Gamla vred och nya nycklar

En annan utflykt och några bilder: Hållnäs kyrka med sin vackra bård av kors.

Det gamla vredet i innerdörren är stabilt och lätt att vrida på, inte svårt alls att ta sig in. Om det vore så enkelt med dagens inloggningar. Problem med WordPress den senaste tiden, plötsligt kom jag inte in och ni vet hur det är när man är utelåst, frustrationen är stor. Efter mycket strul lyckas jag skaffa andra nycklar, får en annan webbläsare att fungera, men jag känner mig inte bekväm med den så jag är lite modlös, försöker finna på råd, men orkar inte riktigt.

61 kommentarer på “Gamla vred och nya nycklar”

 1. Hade nyligen också problem med det digitala. Du har min djupaste empati. Man är så maktlös. Vacker kyrka med ett gediget och enkelt låsvred!

  Gilla

  • Ja, jag minns det. Det tar så mycket energi att försöka lösa det och så får man kanske ändå lära om, eftersom det är uppdateringar som orsakar strulet. Klåfingriga förbättrare i farten igen.
   .
   Jag fastnade för det annorlunda med korsen framför häcken. Men kyrkan är visst också uppdaterad från rektangulär medeltidskyrka till en 1800-tals korskyrka.

   Gillad av 1 person

 2. När jag ser detaljerna på gamla kyrkor och byggnader lägger jag alltid märke till allt som är runt. Det är så behagligt att se dessa fönster och takets utsmyckningar t.ex. Överallt runda former. Idag känns allt kantigt. Jag gillar det skarpt och dina foton!
  Irriterande och frustrerande när det blir problem med internet eller datorn. Hoppas det löser sig och därför önskar jag dig en trevlig vecka.

  Gilla

  • Så sant, det finns många vackert rundade och bågformade detaljer i äldre byggnader, det ger harmoni. Tack så väldigt mycket Kristallina! Jag har varit så trött och irriterad, men det ger sig kanske om jag orkar ta itu med det på riktigt. Jag är lite kraftlös för närvarande. Tack detsamma!

   Gillad av 1 person

 3. Så jobbigt när saker krånglar … hoppas det ordnat sig nu och att du slipper fler inloggningsproblem.
  Fina bilder på den vackra kyrkan – både ute och inne!
  Ha en fin eftermiddag/ kväll!

  Gilla

  • Det är väldigt irriterande när det plötsligt inte fungerar. Jag får försöka se om jag kan uppdatera min gamla webbläsare som jag trivs med men som inte längre funkar mot Wp. Det kräver en arbetsinsats, så det får bli lite senare. Tack så mycket Anki, en enkel men fin kyrka med fina detaljer är det. Eftermiddagen gick till tandläkarbesök, så nu är jag många tusenlappar fattigare. I morgon käkkirurgen…
   Godnatt!

   Gillad av 1 person

   • Tandläkarbesök brukar sällan bli billiga … lycka till hos käkkirurgen idag. Låter inte så lockande precis!

    Gilla

    • Det är så besynnerligt att tänderna inte räknas som en del av kroppen. Besöket idag gick fort, en röntgen av bihålor och käke, så sen roade jag mig med kameran, det blev en riktigt härligt stund i solen.

     Gillad av 1 person

 4. Mycket fina bilder att titta på.

  Gilla

 5. Har fortfarande problem med WP. Måste logga in om jag skall kommentera och det gör med irriterad.
  Kramar från oss

  Gilla

 6. Älskar gamla fönster!
  Mök med krånglande WP…..

  Gilla

  • Det kan man lugnt säga. Jag blir hispig när sånt händer, det ska bara fungera. Gamla fönster är så fina, håller med!

   Gilla

 7. Attans otur. Men bilderna bär en hel del symbolik som passar bra på eländet.
  Men du är inne nu och vi njuter av vackra bilder och symboliken i dem.

  Gilla

  • Stort tack Antonia! Det verkar som om Wp:s uppdateringar har ställt till det för många, man får inte ha ”för gammal” dator om man ska hänga med. Min är från 2012 så jag tycker inte att det är så väldigt gammalt. Jag gillar inte den här webbläsaren, den passar inte mig så jag får se vad jag kan göra. När jag orkar.

   Gillad av 1 person

 8. Jättefina bilder på en mycket vacker Kyrka..🤩 och när det gäller WP så håller dom på att bökar med något..helt plötsligt har jag tre av varje foto jag laddat upp på media den senaste tiden, vet inte vad jag vågar ta bort eller inte, och en massa konstiga små förändringar här och där som gör att man tappar bort sig när man gör nya inlägg så håller med det känns lite obekvämt just nu..🥴🤔

  Gilla

  • Tack så mycket Nicki! Låter bökigt värre med flera ex av fotona, jag tror att jag har sett såna problem när jag kollade på supporten, det verkar vara många som inte begriper vad som händer med deras bloggar.

   Gilla

 9. Trist med teknikstrul. Spännande effekt med korsen på staketet mot häcken och kyrkan och tre vackra bilder på fönster. 🙂

  Gilla

  • Mycket trist, energitjuv. Tack Inger! Ljuset låg rätt och då lyste korsen. Mina egna favoritbilder är de tre första av de mindre bilderna, tyckte att ljuskronan skimrade så vackert och knoppen var bara så fin.

   Gillad av 1 person

 10. Snyggt! Gamla kyrkor kan bjuda på fina motiv för den med det rätta ögat.

  /Skvitt

  Gilla

  • Tack! Inuti kyrkor är det svårt att fota, alltid något som är i vägen och ofta skralt ljus. Jag tog många fler bilder förstås, både ute och inne, men valde bara några som jag själv fastnade för. Fönstren var väl på gränsen.

   Gillad av 1 person

   • Jag gillade fönstren väldigt mycket, men lika mycket de andra bilderna också.

    /Skvitt

    Gilla

    • Jo, jag gillar också den typen av fönster och fotar dem ofta, men jag kände att jag/nån annan kanske hade visat sånt och att det var ”för vanligt”. Men det ska förstås mycket till om en bild ska sticka ut i massflödet av foton på nätet .

     Gillad av 1 person

     • Det finns många populära motiv som generar massor av bilder. Solnedgångar, till exempel. Varje bild är unik och inte ens solnedgångar tröttnar man på. Ändå finns det fler sådana än fönster. Så du behöver inte oroa dig.

      /Skvitt

      Gilla

 11. Vackra fönster och speciella kors. Trist när det krånglar. Jag har inte haft några problem med WP, ännu är väl bäst att tillägga 🙂
  Det tar mycket kraft när det inte fungerar. Hoppas du får ordning på det. Vad har du för webbläsare? Jag kör med Firefox, tycker det fungerar bra. Men man måste ju känna sig bekväm med den webbläsaren man har.

  Gilla

  • Jag har alltid använt Safari, det hänger ihop med Macen. Nu gick jag över till Firefox och lyckades efter uppdateringar komma in på bloggen igen. Men det är just det, funktionerna är lite annorlunda och vanans makt är stor. Om jag förstår det rätt så ska jag kunna göra några uppdateringar av Safarin om jag bara ser till att tömma datorn så att jag får ledigt utrymme. Sen återstår det att se om det räcker, Wp stöder bara de två senaste versionerna. Tack Ulla!

   Gilla

   • Jaha, Safari hänger ihop med Macen. Då kanske det är svårare att byta webbläsare och få det att fungera. Jag har en ”vanlig” stationär dator. På min gamla Ipad var det Safari som gällde också. Men till slut så fungerade ingenting, paddan blev slöare och slöare och det gick inte att uppdatera till en senare programversion heller. Men då köpte jag en ny mobil istället för en ny Ipad. 🙂

    Gilla

    • Kanske är det så att Apple har inbyggt sista datum. Det är ett fulknep som många använder sig av, som till exempel batteritillverkarna för elcyklar, upptäckte min svärson.

     Gilla

     • Ja, det har ju varit diskussioner om det att det inte går att uppdatera gamla Ipad och mobiler, utan då måste man köpa en ny! Det är ju rena slöseriet med resurser om man tänker på miljöfaktorer och liknande. Riktigt fulknep är det…så det blir ingen ny Ipad för mig så länge det inte går att uppdatera dem 🙂

      Gilla

      • Helt klart ett slöseri med resurser. Förhoppningsvis blir det en ändring inom snar framtid. Detta med Ipad hände även oss, maken fick ett presentkort med tidskriftsläsning på nätet och det gick inte att använda på den äldre Ipaden, vi har två för barnbarnens skull. Mycket irriterande!

       Gillad av 1 person

 12. Atmospheric pictures of the church of Hållnäs .

  Personally, I have ambivalent feelings, because we have in Germany again and again scandals about abuse by church representatives. Even ritual abuse made the rounds in Würzburg.

  I don’t know what I would do if WordPress would make trouble. Would I continue then?
  After all, blogging requires a considerable amount of time. Sometimes you write something from the heart, but it is not read. That is very frustrating.

  Gilla

 13. Underbara bilder som vanligt. Jag har också haft problem med WP och olika webbläsare i omgångar, det är verkligen frustrerande, jag håller med dig i detta.

  Gilla

 14. Suck, försökte förtvivlat hitta kyrkan i Hällnäs på kartan innan jag insåg att det var Hållnäs 🤦🏻‍♂️

  Gilla

 15. Väldigt vacker vred. Vad trist med tjorvet med inloggningen!Har det löst sig? Besvärligt när det inte är som det ska. Jag gillar att lösa problem när det strular med datorn när jag har TID….och framför allt ork. Jag tänker att det är utvecklade för då lär jag mig….men det är sällan jag har dessa två samtidigt … Hoppas på en enkel och snabb lösning för dig.

  Gilla

  • Tack Eva! Det var trist och frustrerande att inte bli insläppt på sin egen blogg. Nu funkar det med en annan webbläsare, men jag är inte nöjd med den, gillade den jag alltid har använt tidigare. Det kanske är utvecklande men många gånger tycker jag att dator- och mobilproblem beror på uppdateringar som ofta bara ställer till och inte ger några förbättringar. Jag är väldigt irriterad på när det för med sig funktioner som man inte vill ha. Tid har jag, men orken saknas ofta. Jag har än inte löst detta, men det ger sig väl så småningom.

   Gilla

 16. Det är något vist med kyrkor. Fridfullt går som en linje genom dina bilder. Vad går upp bättre mot orgelmusik i en kyrka. Ut låst ja, tycker WP strular lite för mycket nu…

  Gilla

  • Så sant, kyrkor är fridfulla och vackra byggnader. Synd bara att det oftast är vid ledsamma tillfällen man uppsöker dem. WordPress uppdaterar och det för med sig en massa strul, det är många som klagar just nu, bland annat tappar man följare, man försvinner ur deras flöde av någon anledning. Din blogg fick jag felmeddelande på, men blev insläppt till slut.

   Gilla

 17. I many like your beautiful blog. A pleasure to come stroll on your pages. A great discovery and a very interesting blog. I will come back to visit you. Do not hesitate to visit my universe. A soon.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: