Lancashieresmedjan, del 2

49 kommentarer på “Lancashieresmedjan, del 2”

 1. Strålande bra bilder. Du har verkligen lyckats få kontraster och färger i mitt tycke perfekta. Sedan är ju motiven helt i min smak också 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Helt fenomenalt. Du kan se konst i det mesta. Verkligen ovanliga bilder, men så grandiost!

  Gillad av 1 person

 3. Man kan bli avundsjuk för mindre. Fantastiska !! foton. Bara ljuset i en del av bilderna är perfekt. Vilket underbart ställe och så gillar jag även konstnärernas teckningar mycket.

  Gilla

  • De där sotgubbarna var verkligen en genialisk idé, de är som gjorda för smedjan. Som det nog har framgått så var smedjan ett sånt där ställe där jag kände… förhöjd livskänsla. Tusen tack Kristallina för dina fina ord, jag blir så lycklig över dem!
   Hoppas att du och hunden mår bättre och att allt går din väg vad gäller annat.
   Trevlig helg!

   Gillad av 1 person

 4. Fantastiska bilder från en fantastisk plats! Du har verkligen fångat allt superfint med kameran!

  Gilla

  • Det var en rolig upplevelse och när motiven är så många så blir man nästan som åsnan mellan hötapparna. Tack så hemskt mycket – igen, Anki!

   Gillad av 1 person

 5. Fine set! del2 🙂

  Gilla

 6. Sotfigurerna är verkligen fina, och så gillar jag konstverket ”Stratum”. Fantastisk miljö som du skildrar så bra!

  Gilla

  • Sotfigurerna tycker jag också om, de passar så bra in i miljön. Jag fastnar speciellt för den som ligger och vilar och den som ser belåten ut. Stratum gör sig också toppenbra i miljön och konstnären var mycket nöjd med att få visa sin konst där. Stort tack Ulla!

   Gilla

 7. Fin bildserie! Kul att du har din kamera så vi alla får se dina upptåg! Blir inspirerad av dina bilder så vem vet jag kanske åker på fotosafari snart igen.

  Gilla

  • Det tycker jag verkligen att du ska göra, det piggar upp. Roligt om jag kan inspirera, kameran räddar mig många gånger från att förtvivla. Tack så mycket tant Otto!

   Gillad av 1 person

 8. Du kan det här med detaljer, minsann! Snyggt fotat!

  Gilla

 9. Mycket att se här. Jag blir tagen av kritritningarna , särskilt den första som ligger på sidan. Nästan lite skrämmande. Det är en hel del att titta på i serien. Bra jobbat.

  Gilla

  • Kritteckningarna passar så väl in i miljön. Det var massor att titta på, man visste nästan inte var man skulle fästa blicken. Tack så mycket Antonia, roligt att du uppskattar serien!

   Gillad av 1 person

 10. Wow så fint och figurerna är underbara. Ljuset från fönstren på verktygen ger en speciell känsla.
  Kramar från oss

  Gilla

 11. Otroligt fina foton och härliga motiv..så mysigt att få se.. tack för vi fick se..👍🤗🙏

  Gilla

 12. Mycket att fotografera där. Fina detaljer i den spännande miljön, som bjuder på både färger, kontraster, ljus och skuggor. Snyggt fångat av dig!

  Gilla

  • Det fanns verkligen mycket att fota där, många fler detaljer till exempel. De konstnärer jag pratade med var också väldigt glada över den annorlunda miljön. Tack så mycket Claes!

   Gillad av 1 person

 13. Vilken underbar miljö! Konstverken förgyller men det är helt klart den gamla industrimiljön i sig själv som är häftigast. En till riktigt lyckad serie med foton därifrån!

  Gilla

  • Det blev många bilder Jag tycker att speciellt kritteckningarna gjorde sig bra i den dunkla miljön. Det är verkligen en underbara miljö, dit åker jag gärna en annan gång. Tack så mycket Inger!

   Gillad av 1 person

 14. Wow! Ännu fler häftiga bilder. Det måste ha varit en makalöst givande fotodag och upplevelse att vara där.

  /Skvitt

  Gilla

  • Det var precis så. Inte en fotodag utan bara en liten timme eller så. Jag blev upplyft och glad. Tack så mycket Skvitt!

   Gillad av 1 person

   • 😉
    Man kan hinna mycket på en timme. Tänk så mycket mera bilder du kunde ha fyllt kameran med om du hade avsatt en hel dag. Men då hade väl kameran blivit så tung att du inte hade kunna forsla hem den 😉

    Kram!
    /Skvitt

    Gilla

    • Den är redan så tung att jag inte klarar mer än de drygt två timmar som jag var ute i går. Den väger under ett kilo, men hu så ont jag får, svårt att stå ut med smärtorna i går eftermiddag kväll. Och dessutom blir man/jag övermätt efter ett tag, det får hellre bli fler gånger.

     Gillad av 1 person

 15. Vilken vacker serie med en fläkt av historiens vingar. Jag! Jag gillar bild nr 3 jättemycket. Vad roligt att du fotar så mycket olika motiv, det gillar jag med.

  Gilla

 16. Wow vilka fina bilder. Läcker industri miljö. Jag gillar de ”ruffiga” i betongen och teglet. Mycket snyggt.

  Gilla

  • Väldigt läcker miljö att bese så här i efterhand, men jag kan tro att det var både sotigt, svettigt, tungt och rökigt att jobba där. Jag blev förstås lite euforisk av att gå där med kameran. Stort tack Eva!

   Gilla

 17. Fabriksdetaljer som i en smedja med pumpar. axlar och drev känns som hemmaplan för mig. Jag jobbade 24 år just på en fabrik inom pappersindustrin. Idag var en fd arbetskamrat och hälsade på mig, vi jobbade ihop stort sett i 24 år. Men jag har känt honom sedan 1972. Du kan inte tro vilka minnen som kom upp. Hur han klippte av sitt pekfinger tex. Hur han lät en video gå runt på en kamera som växlade bilder från en avdelning och det var liksom nakna damer med 😉

  Gilla

  • Förstår att miljön i smedjan väcker arbetsminnen! Jag förstår nog inte riktigt det där med videon på en kamera och damerna. Roligt när gamla arbetskamrater hälsar på.

   Gilla

 18. Läckra och snygga bilder förstås. Snyggat jobbat 🙂

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: