En plats i solen

En regnkall majdag som denna får dessa soliga sippor – en av vårfavoriterna som söker sig till torra backar, de purpurfärgade backsipporna – liva upp livet. De är värda att krypa och svettas lite för.

46 kommentarer på “En plats i solen”

 1. De är små underverk som verkligen försöker ta plats, lika vackra i blom som efteråt. Härliga färger!

  Gillad av 1 person

  • De är verkligen älskliga, de fjuniga små liven. Här lyste de verkligen i purpur och det är charmen med dem att de kan skifta så i olika lila och blå nyanser. Andra bilder blev det i snöglopp och hagel.

   Gillad av 1 person

 2. Underbara blommar och bilder 💜

  Gillad av 1 person

 3. So beautiful❣❣

  Gillad av 1 person

 4. Oj, så vackra bilder! Vilken färgprakt och vilket fantastiskt ljus! En mycket lyckad samling av vårens fina backsippor.

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla Anita! Jag tog mig ut i backen, trots att jag egentligen inte orkade, ville inte missa deras blomning i år. Dagen var varm och solig, men som jag skrev, de är värda att svettas för. Men sen gjorde jag en annan promenad, till ett annat ställe i annat väder, de bilderna får jag visa för sig.

   Gillad av 2 personer

 5. Åh så vackra bilder på de härliga backsipporna, de är så fina! Jag har inte varit och kollat ännu där de växer i mina trakter, nog hög tid att åka dit. 💜

  Gillad av 1 person

  • Det hör till vårens höjdpunkter, backar fulla med backsippor i olika nyanser och former. En del robusta och korta, andra sirligt svajiga, så härliga. Skynda dig ut, jag var ute en gång till, men det är nog tio dagar sedan! Tack så mycket Ulla!

   Gillad av 2 personer

 6. Bra jobbat där med backsipporna. Kan inte ha varit lätt att fånga dem så fint som du har gjort. Ljuvliga vårblommor!

  Gillad av 1 person

  • Tack Eva! Nej, det var faktiskt väldigt mödosamt just den dagen att inta krypläge i backen. Jag hade smärtor i bröstryggen och var väldigt trött men ville ändå inte riskera att missa dessa fina. Orkade inte så länge men begav mig ut en annan dag i annat väder till en annan backe. Då orkade jag lite längre.

   Gillad av 1 person

 7. Det är en underbar blomma med sin färg och dunen.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 8. De härliga, vackra backsipporna. Drottningen av alla vårblommor. Jag har bara ett enda ställe med dem i naturreservatet. I år har traktorn tagit död på dem innan de hann blomma.
  Du har rätt, det är värt att krypa, ligga och svettas för dem. Helt underbara och vackra foton!

  Gillad av 1 person

  • Oh, så synd att de blev misshandlade av en traktor! De är ju fridlysta så det borde även gälla för traktorer och särskilt i ett naturreservat. Jag missade dem helt förra året så i år drog maken med mig ut trots att jag inte hade så mycket krafter. Tack så hemskt mycket Kristallina!

   Gillad av 2 personer

 9. Ljuvliga bilder på dessa skönheter! De är nog bland de vackraste vårblommorna – från knopp till utblommad!

  Gillad av 1 person

  • Jag håller med dig. Jag minns första gången jag såg dem, hur hänförd jag blev. De kommer i så många varianter, har så spännande uttryck, lever i familjer och som du skriver, är vackra från början till slut. Tack så mycket Anki!

   Gillad av 2 personer

 10. Skönheter är de alltid. De vet också hur de kan posera, resten fixade du med lite krypande runt om de. Snygg resultat.

  Gillad av 1 person

  • Lite och lite. Jag höll på att förgås, dels för att jag inte var i form för att krypa och hålla kameran i position med smärtor i bröstryggen, dels för solen som gassade. Men vad gör man inte för skönheterna som inte alls poserar utan att ha sett till att det finns något som är i vägen för ett foto och som man måste vika undan med ena handen och som gör det ännu besvärligare att fota med bara en hand. Pust. Och tack Antonia.

   Gillad av 2 personer

 11. Så vackra! Allra helst den första bilden är fantastiskt fin.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Inger. Jag bara måste göra ett inlägg till med backsippor, är på gång. Det var svårt att få till den där närbilden, blommor i bakgrunden ville lägga sig som en mörk fläck som inte var så snygg.

   Gillad av 2 personer

 12. Härligt med vackra bilder på backsippan. Behövs verkligen lite färg som piggar upp just nu…men det kommer… varmare dagar 🙂

  Gillad av 1 person

  • Varmare dagar är på väg så jag måste skynda mig med nästa inlägg från en ruggvädersdag med hagel. Det har varit grått lite för länge nu. Tack Carina!

   Gillad av 1 person

 13. Beautiful

  Gillad av 1 person

 14. Fantastiska bilder på dom ludna små skönheterna!! Som små prinsessor ❤

  Gillad av 1 person

 15. Helt klart värda att kämpa för! Så vackra bilder. Ibland när man fotar blir man både svettig och blöt, men framförallt smutsig hi hi. Men det är det värt! Det är så kul. Mitt öga fastnade extra för den 2.a med fokus på ”det ludna” på blommorna. Läckert skirt och vildvuxet på samma gång.

  Gilla

  • Haha, jag kämpade nog mer vid nästa tillfälle, med hagel, blötsnö och åter hagel! De här skönheterna är så vackert ludna så det försöker man få med på bild, i motljus. De är en underbar blomma som jag missade förra våren så i år försökte jag verkligen. Stort tack Eva!

   Gilla

 16. Vilka underbara färger.. härligt att få se.. 🤩💜🤗👍

  Gilla

 17. Dessa närbilder och detaljstudier är ju bara så fina, du kan det här!
  Naturen i all sin prakt.

  Gilla

  • Tack så mycket Carita! De här fjuniga är en riktig vårfavorit som jag inte hinner med varje vår. I år blev det i stället två utflykter, till min lycka. En solig och en snöig.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: