Blöta knän i backsippsbacken

Den soliga stunden bland backsipporna i förra inlägget kändes för kort, jag var sugen på fler bilder. Vädret slog om, men i ett uppehåll gav jag mig iväg på en kortare promenad. En bit på väg kom haglet. Jag tvekade, men fortsatte min promenad och benen visste vart de ville, till sipporna i en annan backe. Där fanns de i mängder, nyduschade och fräscha, dock lite slutna och hukande.

Snart öppnades åter himlen, denna gång för blötsnö. Jag lät mig inte störas, huvan på och torka av kameran, fram med plastkassen och ner på knä. Att ligga raklång på backen var inte att tänka på. En omgång till av hagel och nu såg jag tydligt hur de sköna reagerade.

Trött men glad och mycket blöt om knäna traskade jag hem efter några spännande timmar i backsippsbacken.

Läs gärna på bloggen, då ser du bildtexten.

42 kommentarer på “Blöta knän i backsippsbacken”

 1. […] Blöta knän i backsippsbacken — baraenbildavmig […]

  Gillad av 1 person

 2. Underbar svit på hur de liksom kryper ihop, duckar och försöker skydda det allra heligaste.

  Gillad av 1 person

  • Tack Hans! Trots mycket möda och stort besvär så var det en härlig upplevelse att vara ute när himlen öppnade sig och försöka få till någorlunda bra bilder. Det är bara så svårt när det finns så gott om det vackra, man blir som åsnan, irrar runt och försöker se.

   Gillad av 1 person

 3. Meeen du!!! Vilka underbara bilder och ljuvliga små textrader om varje bild! Jag brukar alltid klicka upp bilder för det blir något helt annat!! Du fick verkligen vara med om det här aprilvädret som inte tycks vilja släppa greppet. Tänk att du ändå fortsatte mot målet utan att du gav upp. Jag hade nog gjort detsamma och förresten så är jag rätt avis på att du har en sådan fantastisk plats att fota alla vackra Backsippor. Vi har sökt dom men ännu inte funnit några… Men det gör att jag kan njuta extra mycket av dina fantastiska bilder!! Tack! Önskar dig en härlig vårhelg med hopp om sol och värme!

  Gillad av 1 person

  • Egentligen var jag ute för att testa om benen bar, hade mått lite dåligt ett tag, men det slutade med att jag var borta hemifrån i tre timmar, haha. Det här var en dag i april så vädret var förlåtet, men vi gick in i en lång grinig period där. Tack snälla Susanne för din jättefina kommentar! Hoppas att ni hittar ett ställe med backsippor nära er snart! Och tack detsamma!!!

   Gillad av 1 person

 4. Wow, så många fina bilder på sipporna, en del lugna, en del livliga, en del med droppar och hagel, en del utan. Riktiga konstverk. Då spelar väl blöta knän ingen roll 🙂

  Gillad av 1 person

  • Haha, nej blöta knän tar man om man har så roligt som jag hade. Men hu, vad trött jag var när jag kom hem! Backsipporna är speciella på det viset, tycker jag, de är uttrycksfulla och därför roliga att fota. Tack så hemskt mycket Claes, kul att du gillar min fotoserie!

   Gilla

 5. Underbara bilder på backsipporna. Så fint med hagelkorn och regndroppar.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 6. Mycket vackra blommor !
  Ha en bra helg.

  Gillad av 1 person

 7. Oj, oj, oj, det lät jobbigt men det lönade sig flera gånger om. Perfekt att dropparna fastnade i det luddiga. Medan jag tittade på bilderna kände jag riktigt av både kylan, regn och hagel. Både sipporna och du hade all min sympati!
  En helt underbar och vacker serie som t.o.m. blev en liten berättelse om naturens krafter. Ha en trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  • Egentligen var det inte så kallt den dagen, men blött var det. Jag är ju lite road av att fota under lite kämpiga förhållanden så när jag väl hade bestämt mig var det kul. Men helt slut var jag förstås av den där ställningen man har med kameran och krypläget. Tusen tack Kristallina, jag var väldigt glad över att jag kunde iaktta backsipporna när de hukade för nederbörden. Idag har jag en dålig dag, känner mig nästan sjuk, så vi får se, men det beror inte på fotandet, det var ett tag sen. Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 8. Det var mödan värt. Underbara vackra bilder. Vissa av de är som målningar. Du fick en riktig aprilväder att kämpa emot dessutom.

  Gillad av 1 person

  • Ja, aprilväder var det, det var fortfarande april. När jag kom på att jag kanske skulle kunna få lite annorlunda bilder så blev det roligt. Tack så hemskt mycket Antonia!

   Gillad av 1 person

 9. Så vacker berättelse, älskar bilderna som växer med dina ord!

  Gillad av 1 person

 10. Fin serie bilder, snyggt jobbat där i sippbacken.

  Gilla

 11. Ja, vad gör man inte för att föreviga dessa skönheter! En underbar bildserie på backsipporna! Dessutom lyckas du alltid pricka in bildtexterna perfekt! En eloge till dig!
  Önskar dig en fin helg!

  Gilla

  • Tack så väldigt mycket Anki! Nog får man jobba hårt ibland för lönen, haha. Sen är det ju det där att när man har tagit så många bilder i rena yran, så tar det tid att bläddra och välja, bläddra och välja och till slut bestämma sig. Kul att du gillar mina små bildtexter, även dem måste jag vrida och vända på några varv. Tack detsamma, du behöver vila inför kommande mödor!

   Gillad av 1 person

 12. Text och bilder underbara!

  Gilla

 13. En härlig och underbar serie med bilder på backsipporna! Vilken bedrift du gjorde och så fick du ju också lön för mödan med underbara bilder. Fantastiskt fint.

  Gilla

  • När jag väl hade bestämt mig för att jag inte skulle vända utan gå vidare och se hur det gick, var jag helt inne i det att jag skulle fotografera tills det eventuellt inte gick längre. Blötsnön var påfrestande och krävde kameravila i kameraväskan mellan varven, men haglet gick bra att fota i. Jag gissar att även jag fastnade på bild där jag kröp bland sipporna, det var några personer som stannade till på backkrönet, haha. Tack så hemskt mycket Ulla!

   Gilla

 14. Wow den där mittersta med regndropparna så vacker bild. Förstoring på den, härlig att vila ögonen på. Den sprider ett lugn samtidigt glädje om våren är här.

  Gilla

  • Jag är inte säker på att jag vet vilken du menar, det är många med droppar på, kanske är det knoppen? Tack Eva, våren är här!

   Gilla

 15. Vad fint fångat.. man riktigt ser hur dom hukar sig lite tack vare vädret.. En jättefin serie som du visar..TACK..👍🤗💜

  Gilla

  • Tack så mycket Nicki! Det var verkligen ett spännande väder att försöka fota i, helt annat än i föregående inlägg.

   Gilla

 16. Man upphör aldrig över den här fascinerande årstiden. Och blåsippan som niger och säger att nu är det vår. 🙂

  Gilla

  • Så sant. Och backsippan som hukar för haglet. Mor i stugan har nog rätt, barnen bör nog behålla strumpor och skor ett tag till, även om det är varmt just nu.

   Gillad av 1 person

 17. Wow, magic flower, so beautiful purple 😍😍😍

  Gilla

 18. Åh! Så många vackra bilder. Älskar backsippor!

  Gilla

  • Som jag skrev så ville jag ha fler bilder, lite andra bilder än de i föregående inlägg med sol. Och det här blev en helt annan upplevelse med hagel och blötsnö i omgångar. Mycket upplyftande och själsligt uppiggande men kroppen var helt mör, haha. Backsippor är verkligen en blomma att älska, jag missade dem förra året så nu njöt jag desto mer. Och tack!

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: