Antiklimax

17.30 anländer vi till dotterns födelsedagsmiddag och möts av den hänförande synen av gullregnet som skimrar i kvällssolen. 17.30.35 tar jag detta foto – och några till.

Efter middagen, presentöppning – och de förväntansfulla blickarna förvandlas till häpna utrop. I det fina paketet från den fina firman ligger gröna glasskärvor prydligt travade i en hög.

46 kommentarer på “Antiklimax”

 1. Vad hade hänt? Här blommar också guldregnen överallt, just nu. Helt fantastiska! I guldregnets månad 💛

  Gilla

  • Jag tänkte att jag hade missat gullregnet i år, mindes inte riktigt när de blommade och har faktiskt inte sett den här i blom på dotterns gård. Så jag blev jätteglatt överraskad. De är sååå fina, men ack så giftiga.
   .
   Vi vet faktiskt inte vad som hade hänt. Kanske var det en retur som vi hade fått av misstag, kanske hade den gått sönder i transporten. Men det ordnar sig, de skickar en ny.

   Gilla

 2. Gullregnet är så vackert.
  Vad hade hänt med paketet. Lät inte bra.
  Kramar från oss

  Gilla

  • Nej, det var en smärre chock. Dyra glasbitar. Jag såg framför mig hur jag måste argumentera för att bevisa att vi inte hade orsakat det, men tack och lov så gick det smidigt, en ny är på väg. Jag misstänker att någon bara hade skickat iväg en retur utan att kontrollera innehållet. Och jag håller med, gullregn är vackra träd och det här var strålande vackert.
   Kramar till er

   Gillad av 1 person

 3. Åh så vacker träd. Nyfiken vad har hänt med paketet? Hoppas att det gick bra!

  Gilla

 4. 😳 var min första reaktion. 🤔 var den andra. ”Prydligt travade…” skriver du, inte hullerombuller? Cliffhanger!

  Gilla

  • Haha! Men så var det. Ett tungt paket med prydligt travade tjocka gröna glasbitar i stället för den vackra glaskrukan som dottern önskat sig. Det jag kan föreställa mig är att någon annan har fått en kruka som gått sönder i transporten, skickat den i retur och så har det inte kollats utan bara skickats vidare till mig. Annars förstår jag inte hur det kunde vara så fint travat. Men det löste sig smidigt utan att jag behövde argumentera, mejl i går kväll hade svar i morse, de har skickat en ny, direkt till dottern. Men nyfiken är jag. Dyra glasbitar var det.

   Gillad av 1 person

   • Skönt att det löste sig så smidigt! Jag kan nästan förnimma känslan av att öppna paketet…

    Gilla

    • Det är ju inte precis något man förväntar sig när man öppnar ett fint presentpaket på sin födelsedag. Jag kände motstånd och obehag när jag hörde av mig men, som sagt var, ingen argumentation, de beklagade och nytt paket är på väg.

     Gilla

 5. Kan tänka mig hur snopen man blir om man bara hittar skärvor. Vad bra att det löste sig.
  Gullregnet älskar jag också. Vi hade en stor vid uppfarten till vårt hus som jag kunde njuta av i 17 år. Väldigt vackert foto!

  Gilla

  • Väldigt snopen blir man. Vi satt en bit ifrån, som man gör i dessa tider och såg bara dotterns konstiga min. Sen hörde jag vad hon sa. Och så börjar man fundera hur man ska kunna övertyga affären om att vi inte har hanterat paketet ovarsamt, ser besväret framför sig. Men tack och lov så gick det smidigt.
   .
   Så ljuvligt med ett eget gullregn! Då har du verkligen fått njuta många försomrar av dess härliga hängen. Tack snälla Kristallina!

   Gillad av 1 person

 6. Oj! Tur ändå att det löste sig! Och vackert gullregn. 🙂

  Gilla

 7. Gullregnet är hisnande vackert. Hoppas det ordnat sig med paketet!

  Gilla

 8. Härligt blommande gullregn, de är så vackra. Blommar för fullt här också nu. Skönt att det ordnade sig med presenten.

  Gilla

  • Jag hade inte riktigt koll på när de blommar, tänkte att det kanske var över och att jag missat blomningen. Sen visste jag inte heller att där fanns ett så fint gullregn så det blev en glad överraskning. Efter den stora förvåningen och misstämningen så är vi nu glada över att ett nytt paket är på väg. Det löste sig smidigt men tråkigt att det ska behöva hända.

   Gilla

 9. Det finns mycket fint att plåta så här års. Men för min del kommer det att dröja innan jag kommer ut och ta nya bilder. Jag går nämligen på kryckor efter ett benbrott. Så jag får nöja mig med att titta på dina fina bilder.

  /Skvitt

  Gilla

 10. Gullregnet är så fint vi har en hel alle nästan av det i närheten.. Ska se om jag hinner och får tid att ta några bilder av det.. Skönt att det ordnar sig med den trasiga presenten.. 😊 Ha en fin fin helg nu och hoppas du har lika varmt och skönt som vi har.. Just nu 27.. 🥵 Lite ovant och väldigt svettigt just nu 🥴 👍

  Gilla

  • En allé av gullregn måste vara helt ljuvligt, det har jag aldrig sett.
   .
   Det var väldigt snopet med den trasiga krukan och när jag tänker efter så borde det ju kompenseras på något sätt, det blir en trist upplevelse för både den som ger och den som får. Jag kan inte riktigt förstå det hela, jag har tagit emot supertunna glas till exempel, som har skickats till mig – hela.
   .
   Varmt som bara den är det hos oss, minst 30° idag så det är ligga i vilstolen i skuggan som gäller. Trevlig helg Nicki!

   Gilla

 11. A lightshow as it seems 😀

  Gilla

  • Evening light in my daughters garden on her birthday.

   Gillad av 1 person

   • ohhh!
    Vad händer med det gröna trasiga glaset eller har jag missförstått något?

    Gilla

    • Nej, du har förstått helt rätt. När hon öppnade sitt paket så fanns där en hög med gröna glasbitar, mycket dyra glasbitar. Skulle ha varit en blomkruka i glas som hon hade önskat sig. Nyss fick jag meddelande om att hon nu hade fått en hel kruka, affären skötte det bra, de skickade en ny på en gång och paketerade väl.

     Gillad av 1 person

     • Krukmakeri måste också förpackas väl.
      När vi åkte till keramikmarknaden i Diessen var vår bil alltid full – ingenting slog någonsin, tack och lov.

      Jag sålde en gång ett långt keramiskt huvud till någon och de lade det i en pinne och knackade på den för att sänka pinnen i marken …

      Gilla

      • Packar man ordentligt så håller grejerna. Jag har beställt väldigt tunna glas flera gånger och inget hart gått sönder. Kul att åka på marknad med all keramik! Låter som om ditt keramiska huvud var väl gjort och hållbart.

       Gillad av 1 person

 12. Åh gullregn..filmade ett sådant träd nere vid stranden häromsist.Så vackert!
  Synd på paketet..tur ändå att det löste sig.

  Gilla

  • Filmade du för att det stod och vajade i vinden med sina vackra blomsterhängen? Jag ser inte gullregn så ofta men det här är nog det vackraste i den vägen som jag har sett.
   .
   Ja, det var väldigt trist med presenten, så här i efterhand kan jag tycka att affären skulle ha skickat med en liten kompensation för den tråkiga upplevelsen. Men skönt att de fixade fram en ny hel kruka, har aldrig varit med om att glas o.dyl. gått sönder i transporten.

   Gillad av 1 person

 13. Gullregn är så fantastiskt vackert. Vi fann nyligen ett litet Gullregnsträd bredvid grusvägen vid torpet… Måste nästan vara någon som dumpat av det från en trädgård… Eller växer dom vilt? Har inte sett att det stått ett sånt träd där förut heller så det har nog kommit det under året.
  Läste på tråden att det löste sig med paketet. Härligt! Det är ändå bra service. Sen hade man ju så klart önskat att man sluppit hela den processen från första början. Önskar dig en härligt skön midsommarhelg 🙂 Stor Kram

  Gilla

  • Vad jag vet så är gullregn en importerad växt som inte finns i vilt tillstånd hos oss. De är så väldigt vackra men också giftiga så det är inget man vill ha på sin tomt om man har små barn som fingrar på allt. Lustigt med ett dumpat träd!
   .
   Väldigt skönt att det löste sig smidigt med glaskrukan men också lite konstigt att de från firmans sida inte gick in på hur det kunde ha hänt – men det kanske är enklast så.
   .
   För första gången sen pappa dog, för precis elva år sedan idag, firar vi åter en större midsommar, med döttrar med familj. För mig har midsommar alltid tidigare varit en stor fest, både morfar och pappa fyllde år den 24 som förr var midsommarafton. I många år samlades vi sen till midsommar hos mina föräldrar, alla barn med barnbarn och ibland kom någon morbror och moster också så vi var riktigt många och det var så roligt. Sen blev det stillsamt med bara oss två, lite vemodigt. Samma önskning tillbaka till dig Susanne!
   Varm midsommarkram

   Gillad av 1 person

 14. En fantastisk bild på gullregnet – och ett underbart ljus! Får Monet- vibbar av ditt foto!
  Trist med den trasiga presenten, hoppas en hel present kommer snart!

  Gilla

  • Jag blev alldeles hänförd när jag fick syn på trädet. Jag har aldrig lagt märke till det tidigare och ändå har dottern bott där ett bra tag. Nu kom vi precis rätt tid. Tack snälla Anki för Monet-vibbarna, vad glad jag blir! En hel present har anlänt, tack och lov!

   Gillad av 1 person

 15. This is a wonderful tree 😍😍😍

  Gilla

 16. Verkligen hänförande. Vi har också en liknande här i närheten.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: