Glädjefnatt

Glädjefnatt fick jag när vi anlände till torpet denna gång, vårdträdet hade strösslat marken med färgstarka löv i olika nyanser. Jag visste knappt var jag skulle titta, ilade omkring och tog in det vackra.

Vi kom i precis rätt tid förstod jag nästa dag, snabbt skiftar löven färg där de ligger på marken. Efter skogspromenaden fann jag att det blev bråttom om det skulle bli fler bilder av naturmattorna, maken gjorde det som var tänkt denna helg, klippte gräset och därmed även mina glädjelöv. Som ni ju vet så är underbart ofta kort. Men jag har dem på bild, i alla fall några av dem.

58 kommentarer på “Glädjefnatt”

 1. Bländande mattor, mer lönn åt folket!

  Gillad av 1 person

 2. Så vackra lönnlöv de är de finaste jag vet.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  • De är vackra, lönnlöven Men på flera år har jag inte sett de intensivt röda, bara några enstaka. Det var därför jag blev så glad denna gång. Tack Anki.
   Kramar till er.

   Gillad av 1 person

 3. Vad du frossade i det bästa som hösten har att erbjuda. Förstår din upprymdhet när du såg det. Jättefina höstbilder. Här blir det inga foton. Det regnar oavbrutet och vovven och jag duschar flera gånger om dagen 😀
  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  • Vad tråkigt att det jämt ska regna hos dig, måste vara trist. Jag har saknat de här djupt röda löven under många år här på torpet, de har varit enbart gula eller bruna de senaste höstarna. Men nu – ja, jag frossade verkligen. Tack så mycket Kristallina och detsamma!

   Gillad av 1 person

 4. Det blev ju riktigt fina bilder på löven.

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

  Gillad av 1 person

 5. Så härligt med alla höstfärger! Älskar hösten – men underbart är kort! Man får passa på att fota o njuta! Härliga bilder 🍁❤

  Gilla

  • Det har inte varit mycket till höstfärger tidigare, men nu är de på gång, det roliga är skillnaderna från dag till dag. Det var härligt med de röda lönnlöven, det var länge sen sist. Tack Ilse-Marie!

   Gilla

 6. Underbara bilder tillika förger som nyanser. Mina headerbilder: Dem är fotade samtliga av mig, jag tror det snurrar på 8-10 stycken. Samtliga bilder i min blogg kommer från någon av mina kameror, någon bild kan vara tillskickat till mig men då sätter jag deras namn under. Tack för besöket och tipset om druvjuice (jag tror det är på g).

  Gilla

  • Tack så mycket Åke! Jag blev lite upprymd av de röda nyanserna, det var ett tag sen. Du svarar här och inte hos dig? Trodde nog att bilderna var dina, men måste fråga, ibland är det någon annans hos folk. Underbara headerbilder, verkligen!

   Gilla

   • Jag svarade både här och där 🤗 Jag har lite tekniska problem med min sida just nu, den hoppar i och ur hela tiden…. Igår såg jag den låg nere i tre timmar tex. Sedan fattade jag sådant tycke för din så jag ville återvända helt enkelt… då passade jag på att svara.

    Gilla

    • Aha! Trist med strul med bloggen, jag råkade ut för det också. Då var det kanske därför jag inte såg att du hade svarat. Kollade nu och såg att din gravatar inte är direkt kopplad till bloggen. Jag har kommenterat på några andra av dina inlägg också.

     Gilla

 7. Ååhh så fint! Älskar dessa vackra lövmattor! Här har vi de senaste åren nästan helt saknat de riktigt röda löven – och så även i år. De vackraste vi har är de gula och bronsfärgade, men det blir snabbt bruna …
  Förstår sin glädjefnatt!

  Gilla

  • Precis likadant här. Förra året när vi kom för höstarbeten så var alla löv bruna och tråkiga. Året innan vackert gula men knappt ens skymten av de röda. Så jag klev ur bilen och bara förundrades, det är något speciellt med de djupt röda och alla nyanserna. Tack så väldigt mycket Anki!

   Gillad av 1 person

 8. Det är vad jag kallar höstfärger.

  Gilla

 9. Ja, man kan få fnatt med mindre. Det är SÅ fint med alla färger och jag går och sparkar i de torra löven, gillar då det prasslar runt fötterna ❤

  Gilla

  • Eller hur? Man njuter i fulla drag, färgerna dyker upp här och där och det är så mysigt med alla löv, så länge de får finnas kvar. Men när de tuggas ner med maskiner är det inte så fint längre.

   Gilla

 10. Jag förstår din glädje. Vackrare knappast kan bli. Hösten kan leverera de mest fantastiska färgerna.

  Gilla

 11. Underbara bilder! (Riktigt så långt har inte hösten kommit här nere.)

  Gilla

 12. Tror jag kan förstå din känsla. Härligt med alla löven och färgerna 🙂

  Gilla

  • Det var just detta med de röda löven, såna har jag inte sett på torpet på länge. Idag är det ännu mera löv men det mesta är i orange och gult.

   Gillad av 1 person

   • Såvitt jag har förstått måste det till lite kyla för att den röda färgen ska komma fram. Här i söder är det ju sällan riktigt kallt innan löven trillat av och följaktligen blir det mest gult och orange på hösten.

    Gilla

    • Ja, så är det, kalla höstar ger mer färg. När vi åkte hem från torpet i går så var lövträden målade i gula toner. Så vackert med all blandskog, landskapet framträdde helt annorlunda än på sommaren när allt är grönt, fick mer djup och konturer.

     Gillad av 1 person

     • De olika årstiderna har alla sina fördelar i olika avseenden. Det hade nog varit väldigt annorlunda om vi inte hade haft årstiderna och den variation som de erbjuder 🙂

      Gilla

      • Helt klart, variationen är värdefull. Det enda jag har svårt med är en grå november och om vintern blir snöfri.

       Gillad av 1 person

       • Ja, här i Blekinge är det mest riktig vinter jag saknar. Vissa år är det nästan ingen vinter alls, varken riktig kyla eller snö. Då kan det kännas som en enda grå, mörk och blöt höst från oktober till mars. Och det är inte roligt.

        Gilla

        • Nej, det måste vara drygt. Förra året hade vi en drömvinter i Mellansverige, så fina kalla soliga dagar med mycket snö. Hoppas få det igen.

         Gillad av 1 person

 13. Åh så härligt med alla löven i höstens färger! Ännu har jag inte fått fotat så mycket höstlöv, men jag längtar när jag ser dina vackra bilder. Så mysigt det ser ut vid trädgårdsbordet.
  Hösten är såå härlig!

  Gilla

  • Det var härligt att hitta dessa intensivt färgade löv – men som jag skrev, de ändrar färg fort och när vi for hem var marken täckt av gula och orangea löv. Nu går det snabbt i naturen, det är så vackert längs vägarna, som bästa sortens målningar vart man tittar! Tack så mycket Ulla, ut och njut!

   Gilla

 14. Helt underbart vilka foton du fått till helt fantastiskt speciellt den stora bilden upptill.. 👍🍁 Jag ligger lite efter i bloggen har ännu så länge bara höst på Facebook och MeWemen det kommer.. 🍁🍁🍁

  Gilla

  • Tack så hemskt mycket Nicki! Nu är hösten här på allvar, men de intensivt röda färgerna verkar utebli, så jag är glad att jag hann se dem på torpet. Man kan inte hinna med allt, ibland blir det bara ett litet höstlöv. Var sak har sin tid.

   Gilla

 15. Wow! So beautiful and colourful! Thank you very much for sharing ☺🌹💓

  Gilla

 16. Vilken kavalkad av härliga färgglada löv, blir glad av ditt inlägg! 🙂

  Gilla

 17. Härligt att vara i rätt tid! Jag har tänkt och tänkt att jag ska ut men… annat har kommit i vägen. Gissa vad som händer just nu idag?? SNÖ…. Blä hoppas att det far fort… Vilket underbart bord är det i cement?

  Gilla

  • Det är just det där: rätt tid, och därför blev jag överlycklig när det hände. Det är förstås ännu svårare när man jobbar, när ska man hinna? Snö, redan? Men jag minns i Kiruna, man fick visa sina bruna ben de första skoldagarna i augusti, sen var de strumpor på, haha. Bordet är det gammalt kvarnhjul som står på ett cementrör och jag älskar det. Det fanns där när vi köpte torpet, men de förra ägarna hade en skiva med röd plast på det, Hmm. Jag gillar när det växer mossa på det, men barnbarnen tycker om att stå där och kladda med sand och vatten så…

   Gillad av 1 person

   • Tyvärr snöar det även idag…hoppas det smälter bort… kan tänka mig att de gillar att kunna leka och kladda med det 🤗

    Gilla

    • Det hjälper inte att ställa ett bord vid sandlådan, de är ändå vid stenbordet. Jag skulle önska att vi fick snö om några veckor som inte smälte bort. Det är det eviga slaskandet som är trist, tycker jag.

     Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: