Intryck

Uttryck, avtryck, intryck… tänk på att det nästan alltid ger mer om du klickar dig in på bloggen.

65 kommentarer på “Intryck”

 1. Superläckra bilder! Jag satt en lång stund och funderade över den första … vilket konstverk!
  Snyggt fångat med kameran!

  Gillad av 1 person

  • Ibland gör man fynd på tippen. Problemet är att de nästan har bytt ut alla gamla containrar mot sprillans nya släta. Man kan ju undra hur man lyckas få till en så djup grop, det måste vara stark kraft bakom. Rosten målar snygga abstrakter! Stort tack Anki, kul att du gillar dem!

   Gillad av 1 person

 2. Ursnygga kompositioner. Så härliga komplementfärger.

  Gillad av 1 person

 3. Spännande bilder, ett stort Gillar!

  Gillad av 1 person

 4. Effektfullt och egna uttryck, mitt intryck hamnar också i järnets avtryck ur ett klimatperspektiv.

  Gilla

  • Tack Hans! Det finns mycket som är uttrycksfull på återvinningen men mer sällan när det är nya doningar som förvarar grejerna. Du får nog förklara närmare detta med klimatperspektiv och järnets avtryck.

   Gilla

   • Tänker på de enegislukande järn och stålverk vi har idag, där man nu lite desperat fem i tolv försöker ersätta det fossila bränslet i processen med el. Mer återvinning skulle spara mycket dessutom.

    Gilla

    • Jag önskar jag kunde konsultera svärfar om detta, han jobbade för den stora gruvfirman i norr. Många frågor dyker upp för sent. Jag kan alldeles för lite för att kunna ha någon åsikt.

     Gilla

 5. Här finns en hel del att tycka om . Typ alla, Min personliga favorit är container med siffrorna. Det är nåt märkligt att vissa saker gillar man mer än andra saker. Och så den där runda rostiga skönheten. Den kunde jag ha på väggen hemma eller på jobbet hängande fint.

  Gillad av 1 person

 6. Great set! nr7 is weird with those fishes an flowerpoem..

  Gillad av 1 person

  • Thank you Harrie! Nr 7 was the container where the guys in the recycling center used to rest and have a coffee I think, and they must have found those things in the garbage.

   Gillad av 1 person

 7. Rost när den är som bäst!
  Vilken tur du hade. När ja var på tippen sista gången fanns inga rostiga container alls. Allt var omgjort och allt var nytt.
  Jag gillar alla dina foton men foto nr. 7 har något som jag alltid har fascinerats av. En rostbildning som ser ut som fjädrar. Hur går det till egentligen? En helt underbar rostserie som man kan studera länge.

  Gillad av 1 person

  • Tusen tack Kristallina! Jag tyckte att jag inte fick så många bilder med mig hem, men några var det i alla fall. Det mesta var nytt, men några gamla containrar var kvar. Den där fjäderformen, undrar om den inte kommer sig av att färgen krackelerar och jag tror att det är när det är ganska tjockt med färg. Det är fascinerande. Jättekul att du tycker att du vill titta länge på fotona!

   Gillad av 2 personer

 8. Tänk att rost kan vara så vackert! Bravo!

  Gillad av 1 person

 9. Så snygga bilder! Tycker om färgkombinationen brunt och blått, kallt och varmt. Fint komponererat😊

  Gillad av 1 person

  • Tack så väldigt mycket Maria! Det är en iögonfallande färgkombination som uppstår när blå containrar rostar och skapar abstrakt konst. Kul att leta mönster ibland.

   Gillad av 1 person

 10. Vilka härliga och spännande foton..du har verkligen blick för detaljer vilket gör dina bilder extra spännande och sevärda..🤩👍🤩 ha en fin dag nu kram Nicki 🤗👍🌷

  Gillad av 1 person

  • Tack så hemskt mycket Nicki! Jag har nog sinnet inställt för detaljer, fast synen sviker mig just nu. Regn i dag men det är ju en del av hösten. Tack detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Jag älskar rost och dina bilder är underbara. Låter inte bra att synen sviker hoppas det är tillfälligt.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket Anki, jag minns att du älskar rost! Det är inte tillfälligt, min syn blir sämre och sämre, på många olika vis. Jag ska snart opereras för grå starr och får innan ta ställning till om jag ska åtgärda även annat. Jag är orolig och ledsen, tänk om jag inte kan fotografera längre.
   Kramar till er!

   Gilla

   • Har opererarat båda ögonen för grå starr och blivit bättre. hoppas verkligen du blir bättre så du kan fortsätta med fotografering. Mycket kan man klara men syn och hörsel är så viktigt.
    Styrkekramar från oss

    Gilla

    • Tyvärr är det så att gråstarren bara är en del av problemet. Hur det blir med allt återstår att se. Tack för styrkekramen Anki.

     Gilla

 12. Så sant som det är sagt.

  Gillad av 1 person

 13. Vackert, tragiskt och häftigt på en gång. Härliga bilder!

  Gillad av 1 person

 14. Det dröjde ett tag innan jag TROR jag förstod vad detta var/är.
  Såg ut som sand, men är väl rost?
  Jättefint som vanligt här hos dig!

  Gillad av 1 person

 15. Det var en annan sorts intryck. Läckert och smart 🙂 Rosten gör sig väldigt bra mot det blå. Och tryckfriheten sticker ut 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja, haha, det är ju den sortens klurigheter som ni i 365 håller på med. Rost på blå containrar är bara så snyggt, tycker jag. Tryckfriheten är egentligen ett av mina ”ägg”. Tack så mycket Claes!

   Gillad av 3 personer

 16. Magnifique Jag et très intriguant quand on le voit pour la première fois !

  Gilla

 17. Alltså rost och blått i kombo-magi på bilder! Verkligen snyggt. Men rackarns snygg och konstnärlig bild den med järnringen. Läckert ljus. Har du ljussatt den? TAVLA!

  Gilla

  • Tusen tack Eva! Järnringen är en fälg som har gjort om till ett av mina ”ägg” genom vinjettering, inget annat. Kul att du gillar den. Jag är nog mest förtjust i rostgropen, den som jag kallar ”intryck”.

   Gillad av 2 personer

   • Vinjettering är inte så dumt, det ska jag kolla in mera! Det är det som är kul man ser olika i bilderna.

    Gilla

    • Alltid roligt att läsa vilka bilder folk fastnar för. Vi har olika seende och därför tar vi också olika bilder, tack och lov. Vinjettering är ett kul sätt att fånga in något visst i en bild, att få det att framträda.

     Gillad av 2 personer

     • Eller hur, jag tycker att jag lär mig saker genom andras kommentarer om mina bilder. Det är en av därför det är intressant att dela sina bilder med andra, givande. Ser att på hemsidan till 365 att det nog blir ett år till 👍🏻 så jag är med ett år till.

      Gilla

 18. ”Tryckfrihet” var den bästa bilden i den här serien. Väldigt lyckad”

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

  Gilla

 19. 👏👏👏👏👏

  Gilla

 20. Vilken härlig serie du skapat! Den övre bilden känns riktigt spännande, ”Tryckfrihet” är bara hur läcker som helst liksom ”Trycksår”. Gillar ditt sätt att fantisera och namnge dina bilder, ”Grupptryck”, hahaa.. helt underbart!!

  Gilla

  • Stort tack Anita! Det är roligt när inspirationen dimper ner, både vad gäller ord som bild, kul att leka lite. Tänk vad ett besök på tippen, eller det heter nog återvinningsstationen, kan ge. Men det har blivit svårare att hitta motiv där, allt är så välordnat och de rostiga containrarna är få numera. Roligt att du gillar serien!

   Gilla

 21. Underbara bilder.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: