Blöt midsommar

Vi skjuter upp midsommarfirandet med hopp om uppehållsväder i morgon. Blöt midsommarafton, alltså blöta blommor. Önskar alla läsare och bildtittare en trevlig midsommar – men se upp med vad ni har i glasen!

77 kommentarer på “Blöt midsommar”

 1. Vi har uppehåll i dag men ingen sol.
  Ha en trevlig midsommar imorgon
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  • Vi var lovade ganska bra midsommarväder, men man vet ju att väderprognoser ofta inte stämmer. Vi hoppas på i morgon, tack Anki och midsommarkramar till er!

   Gilla

 2. Önskar dig detsamma ☀️

  Gilla

 3. Här skiner solen nu efter allt regnande i förmiddags. Hoppas det torkar upp ute tills i morgon då ni skall fira. Har väl aldrig sett sommarblommor i ett så ovanlig och vackert arrangemang. Innehållet i glaset är inte tilltalande. Har du arrangerat det också? Vad du kan hitta på!

  Gilla

  • Ingen sol hos oss men behagligt utesittarväder under kvällen. Vad roligt att du gillar mitt blomsterarrangemang Eva! Gissa vad: spindlarna är inte alls arrangerade, utan ett fynd i matkällaren. Varför de hade lagt sig i vinglaset vet bara de. Tack snälla Eva för fina ord!

   Gillad av 1 person

 4. Önskar dig detsamma ❤ Hos mig är det mestadels mulet och småregnigt men lite då och då kikar solen fram. Min midsommar firas på jobbet så jag har inga sysselsättningsproblem. Håller tummarna att solen tar över imorgon 🙂 Stor och varm midsommarkarm!

  Gilla

  • Mot kvällen slutade regnet och vi har suttit ute och småpratat maken och jag. Vi hoppas verkligen att vi kan fira i morgon, det är så mycket det senaste halvåret som har fått ställas in. Förstår att du är fullt sysselsatt, dottern skriver att efter midsommarhelgen är det full ös, medvetslös som gäller i tre veckor, även under helgerna för både henne och hennes man. Vad de gör av barnen vete katten. Tack och varm kram tillbaka till dig Susanne!

   Gillad av 1 person

 5. Wow you blog is osume please follow my blog also 😊

  Gilla

 6. Ha, ha det var finurligt. Trevlig midsommar! 😊

  Gilla

 7. Tack detsamma, Jag! Hoppas ni får fint väder imorgon. Ska passa mig noga vad jag har i glasen. Ditt andra exempel är avskräckande 😀 Helt underbar blomsterglas!

  Gilla

  • Haha, visst är det lite läskigt. Men jag har sett värre saker, bland annat här på torpet, jag måste kolla snart, förra sommaren hängde ett trettiotal stora spindlar i taket på matkällaren, med (vackra) kokonger för barnen. De här hittade jag i matkällaren i stan. Källarspindlar. Tack så mycket och jag hoppas verkligen att vi kan fira med flickorna och co i morgon. Trevlig fortsättning på helgen Kristallina!

   Gillad av 1 person

 8. Så hemsk i glasat. Nu är jag traumatiserad. Andas djupt.
  Ha en skön midsommar. Älskar den fina kransen.

  Gilla

  • Det var faktiskt så att jag sa till min man att jag glömde varna Antonia. Jag ber så mycket om ursäkt. Någon krans är det inte utan ett vitt vattenfyllt porslinsfat med blommor. Tack Antonia och ha en skön fortsättning på midsommarhelgen!

   Gillad av 1 person

   • Tack för eftertanken. Bilden sitter som en smäck.
    Jag bör ju härdas i och för sig, då med en viss regelbundenhet dyker deras kusiner dyka upp och en av singellivets nackdelar är att jag måste eliminera de själv. Senast för några veckor sen.

    Gilla

    • Jag brukar fånga in dem och ta ut dem. Annars hade jag ju jobb som spindeljägare en gång i tiden hos familjen Cartier-Bresson, men då gavs de ingen pardon. Snart ska jag nog bege mig in i jordkällaren och se hur många fler takspindlarna har blivit.

     Gilla

 9. Önskar dig en fin midsommarkväll och en bra dag i morgon! Spännande innehåll i glaset! 🙂

  Gilla

  • Haha, lite spännande är det, jag vet att du gillar spindlar. Märkligt att de hade samlats i vinglaset i källaren. Midsommarkvällen blev skönt avkopplande, en lång stund under träden med en armiralfjäril som ville vara med oss, den boar in sig tror jag. Hoppas att ni också kopplar av och har det bra!

   Gillad av 1 person

 10. Hyffsat väder här efter förmiddagsregn! Jättefin blombild! Trevlig midsommarhelg 💕

  Gilla

  • Det var nog det vädret vi hade räknat med idag, men det blev lite mer envis nederbörd. Tack så mycket Ilse-Marie och god fortsättning på midsommarhelgen!

   Gilla

 11. Tack för tipset, en god vän var nära att svälja en skalbagge som hamnat i hans vinglas vid en utomhusmiddag i den sydafrikanska bushen.

  Gilla

  • Jodu, skalbaggar kan nog tumla runt ett tag, men det är värre med dem som försvarar sig. Maken råkade klunka i sig en geting ur ölburken en gång och det var inte roligt. Dottern kom med stetoskopet och satt hos honom i flera timmar.

   Gilla

 12. Hittade en harkrank i morgonteet. Dessbättre innan den hamnade i munnen. En välbefogad varning 🙂

  Gilla

 13. Första bilden, helt underbar! Den andra ryser jag när jag ser 🙂 Jag lider av spindelfobi, speciellt när jag ser de stora hus- och källarspindlarna, då stelnar jag av skräck! Ute i naturen har jag däremot inte så ont av spindlar, som tur är 🙂

  Gilla

  • Tack Ulla! Kände att det passade med flytande blommor när det nu regnade så pass. Skönt att spindlarna inte oroar dig ute i naturen, det skulle vara besvärligt annars. De är stora, hus- och källarspindlarna men de gör nog nytta, tror jag. Jag har inte heller varit så förtjust i dem, men numera tycker jag att de är intressanta.

   Gilla

 14. Åh fy…!!! 🕷 😱

  Gilla

 15. These flowers are wobnderful 😍😍😍 How those spiders are finished there? 😮😮😮

  Gilla

 16. En vacker och en kul bild. Hur hamnade spindlarna i glaset?

  /Skvitt

  Gilla

 17. BEAUTIFUL, both pictures 🙂

  Gilla

 18. Vi hade en helt ok Midsommarafton. Lagom varmt lagom med sol och moln.
  Usch hur hamnade krypen i ditt glas?

  Gilla

  • Det var nog det vädret vi hade räknat med, men det blev mer regn än utlovat. Men dagen efter var det helt perfekt, vi var ute hela långa dagen, åt gott och barnbarnen, stora och små, stojade runt. En väldigt trevlig midsommardag.
   .
   Spindelglaset hittade jag i matkällaren i stan. Varför de hade samlats där vet jag inte alls, väldigt märkligt. Men blommorna fanns där för att kompensera för det ”otäcka” i glaset.

   Gilla

 19. […] såg några spindlar i ett glas hos ”Jag” häromdan och den är nu fastetsade i min näthinna. Eller i hjärnan. I minnet. Bilden och […]

  Gilla

 20. Vi fick några skurar men det försvann lika snabbt som det kom..Vi hade ett lugnt firande för oss själva så det blev en lugn och trevlig midsommar..Ja som tur är hade vi inget sådant i glasen..🤗😉👍

  Gilla

  • Man vet aldrig vad som hamnar i glasen, haha!
   .
   Vi har i många år bara varit vi två på midsommarafton. Dessförinnan var det stort firande med släkten så det var roligt att vi kunde fira på midsommardagen med döttrarna och deras familjer. Vi hade trott att vädret skulle bli som hos er på midsommarafton, övergående skurar men det blev ett evig regnande.

   Gilla

 21. Så vackert stilleben. Men trist med regn. Här hade vi sol och 25 grader tills natten då vi skulle cykla hem..ösregn i 4 mil. Jajja det gick ju bra hellre det än på vägen dit 🙂 Hoppas att ni hade en bra midsommar helg ändå.

  Gilla

  • Vi fick ett jättefint firanden på midsommardagen, ute hela dagen. Synd att ni behövde cykla hem i regnet. Tack så mycket Eva!

   Gilla

 22. En sådan underbart vacker bild! 🥰
  Fick ni regn på midsommaren? Det fick inte vi. Jag tror vi inte fått regn på 3-4 veckor, har tappat räkningen…

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Carita! Jag hoppas att du såg den andra bilden också, den är lite speciell. Ja, midsommarafton var en regndag men konstigt nog gjorde inte regnet mycket till för torkan, det såg jag när jag sedan gick ut för att fota, sprickorna i skogsvägarna var kvar. Så torrt och varmt som hos er är ju inte bra på något sätt, naturen behöver vatten, synd om växterna.

   Gilla

 23. Vackra och spännande midsommarbilder!

  Gilla

 24. Vacker samling av blommor.

  Gilla

 25. ”Fin blombild” tänkte jag skriva först, innan jag inte skrek men ryste. Jag är nämligen inte en person som skriker. Det är så underligt med fobier. HUR kan det komma sig att jag som är sån djurvän blir skakig inför en husspindel? Jag förstår inte.

  Dock är jag fortfarande ”djurvän” på så sätt att jag aldrig medvetet dödar en spindel jag är rädd för, bara för att jag inte gillar hen.

  Gilla

  • Men då vet jag att du tyckte om blombilden. Fobier är ju inte rationella, de bara är. Men fint att du inte inte spontant dödar spindlar. Jag har nog många på mitt samvete förr i tiden.

   Gilla

   • Meeh, jag skrev ju ett svar här för några dagar sedan? Där jag bad om ursäkt för snedsteg senast… och fortsatte ”spinna” på spindelfobin och varför jag inte dödar spindlar.

    Gilla

    • Märkligt. Jag har inte sett till någon sån kommentar. Det slår mig att jag alltid tidigare kollade i skräpet men av någon anledning gör jag inte det längre. Kanske beror det på en ändring från Wp: s sida.

     Gilla

 26. Ljuvligt vackert!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: