Sköna Bellis

Försommarens tuffaste blomma, tusenskönan kryper man gärna lite för. Det är små blompersonligheter som plötsligt uppenbarar sig där i gräsmattan som från ingenstans. Och sen blommar och blommar och blommar de och råkar någon, hemska tanke, köra över dem med gräsklipparen så reser de sig bara och kommer igen. Varsågoda, möt sköna Bellis perennis hela sommarsläkt.

Obs att bilderna beskärs till fyrkanter av blocket, när du klickar på dem inne på bloggen så syns hela fotot.

46 kommentarer på “Sköna Bellis”

 1. Så vackra de är. Har några vita i gräsmattan men de med färg gillade jag.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 2. Dom är så vackra, men det är lätt att bara gå förbi dom. Jättefina bilder 😍

  Gillad av 1 person

 3. Vackert i överflöd!

  Gillad av 1 person

 4. Vilken härlig serie bilder på den lilla tusenskönan! Det är verkligen en överlevare. Vi har massor här också i gräsmattorna och de kommer snabbt tillbaka efter gräsklippning. Så vackra och den ena är inte den andra lik.

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Ulla. Kunde inte låta bli att göra en samling av uttrycksfulla belliskönheter, jag är väldigt förtjust i dessa små kämpar. Hos oss klipper vi helst inte gräset där de växer.

   Gillad av 2 personer

 5. Vilken underbar och vacker serie. De har förtjänat en extra plats i våra blomhjärtan. Så många och fina färgkombinationer kan bara naturen hitta på.

  Gillad av 1 person

  • Det är ju så, naturen är den bästa konstnären. Jag är så förtjust i de här små uttrycksfulla skönheterna, jag blir glad varje gång jag får syn på dem. Tack Kristallina!

   Gillad av 2 personer

 6. Oh så underbart söta de är på dina bilder och vilka vackra färgkontraster, vill nästa äta dem dom godis..

  Gillad av 1 person

  • Haha, vem vet, de kanske är ätbara! De finns tydligen i många schatteringar och jag är glad att de här fanns på torpet när vi köpte det. Tack Maria!

   Gillad av 1 person

 7. Vacker man de har. Men de är ju inte fula heller. Jag såg en som du nästan skruvade liiite. En klar favorit.

  Gillad av 1 person

  • Ja, haha, kanske är det en man, deras rufsiga kronblad. Ingen har jag skruvat, den hade snurr på sig själv. Tack för kommentaren Antonia.

   Gillad av 2 personer

   • Jag borde ju kolla när jag är klar vad jag ville säga. För nu vet jag inte ens själv vad jag ville förmedla.
    Lite roligt blev det ändå.
    Som när jag skrev en kommentar på Insta till någon som tyckte att det är för få insekter i hans trädgård. Därmed mitt svar löd: ” dina insikter samlas på min fönsterbleck… ständigt ström och jag är inte happy alls”
    Det blev ju roligt så klart. Men ibland när jag läser mina kommentarer i efterhand vet jag inte ens själv vad jag velat ha sagt.
    Fast jag minns att jag läste igenom kommentaren just till honom, och jag kände att nåt var fel, men kunde inte sätta fingret på just då vad det var.
    Jag undrar om man kan få vuxendyslexi. För jag märker att sånt händer oftare och oftare att jag upptäcker inte när jag läser om. Först när det har gått en dag och läser igen, DÅ sticker det i ögat och hjärnan att jag skrev galet.

    Gilla

    • Jag undrade lite vad du menade, men sen tror jag att jag tolkade rätt. De har som en lejonman. Och du trodde nog att jag hade använt rörlig kamera in någon bild, men det hade jag inte.
     .
     Din kommentar om insekterna blev väl lite rolig, men fullt begriplig. Jodå, jag tror mig veta att man kan få just vuxendyslexi, fast det sägs att man föds med det. Jag kunde plötsligt inte skriva när jag gick in i väggen, fast jag hade fått höra att jag var stavningsexpert. Det sitter i forfarande efter många herrans år. Och ja, det är bra att kolla sig själv men det är inte alltid det hjälper.

     Gillad av 1 person

 8. Fina bilder på fina bilder. Föredrar också dem i olika nyanser av rosa och rött.

  Gilla

 9. Verkligt sköna är de!

  Gilla

 10. Oj vilka underbara blommor jag har njutit av dom en efter en nu bara att klicka på bilden och typ bläddra.. 😊 Tack för att vi får se.
  Kram 🤗

  Gilla

  • Som du förstår så är jag väldigt förtjust i dem, kan inte låta bli att fota, att leta efter deras speciella uttryck är så roligt. Och så tänker jag att vill folk se så kan de bläddra, annars syns ju alla i läsaren men utan text. Tack Nicki!

   Gilla

 11. Oj vilken kavalkad av vackra bilder på den söta och fina Tusenskönan. Otroligt söta i finaste kulörer. Tyvärr har jag inte lyckan att ha några Tusenskönor i trädgården. Det skulle vara ren och skär lycka. Har inte tittat ordentligt hur det ser ut vid torpet så ska nog ta några djupdykningar när vi åker dit till helgen 🙂 Tack för en ljuvlig kavalkad av fina bilder!

  Gilla

 12. Underbar blomma, tänk vilket växtkraft de har. Vackra robusta samtidigt skira. Snygga bilder alla.

  Gilla

 13. Verkligen fina bilder på dess små skönheter … tuffa skönheter! Gillar dem skarpt!

  Gilla

 14. Beautiful 😍
  Do visit to my blog and follow it if you like.
  Have a nice day 🤗

  Gilla

  • I’m sorry, i’ve missed this comment. Thank you Shristy and of course I’ll visit your blog, I’ve already done it and found your work beautiful.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: