Kram..🐓🐔

  Gilla

  • Tack så mycket Nicki! Jag blir så förvånad när allt måste komma med pekpinnar, inte var det någon som reagerade negativt om man hojtade ”Gad påsk!” förr inför påskhelgen.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: